Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Pravila Foruma na Gasilci.org

Vse o spletišču Gasilci.org ter pomoč pri uporabi foruma, predlagajte nove forume, povejte vaše mnenje, ...

Moderator: Peter

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Pravila Foruma na Gasilci.org

Objava Peter » 24. november 2003, 17:30

Forum na spletišču Gasilci.org je javni forum in čeprav podpiramo prost pretok idej in informacij, zahtevamo tudi, da se z uporabo foruma strinjate z naslednjimi pravili:

1. Neprimerne objave: To vključuje, vendar ni omejeno na razprave o nelegalnih aktivnostih, pornografiji, sovražnem govoru ali ostalih neprimernih vsebinah. Ne objavljajte avtorsko zaščitenih podatkov, razen, če so avtorske pravice vaša last ali last tega spletišča. Pri odločanju kaj objaviti, uporabite vašo lastno presojo in občutek za osnovni bonton.

2. Slovnica in izrazoslovje: Želimo si, da bi bili naši forumi berljivi, zato pišite razumljivo, v celih stavkih s pravilnim črkovanjem in postavljanjem ločil.

3. Objave izven teme: Objave objavljajte v ustreznih podforumih in temah ali pa odprite nove. Za teme, ki ne spadajo v noben podforum uporabite podforum Ostalo.

4. Podpis: Podpis ne sme vsebovati več kot 255 znakov ali prevelikih (večjih od 300x50) oz. motečih slik.

5. Obvestila o neprimernih objavah: Vsak uporabnik oz. obiskovalec, ki meni, da je objava neprimerna naj to takoj sporoči moderatorju ali upravniku. Najlažje lahko to naredi s klikom na ikono Slika v objavi. S klikom na klicaj zraven objave, boste to objavo prijavili moderatorju. Po kliku se vam prikaže okence, kamor lahko vpišete vaš komentar. Prosim, da objave prijavljate samo, če bodo v nasprotju s Pravili foruma. Vsak moderator posebej pa se bo sam odločil za nadaljnje ukrepe.

6. Kritika: Seveda imate pravico do svojega mnenja in kritike, vendar morate imeti osnovo za svoje besede. Teme, ki bodo to pravilo kršile bodo mogoče zaklenjene, uporabniki pa opozorjeni.

7. Nesoglasja med uporabniki: Neposredno ali posredno žaljenje ostalih uporabnikov v objavah ni dovoljeno. Vsaka takšna objava bo pobrisana. Uporabniki naj morebitna medsebojna nesoglasja rešujejo z uporabo zasebnih sporočil.

8. Emocijske ikone in ostalo poudarjanje: Pretirana uporaba emocijskih ikon (glede na količino besedila) ni dovoljena. Enako velja za pisanje samo z velikimi črkami (več kot 10 naenkrat), ponavljanje istih znakov, istih ali različnih emocijskih ikon in ostala pretirana uporaba oblikovnih možnosti zaradi česar bi bila mogoče objava težko berljiva.

9. Več identitet: Dovoljeno vam je odpreti samo en uporabniški račun. Če bi radi zamenjali uporabniško ime, pišite upravniku. V primeru, da bo ugotovljeno, da nekdo uporablja več računov oz. objavlja pod različnimi imeni, bo brez opozorila izobčen.

10. Smetenje: Odpiranje podobnih tem v enem ali večih forumih je prepovedano. Objavljanje kratkih objav npr. "OK", :) ipd. ni dovoljeno, enako velja tudi za nekoristna sporočila.

11. Slike: Če želite objaviti več slik, kot jih je dovoljeno za eno objavo, uporabite galerijo in ne objavljajte v večih objavah!

12. Pritožba na ukrepe: Uporabniki naj o ukrepih osebja foruma ne razpravljajo javno. Vse pritožbe, če že bodo, je treba najprej z uporabo zasebnega sporočanja nasloviti na ustreznega moderatorja. Če težave ne bo mogoče rešiti, morata moderator in uporabnik svoje poglede predložiti upravniku. Ta bo podal končno odločitev.

13. Oglaševanje: Kakršnokoli oglaševanje brez predhodne privolitve moderatorja oziroma dogovora z lastnikom je strogo prepovedano. Prav tako je prepovedano prikrito oglaševanje (npr. povezava ali podpis, ki je oz. kaže na komercialne vsebine z namenom oglaševanja ali prodaje, …). O tem, kaj sodi pod prikrito oglaševanje, presojajo moderatorji. Za oglaševalske vsebine, katerih objavo naroči pravna ali fizična oseba z namenom, da bi s tem pospeševala promet proizvodov, storitev, pravic ali obveznosti, pridobivala poslovne partnerje ali si v javnosti ustvarjala ugled in dobro ime, je potrebno skleniti poseben dogovor z lastnikom strani. V kolikor ste zainteresirani za oglaševanje na naši strani, se lahko o tem dogovorite z Milanom Dubravacem (GSM: 041-707-257 ali e-pošta: milan.dubravac@gasilci.org).

14. Avtorske pravice: Avtor z objavo prispevka na kateremkoli delu foruma, brezpogojno prenese pravico dajanja na voljo javnosti na forumu.

15. Voščila: Za voščila je priporočena uporaba zasebnega sporočanja. Če želite voščilo izraziti javno, uporabite za to namenjen podforum.

Osebje foruma si pridržuje pravico do opozorila oz. brisanja ali urejanja objave brez opozorila in uporabe ostalih ukrepov tudi v primeru, da ni kršeno nobeno od zgoraj navedenih pravil, če se jim to zdi primerno. Brisane oz. urejene bodo tudi vse objave, ki se bodo nanašale na objave, ki bodo v nasprotju s pravili foruma.

Pravila se lahko brez opozorila kadarkoli spremenijo, zato jih redno spremljajte.

Upoštevajte, da nismo odgovorni za nobeno objavljeno sporočilo. Ne odgovarjamo za natančnost, popolnost ali uporabnost kateregakoli sporočila, in nismo odgovorni za vsebino kateregakoli sporočila. Sporočila izražajo mnenje avtorja sporočila, kar pa ne pomeni, da je to enako mnenju Foruma.
Uporabnikova podoba
Peter
Upravnik
Upravnik
 
Objave: 4860
Registriran: 5. julij 2002, 23:40
Lokacija: Breznica
GE: Zabreznica

Nazaj na O forumu in spletišču Gasilci.org

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost