Motorola gp68

Včasih življensko pomemben del gasilske opreme.
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Seko
GE: PGD Žetale
Kraj: Žetale
Kontakt:

Motorola gp68

Odgovor Napisal/-a Seko »

Pozdravljeni,

Zanima me če si kdo lasti ali ima uporabniške izkušnje z omenjeno postajo (motorola gp68)

Slika

Zanimiva se mi zdi predvsem zaradi cene, saj za ceno ponuja se mi zdi da kar veliko.

In pa če jo ima kdo, ali jo že ima programirano na ZARE (predvsem zaradi Radio to Radio Cloning)?

Lep pozdrav
Nejc Sakelšek - nejc@sakelsek.com
Operativni gasilec
PGD Žetale
Uporabniški avatar
b4d

Re: Motorola gp68

Odgovor Napisal/-a b4d »

Ebay je cudo :)

Postaja ima premalo kanalov za uradno uporabo v ZARE (20). Programiranje bo muka, sploh dobit programsko opremo in kablovje.

Ce nabavljate za GD posezite za kaksno novo postajo (garancija, tehnika je sla naprej, ze sprogramirana za ZARE), ce bi pa rad doma poslusal, pa pobrskaj nazaj po forumu, ceprav te bo to hitro minilo, kaj ces, ZARE nima muzike :D

LP
polo98

Odg: Motorola gp68

Odgovor Napisal/-a polo98 »

Vtipkaj v googla Mirko Naglič,pa ti bo jo sprogramiral v ZARE :D
Uporabniški avatar
Seko
Kontakt:

@b4d Vem da ima premalo kanalov ampak za npr. delovni kanal in še par kanalov zraven bi pa bilo. Predvsem sem razmišljal da bi bilo to za npr. notranji napad, ker društva ki razpolagajo z razmeroma malim številom postaj, bi lahko te ki so cenovno bolj dostopne uporabila za npr. notranji napad, kjer je idina naloga postaje da je na vezi z vodjo... je pa res da najprej bi jo kupil za domačo uporabo, da se malo poigram z tem in stestiram :)

@polo98 Bom povprašal, hvala za info.
Operativni gasilec
PGD Žetale
Tilen-ReCO LJ

Odgovor Napisal/-a Tilen-ReCO LJ »

Pozdrav,

Postajo se, da programirati preko tipkovnice:

http://www.batlabs.com/arc/ap73.pdf

Moraš pa seveda vedeti kaj boš vpisal.

Uporaba v sistemu ZARE je mogoča, po drugi strani pa ne omogoča SELECT5 za oddajo ID-ja in ima za resno delo v sistemu ZARE premalo kanalov kot je že napisal b4d. Po drugi strani kot ugotavljaš sam za medsebojno komunikacijo na lokalnih repetitorjih in običajnih delovnih kanalih zadostuje.

Postajo je potrebno prijaviti na pristojni ReCO, ki vodi seznam postaj v svoji regiji in dodeljuje ID-je.
Lep pozdrav,
Tilen
s57nni

Odgovor Napisal/-a s57nni »

Seko, a lahko napišeš koliko stane navedena postaja. Trenutno ima zastopnik za Kenwood v Sloveniji zelo zanimivo akcijo za ZARE radijske postaje. V kolikor nabavljate, ti predlagam, da preveriš ponudbo.
polo98

Odgovor Napisal/-a polo98 »

Tilen, malo off teme,
a mogoče veš ,če v civilni zaščiti uporabljate te ročne postaje Woxun?
Zadnjič sem namreč videl na sliki, vaja CZ v NM in je eden od pripadnikov imel to postajo.
Je tega več ali samo "izredni" primer?

