s57nni napisal/-a:Seko, a lahko napišeš koliko stane navedena postaja. Trenutno ima zastopnik za Kenwood v Sloveniji zelo zanimivo akcijo za ZARE radijske postaje. V kolikor nabavljate, ti predlagam, da preveriš ponudbo.
Zgleda da grejo po svetu ven iz uporabe, saj jih je poln ebay, tam po 60$, lahko racunas se toliko za novo baterijo ce ni zraven, pa carinske dajatve veselo napopajo zraven, seveda se postnina in smo na 150e, se malo naberes pa imas novega Kenwooda iz omenjene akcije. Potem je tezava se s tem, ali je postaja sploh originalna, npr. Motorola GP380 se prodaja na ebayu za cca. 100e, kar ni realna cena, malo sem bral o tem in videl, da je moderno v 10-ti izmeni nekje v eni vasici okrog Hong Konga, sestavljati postaje iz delov, ki so bili odpisani in jih prodajati kot 95% nove.
Wouxun, vsaj prva verzija KG-UVD1, ni primerna za resno delo, ce si odvisen od komunikacije. Jaz ga uporabljam in trpi za velikim stevilom programskih napak, v "P" verziji so te sicer odpravljene. Ohisje ni primerljivo s pro postajami, vendar meni sluzi ze lep cas, dosti padcev je prezivel, podedoval ga je brat, ki ima se vec izkusenj s tem padanjem, pa postaja se dela, malce slabse se odziva tipkovnica, pa osvetlitev zaslona je nehala delovati, moram en dan odpret pa zrihtat.
Glede Kitajskih zadev pa se bo morda tole izplacalo:
http://www.vgc.hk/Dual-Band-Two-Way-Radio-VR-DB2R.htm prvi kitajski radio, ki je narejen po IPX7 standardu.