V državi Maryland bo 1.-4.6.2006 največja konferenca in razstava na temo nevarnih snovi na svetu. Ker bom ravno v tistem koncu(redna komisija za nevarne snovi pri CTIF) se bom simpozija udeležil. Se bom javil z mesta dogajanja in poročal kako to počnejo ''najboljši''. Mogoče pa pade tudi kakšna ideja kako kaj takega narediti tudi na naših tleh.
Podrobnosti o konferenci so na tem naslovu:
http://www.iafc.org/displaycommon.cfm?a ... iclenbr=85
HAZMAT seminar v ZDA
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Kraj: smokuč
HAZMAT seminar v ZDA
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Milan Dubravac
- Gasilci.org

No danes sem doživel nekaj, kar si niti v sanjah nisem predstavljal. Na velikem simpoziju o nevarnih snoveh je imel prezentacijo tudi Chris Hawley iz ZDA, ki je že bil v Sloveniji kjer je predaval specialni enoti policije o terorizmu in na Igu imel tudi pokazno vajo. Pred več kot 500 udeleženci je še posebej predstavil Slovenijo in našo šolo na Igu tudi slikovno, kot eno najboljših šol na svetu. Dal jo je za zgled tudi američanom. Težko rečem, da sem bil kdaj posebno ponosen, da prihajam iz Slovenije ampak danes sem bil pa res!!! Ma mi se sploh ne zavedamo, da smo lahko najboljši in da smo dobri. Na žalost o našem centru v superlativih govorijo vsepovsod razen doma včasih ne! Če na primer kaka tuja delegacija pride na obisk v Gasilsko brigado v Ljubljani pa se kaj lahko zgodi, da bo o naši šoli izvedel vse najslabše.
No ampak današnji dogodek vsaj človeku vlije ogromno volje po spreminjanju stvari na bolje.
Glavni organizatorji srečanja so podelili tudi posebna priznanja za najboljše dosežke v zadnjem obdobju in tudi življensko. Priznanja pa podelijo tistim, KI SO NA PODROČJU NEVARNIH SNOVI KAJ SPREMENILI!!
A vas to spominja na kakšno geslo?
No ampak današnji dogodek vsaj človeku vlije ogromno volje po spreminjanju stvari na bolje.
Glavni organizatorji srečanja so podelili tudi posebna priznanja za najboljše dosežke v zadnjem obdobju in tudi življensko. Priznanja pa podelijo tistim, KI SO NA PODROČJU NEVARNIH SNOVI KAJ SPREMENILI!!
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Milan Dubravac napisal/-a:No danes sem doživel nekaj, kar si niti v sanjah nisem predstavljal. Pred več kot 500 udeleženci je še posebej predstavil Slovenijo in našo šolo na Igu tudi slikovno, kot eno najboljših šol na svetu. Dal jo je za zgled tudi američanom. Težko rečem, da sem bil kdaj posebno ponosen, da prihajam iz Slovenije ampak danes sem bil pa res!!! Ma mi se sploh ne zavedamo, da smo lahko najboljši in da smo dobri. Na žalost o našem centru v superlativih govorijo vsepovsod razen doma včasih ne! Če na primer kaka tuja delegacija pride na obisk v Gasilsko brigado v Ljubljani pa se kaj lahko zgodi, da bo o naši šoli izvedel vse najslabše.
Priznanja pa podelijo tistim, KI SO NA PODROČJU NEVARNIH SNOVI KAJ SPREMENILI!!
Da skupaj spreminjamo stvari na boljše?
Pa le nismo tako slabi, kot si nekateri mislijo
lp
dušan
Vedno pričakuj nepričakovano!
Ja Milan večina te zahvale si menda naša šola na Igu lahko deli z tvojim delom in znanjem,ki nam ga posreduješ ko od kod prideš ?
Vsi drugi po svetu nas hvalijo samo doma ne: No saj vemo kak je že star pregovor KOVAČEVA KOBILA JE VEDNO BOSA

Vsi drugi po svetu nas hvalijo samo doma ne: No saj vemo kak je že star pregovor KOVAČEVA KOBILA JE VEDNO BOSA
So dnevi,ki so vredni spomina in so dogodki,ki ti ostanejo spomin za vedno...
Prav bi bilo, če bi stvari pravilno poimenovali. Inštitucija, ki je bila pohvaljena in dana za vzgled ni šola (kakšna???, čigava???).
To je IZOBRAŽEVALNI CENTER ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE, Ki deluje v sklopu UPRAVE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ZAŠITO IN REŠEVANJE.
Sem pa ponosen, da sem bil nekoč delavec te inštitucije.
Janez
To je IZOBRAŽEVALNI CENTER ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE, Ki deluje v sklopu UPRAVE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ZAŠITO IN REŠEVANJE.
Sem pa ponosen, da sem bil nekoč delavec te inštitucije.
Janez