Tudi sam imam to postajo in sem zelo zadovoljen z njo, za ta denar :D

l.p
Aleš
Uporabniški avatar
b4d

Odgovor Napisal/-a b4d »

s57nni napisal/-a:Seko, a lahko napišeš koliko stane navedena postaja. Trenutno ima zastopnik za Kenwood v Sloveniji zelo zanimivo akcijo za ZARE radijske postaje. V kolikor nabavljate, ti predlagam, da preveriš ponudbo.
Zgleda da grejo po svetu ven iz uporabe, saj jih je poln ebay, tam po 60$, lahko racunas se toliko za novo baterijo ce ni zraven, pa carinske dajatve veselo napopajo zraven, seveda se postnina in smo na 150e, se malo naberes pa imas novega Kenwooda iz omenjene akcije. Potem je tezava se s tem, ali je postaja sploh originalna, npr. Motorola GP380 se prodaja na ebayu za cca. 100e, kar ni realna cena, malo sem bral o tem in videl, da je moderno v 10-ti izmeni nekje v eni vasici okrog Hong Konga, sestavljati postaje iz delov, ki so bili odpisani in jih prodajati kot 95% nove.

Wouxun, vsaj prva verzija KG-UVD1, ni primerna za resno delo, ce si odvisen od komunikacije. Jaz ga uporabljam in trpi za velikim stevilom programskih napak, v "P" verziji so te sicer odpravljene. Ohisje ni primerljivo s pro postajami, vendar meni sluzi ze lep cas, dosti padcev je prezivel, podedoval ga je brat, ki ima se vec izkusenj s tem padanjem, pa postaja se dela, malce slabse se odziva tipkovnica, pa osvetlitev zaslona je nehala delovati, moram en dan odpret pa zrihtat.

Glede Kitajskih zadev pa se bo morda tole izplacalo: http://www.vgc.hk/Dual-Band-Two-Way-Radio-VR-DB2R.htm prvi kitajski radio, ki je narejen po IPX7 standardu.
Uporabniški avatar
Seko
Kontakt:

@s57nni kot je že b4d povedal, gre za ceno nekje 50€ + vstopne dajatve = 90€, tudi jaz sem prebral o teh postajah da so sestavljene iz odpisanih delov zato tudi taka cena...čeprav po drugi strani pa sem po forumih bral, da dejansko z njimi ni nič narobe, in so ljudje zelo zadovoljni. Drugače pa je bil nakup mišljen najprej za zasebno rabo in testiranje, kasneje pa če bi se obneslo mogoče tud kdaj kakšno kupit, ker trenutno neke potrebe po novih postajah nimamo. Sem pa naletel na še eno težavo z omenjeno postajo, namreč je brez CE certifikata, tako da nwm niti če je možno jo uvozit/kupit v slovenijo, sem poslal na carino vprašanje pa bomo vidli.
Operativni gasilec
PGD Žetale
Uporabniški avatar
b4d

Odgovor Napisal/-a b4d »

No ce nabavis, porocaj, za GP380 sem prebral dosti negativnih mnenj, od tega, da se postaje ni dalo programirat s prilozeno programsko opremo, do nedelovanja, premajhnih oddajnih moci in tako.

CE nalepka je hudic, ce je postaja stestirana, vcasih zadostuje kopija certifikata, odvisno od carinika spusti ali ne, drugace dvomim da bo slo, ponavadi vstanejo na levo nogo pa vse vracajo :) Se meni, ki sem nekaj stvari za radioamaterske namene nabavljal iz Azije, vsakokrat posljejo vabilo na glavno posto, kljub radijskemu dovoljenju malo sitnarijo, doslej so pa vse spustili cez :)

Kakorkoli, upam da ti rata speljat zadevo, bomo videli kako se obnese.

LP
s57nni

Odgovor Napisal/-a s57nni »

Hvala za odgovore. Ja CE oznaka je res včasih problem. Kot je že navedeno, se rado zaplete pri carini. Tudi jaz sem že nekaj zadev kupil tudi preko ebay-a, manjših seveda, pa moram priznati, da sem imel do sedaj kar srečo, saj vse dobro deluje. Je pa res, da se za resne uporabe, kot je intervencija splača malo več investirati in imeti dokaj dobro opremo in to Kenwood za sprejemljivo ceno zagotovo je. Kakšen eksperiment ali test s podobno opremo, pa seveda tudi ni prepovedan, da se razumemo.
Veliko sreče pri delu želim.
Uporabniški avatar
gubina
Kraj: LJ-okolica

