LP, R.
SRŠENI???
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Lani smo mi imeli veliko sršenje gnezdo v gasilskem domu. Ovito (dobesedno) je bilo okoli dimnika in ni bilo možno ne kuriti in ne spraviti gnezda v vrečo. Porabili smo dve jeklenki CO2, pa so šli v večna lovišča.
Letos sem sam imel sršenje gnezdo doma. K sreči je bilo v zemlji. Zvečer sem ga odprl, ko pa so se sršeni pomirili in se vrnili v gnezdo, sem ga pa pokuril (uporabil sem staro letlampo na bencin, da je delovala kot metalec plamenov). Naslednji dan sta se sicer še dva sršena potikala okoli, pa nista dočakala večera. Sedaj je pa mir.
Letos sem sam imel sršenje gnezdo doma. K sreči je bilo v zemlji. Zvečer sem ga odprl, ko pa so se sršeni pomirili in se vrnili v gnezdo, sem ga pa pokuril (uporabil sem staro letlampo na bencin, da je delovala kot metalec plamenov). Naslednji dan sta se sicer še dva sršena potikala okoli, pa nista dočakala večera. Sedaj je pa mir.
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
-
sesalec
Po ustnem izročilu sem izvedel kako so to počeli nekoč,če je šlo za sršene n.p.r. v seniku,kozolcu so enostavno na primerni oddaljenostib zakurili ogenj (ponoči) in nato zbezali sršene ven. Nakar so odleteli proti svetlobi ognja kjer jih je scvrlo. Res pa je da v tistih časih ni bilo toliko javne razsvetljave kot jo je sedaj in to pač ne pride v poštev za urbana naselja! Baje pa da ta hudič vidi tudi ponoči!?
- mitja1santelj
- Kraj: postojna-PRIMORSKA
Pri nas v mestu sem slaba dva meseca nazaj z ALK dvigoval enega gospoda iz čebelarske zveze, ki je tudi spravljal ves roj v nekakšen zajčnik imel je pa navadno škropilnico za rože v njej pa navadno vodo z katero je živali našprical, da ne morajo več letet in jih je samo pometel z omelom v tako imenovani zajčnik in to je to!!!!

- gasilec dejan
- Kraj: Pobrežje-Malečnik
- Kontakt:
Lep pozdrav!
Če ma kdo namen probavat z vodnim curkom nebo uspeha, to je preverjeno. Ko smo pri lovskem domu spirali alsfalt smo ob gozdu opazili ptičjo hišico v kateri je mrgolelo čebel in podobnih insektov. Katero smo zaradi prireditve hoteli odstraniti, lotili smo se je z vodnim curkom od katerega pa ni bilo koristi, saj so kasneje eno osebo, ki je rezala veje ob ptičji hišici so napadle čebele. Na srečo
je oseba doživela samo en pik. Tak da metoda z vodo odpade. Kako pa so jih kasnje odstranili pa nevem saj sem potem zapustil prostor. Predvidevam pa da so uporabili pips saj je bilo govora o tem.
Če ma kdo namen probavat z vodnim curkom nebo uspeha, to je preverjeno. Ko smo pri lovskem domu spirali alsfalt smo ob gozdu opazili ptičjo hišico v kateri je mrgolelo čebel in podobnih insektov. Katero smo zaradi prireditve hoteli odstraniti, lotili smo se je z vodnim curkom od katerega pa ni bilo koristi, saj so kasneje eno osebo, ki je rezala veje ob ptičji hišici so napadle čebele. Na srečo
Lep pozdrav Dejan