lp DC
Filozofija korektnega sojenja (hahaha)
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Filozofija korektnega sojenja (hahaha)
Zdaj je postalo že kar "v modi", da je potrebno na vsakem gasilskem tekmovanju ( ni važno na katerem nivoju ) vsaj enega sodnika prebunkat ali pa mu vsaj "oplemenitit familijo"
Se sprašujem, če je po "širni" Sloveniji kaj drugače kot pri nas
( sem namreč komaj ušel
)
lp DC
lp DC
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Re: Filozofija korektnega sojenja (hahaha)
Drago oprosti, ampakDrago napisal/-a:( sem namreč komaj ušel)
Na vašem koncu je očitno tole postalo neuradna tekmovalna disciplina.
- matjaž
- GE: Kostanjevica na Krki
- Kraj: Kostanjevica na Krki
Kolikor je meni poznano, se na našem koncu kaj podobnega ne dogaja, oz. se ni zgodilo vzadnjih nekaj letih. Je tu in tam kakšna desetina jezna na kakšnega sodnika, a do "neuradnih tekmovalnih disciplin"
ne prihaja.
LP!
Matjaž
LP!
Matjaž
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"
Albert E.
Albert E.
- Mateja
- HazMat Team
- Kraj: Topole in Gornji Logatec
- Kontakt:
Aha, pri meni so opazke bolj kulturne - ker dosti pri veteranih sodim (ne vem zakaj
), so vsi sladki, ce nicesar ne dosodim, se pa atom precej pritisk dvigne (amapk samo zaripli postanejo), ce komu dosodim napako - potem slisim taksne, kot so - Jaz sem tekmoval, ko se ti se rodila nisi ...
Telesnih posegov pa (se) ni bilo.
Telesnih posegov pa (se) ni bilo.
Znanost se ni začela z nami.
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
Tudi pri nas še nikoli po "konjskih dirkah" ni bilo dodatnih "oslovskih dirk"
Je pa včasih temperatura precej blizu vrelišča
Letos je tudi meni zavrelo ko mi je sodnik kot desetarju očital vinjenost tekmovalcev
Porka gate kaj sem pa jaz kriv če ne prenašajo alkohola
Jaz sem pa tako ali tako abstinent 
Je pa včasih temperatura precej blizu vrelišča
Letos je tudi meni zavrelo ko mi je sodnik kot desetarju očital vinjenost tekmovalcev
Porka gate kaj sem pa jaz kriv če ne prenašajo alkohola
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
- man 14.284
- Kraj: Zgornja Bistrica
-
Matjaž Zupan
- Pero 72
- Kraj: Poljanska dolina - Gorenja vas
- Kontakt:
Vsekakor se te stvari dogajajo:
- zaradi rivalstva med posameznimi društvi (če je slučajno glavni sodnik iz sosednjega društva - joj joj)
- zaradi tekmovalne napetosti in živcev
- zaradi različnega tolmačenja pravil
- zaradi neusklajenosti sodnikov
- ZARADI ALKOHOLA PA SPLOH !!!
Osebno nimam izkušenj, da bi kdo koga pretepel, hude besede okoli sojenja pa so mi znane.
Obstaja pritožba na sojenje in stvar se lahko normalno reši samo na ta način! Torej, stvar organizacije tekmovanja.
- zaradi rivalstva med posameznimi društvi (če je slučajno glavni sodnik iz sosednjega društva - joj joj)
- zaradi tekmovalne napetosti in živcev
- zaradi različnega tolmačenja pravil
- zaradi neusklajenosti sodnikov
- ZARADI ALKOHOLA PA SPLOH !!!
Osebno nimam izkušenj, da bi kdo koga pretepel, hude besede okoli sojenja pa so mi znane.
Obstaja pritožba na sojenje in stvar se lahko normalno reši samo na ta način! Torej, stvar organizacije tekmovanja.
- Matej B.
- GE: Ptuj / Tržec
- Kraj: Ptuj - Tržec
- Kontakt:
Kaj, Sentočnik jo je skupil v fizičnem napadu. Nekaj malega sem bral v Gasilcu če se ne motim. Vsekakor so takšni izpadi dokaz da sistem teh tekmovanj ni dorečen in da vselej prihaja do določenih nesporazumov na relaciji desetina - sodnik - organizator. O tem bo potrebno več doreči.
P.S. Leta 2005 bo gasilska olimpijada v Varaždinu (HR), pa si jo bom verjetno šel pogledat saj imam do tja slabih 40 km. Pa bom videl kakšen je (bo) napredek slovenskega gasilstva v "trodelcu".
P.S. Leta 2005 bo gasilska olimpijada v Varaždinu (HR), pa si jo bom verjetno šel pogledat saj imam do tja slabih 40 km. Pa bom videl kakšen je (bo) napredek slovenskega gasilstva v "trodelcu".
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
sojenje
Napisali so nam gasilski roman kako je treba tekmovati, pa nič ne pomaga. Prav vam je , zakaj pa ne uvedete tekmovanja "Napad na rdečega petelina !!!
Trodelni naj gre v zgodovino skupaj s pionirčki in tovariši !! Mislim čisto resno.
Trodelni naj gre v zgodovino skupaj s pionirčki in tovariši !! Mislim čisto resno.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Re: sojenje
Oskar napisal/-a:Prav vam je , zakaj pa ne uvedete tekmovanja "Napad na rdečega petelina !!!![]()
Če dobro pogledam malo bolj levo, je pod tvojim imenom nekaj podobnega kot "muška kokoš"
Da se ne boš potem čudil, ko te bojo ganjali po stadionu, ker bodo pač narobe razumeli ...