Filozofija korektnega sojenja (hahaha)

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kraj: Lukavci
Kontakt:

Filozofija korektnega sojenja (hahaha)

Odgovor Napisal/-a Drago »

Zdaj je postalo že kar "v modi", da je potrebno na vsakem gasilskem tekmovanju ( ni važno na katerem nivoju ) vsaj enega sodnika prebunkat ali pa mu vsaj "oplemenitit familijo" :oops: Se sprašujem, če je po "širni" Sloveniji kaj drugače kot pri nas :? ( sem namreč komaj ušel :evil: )

lp DC :lol:
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Re: Filozofija korektnega sojenja (hahaha)

Odgovor Napisal/-a Peter »

Drago napisal/-a:( sem namreč komaj ušel :evil: )
Drago oprosti, ampak :lol:
Na vašem koncu je očitno tole postalo neuradna tekmovalna disciplina.
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

Kolikor je meni poznano, se na našem koncu kaj podobnega ne dogaja, oz. se ni zgodilo vzadnjih nekaj letih. Je tu in tam kakšna desetina jezna na kakšnega sodnika, a do "neuradnih tekmovalnih disciplin" 8) ne prihaja. :roll:

LP!

Matjaž
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
GE: Lukovica
Kraj: Trnjava
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure Čokl »

Pri nas je pa zdaj moderno nekomu mamico je**t preko casopisa. :twisted: Sicer pa je za slab uspeh vedno kriv sodnik! :lol:
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
Uporabniški avatar
Mateja
HazMat Team
Kraj: Topole in Gornji Logatec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mateja »

Aha, pri meni so opazke bolj kulturne - ker dosti pri veteranih sodim (ne vem zakaj :roll: ), so vsi sladki, ce nicesar ne dosodim, se pa atom precej pritisk dvigne (amapk samo zaripli postanejo), ce komu dosodim napako - potem slisim taksne, kot so - Jaz sem tekmoval, ko se ti se rodila nisi ...

Telesnih posegov pa (se) ni bilo. :twisted:
Znanost se ni začela z nami.
Uporabniški avatar
Jaka
Kraj: Podhom

Odgovor Napisal/-a Jaka »

Izgleda, da je naš nacionalni šport tudi pošiljanje sodnikov v (ne bom napisal kam) :twisted: .
Pri nas sicer še nobenega sodnika nispo stresli iz hlač :shock: , ne veš pa nikoli :oops: . Upam, da se to ne bo zgodilo meni :oops: .
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Tudi pri nas še nikoli po "konjskih dirkah" ni bilo dodatnih "oslovskih dirk" :lol:
Je pa včasih temperatura precej blizu vrelišča :roll:
Letos je tudi meni zavrelo ko mi je sodnik kot desetarju očital vinjenost tekmovalcev :oops:
Porka gate kaj sem pa jaz kriv če ne prenašajo alkohola :lol: Jaz sem pa tako ali tako abstinent 8)
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

lp

Pr nas je podobno samo ponavadi nas "zaserjejo" izven občine ko hočejo svoje naprej spravit!! V GZ Slov.Bistrica na tekmovanjih nimamo problemov!!

upajmo da bo boljše!!
Matjaž Zupan

Odgovor Napisal/-a Matjaž Zupan »

V naši GZ se še ni zgodilo kaj takega, vsaj kar jaz pomnim. Pač ljudje na gasilskih tekmovanjih čustev raje ne izražajo (itak desetini za neprimeren odnos do sodnikov grozi diskvalifikacija :? ).
Uporabniški avatar
Pero 72
Kraj: Poljanska dolina - Gorenja vas
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero 72 »

Vsekakor se te stvari dogajajo:
- zaradi rivalstva med posameznimi društvi (če je slučajno glavni sodnik iz sosednjega društva - joj joj)
- zaradi tekmovalne napetosti in živcev
- zaradi različnega tolmačenja pravil
- zaradi neusklajenosti sodnikov
- ZARADI ALKOHOLA PA SPLOH !!!
Osebno nimam izkušenj, da bi kdo koga pretepel, hude besede okoli sojenja pa so mi znane.
Obstaja pritožba na sojenje in stvar se lahko normalno reši samo na ta način! Torej, stvar organizacije tekmovanja.
Primož
Kraj: Markovo

Odgovor Napisal/-a Primož »

Ja vcasih je kar vroce! Mene je sosednje drustvo nekaj casa kar grdo gledalo,sam napaka je napaka se ne damo. Je pa fajn, da dva sodnika vidita pol pa ni problemov.
Drago vprasaj Sentocnika kako je bilo v Strekljevcu nazalost ni mogel uiti!!
Ni nam lahko!
Uporabniški avatar
Matej B.
GE: Ptuj / Tržec
Kraj: Ptuj - Tržec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Matej B. »

Kaj, Sentočnik jo je skupil v fizičnem napadu. Nekaj malega sem bral v Gasilcu če se ne motim. Vsekakor so takšni izpadi dokaz da sistem teh tekmovanj ni dorečen in da vselej prihaja do določenih nesporazumov na relaciji desetina - sodnik - organizator. O tem bo potrebno več doreči.

P.S. Leta 2005 bo gasilska olimpijada v Varaždinu (HR), pa si jo bom verjetno šel pogledat saj imam do tja slabih 40 km. Pa bom videl kakšen je (bo) napredek slovenskega gasilstva v "trodelcu".
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

sojenje

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Napisali so nam gasilski roman kako je treba tekmovati, pa nič ne pomaga. Prav vam je , zakaj pa ne uvedete tekmovanja "Napad na rdečega petelina !!! :D
Trodelni naj gre v zgodovino skupaj s pionirčki in tovariši !! Mislim čisto resno. :twisted:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kraj: Lukavci
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Drago »

Oskar: :lol:

Če bo dal "ata Maks" ta močne "špegle" gor in bo videl, kaj si tu napisal, boš verjetno ti namesto "rdečega petelina" :twisted:

lp DC :twisted:
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Re: sojenje

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Oskar napisal/-a:Prav vam je , zakaj pa ne uvedete tekmovanja "Napad na rdečega petelina !!! :D

Če dobro pogledam malo bolj levo, je pod tvojim imenom nekaj podobnega kot "muška kokoš" :D :D :D

Da se ne boš potem čudil, ko te bojo ganjali po stadionu, ker bodo pač narobe razumeli ... :twisted:
Odgovori