Odgovor Napisal/-a gubina »

Seko napisal/-a:@b4d Vem da ima premalo kanalov ampak za npr. delovni kanal in še par kanalov zraven bi pa bilo. Predvsem sem razmišljal da bi bilo to za npr. notranji napad, ker društva ki razpolagajo z razmeroma malim številom postaj, bi lahko te ki so cenovno bolj dostopne uporabila za npr. notranji napad, kjer je idina naloga postaje da je na vezi z vodjo... je pa res da najprej bi jo kupil za domačo uporabo, da se malo poigram z tem in stestiram :)

@polo98 Bom povprašal, hvala za info.
pri nas imamo tehnično komisijo na ravni občinske gasilske zveze.na sestankih se dogovarjamo glede nakupa raznorazne gasilske opreme.kako imate vi to urejeno mi ni jasno, očitno nekaj kar tako.takole kupovati kar nekaj na lepe oči ne gre.zadeve morajo biti primerne za gasilsko delo, še posebno za notranje napade.če si količkaj gasilca, bi moral vedeti, kaj vse čaka napadalce pri intervencijah in kupovanje enih igračk od postaje ravno ni ustrezno.
če že ne gre drugače si nabavite za napadalce postaje kot se šika in za ostalo delo okoli vozila, dobave vode in podobno nekaj slabšega!
di-du-di-du
Uporabniški avatar
Seko
Kontakt:

ojla...saj sem povedal (veckrat) da je nabava v prvi vrsti namenjena za zasebno rabo in testiranje... :) (o uporabi v gasilstvu je bilo samo razmišljanje)

Se popolnoma strinjam s tabo, da mora biti oprema in tehnika ocenjena če je sploh za uporabo v gasiltvu in pa seveda da dejansko lahko življenje notranjega napadalca odvisno od postaje, ki seveda nikakor ne sme bit neka nezanesljiva igračka.... upam da smo se razumeli, da ni bil namen te teme nakup te postaje za operativne namene v gasilstvu ampak zgolj poizvedba o artiklu in morebitne uporabniške izkušnje.

LP Nejc
Operativni gasilec
PGD Žetale
Tilen-ReCO LJ

Odgovor Napisal/-a Tilen-ReCO LJ »

polo98 napisal/-a:Tilen, malo off teme,
a mogoče veš ,če v civilni zaščiti uporabljate te ročne postaje Woxun?
Zadnjič sem namreč videl na sliki, vaja CZ v NM in je eden od pripadnikov imel to postajo.
Je tega več ali samo "izredni" primer?

Tudi sam imam to postajo in sem zelo zadovoljen z njo, za ta denar :D

l.p
Aleš
Živ Aleš,

Ne bi vedel glede Wouxunov, ker CZ je lahko tudi občinska in kupuje postaje iz drugega budgeta.

Pripadniki regijskih in državnih enot CZ nimajo Wouxunov, razen, če je kakšen pripadnik kupil postajo sam.

Fantje in dekleta, kupujte kvalitetne in preverjene postaje. Še tako se rado zgodi, da kaj crkne. Razumem, da ni financ, a vseeno je imeti bolje kakšno postajo manj in kvalitetno kot pa kup nedelujoče krame.

GP68 je kupil znanec in ne izgleda slabo, pa tudi delovala bo za njegove potrebe, ko zapusti jadrnico in gre v mesto. Za gasilerijo pa nisem prepričan.

Motorola prodaja tudi CP in CM postaje, ki so namenjene za komercialno uporabo (gradbišča, hitra pošta, taxi,...), vendar teh postaj, ki so občutno ceneje za gasilerijo ne reklamirajo. Že vedo zakaj.
Lep pozdrav,
Tilen
HellBird

Odgovor Napisal/-a HellBird »

Jaz sem naročil Motorolo GP380 iz Kitajske in dela že leto in pol brez problema. Cena, mislim da sem dal skupaj 160€ z DDV in dvema dodatnima Li-on baterijama, ki sta še danes kot novi...
Odgovori