Nova vozila za Regijske enote za varstvo pred NUS

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Dragi kolegi na forumu. Kot vidim je ta tema še kako zanimiva in hvala za vzpodbudne besede.

Danes je bilo predano svojemu namenu osem vozil za prevoz NUS. Svečanost je bila kratka in ob malih stroških. Deci pijače, čaj , obložen kruhek (sem ga zamudil). Vse je bilo končano v manj kot uri.
Mimogrede se mi je utrnila primerjava rompompoma ob predaji enega GVM v PGD. Pa dobro, tam je nekaj drugače saj delamo bolj volontersko.
Pri delo z NUS pa je pač bolj profesionalno, ampak nič manj zagnano, odgovorno in nevarno delo, ki še zdaleč ni dovolj nagrajeno. Mislim , da smo po desetih letih zaslužili ustrezan avto. Opli so bili pač bencinci in niso utrezali ADR.
O vozilu bo napisal kaj več Robi, ki ga že pridno študira. Baje ni haloškega hriba ki ga ne bi zmogel, avto mislim. :lol:

Gasilec 77: Postopek ob najdbi NUs, odkrivanju , odvozu in uničenju je dokaj kompleksna naloga za vsako enoto. Kot pri požarnih intervencijah je tudi tu vsaka različna. O tem bom napisal kdaj drugič , sem zmantran kot pes.
Le še to bi dodal. Ob 12 uri sem bil dogovorjen da me v službi zamenja sodelavec in pripadnik naše enote Robi. In glej hudiča , ob 11.30 se pojavi požar na stanovanjski hiši in moj odhod po vozilo je bil pod vprašanjem. Potem pa še kakšno uro pozneje najdba nus v Kidričevem in še Robi je moral na intervencijo. Pa se je srečno končalo, le minister Erjavec, direktor Žmavc , general Lipič ter ostali gostje so pač malo počakali Štajersko delegacijo. :D :D

Ko dobim fotke jih dodam.
Lep večer in mirno noč vsem gasilcem ter mirno roko vsem pirotehnikom kjer koli ste že.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

In še nekaj slikc iz prevzema:
http://www.sos112.si/slo/clanek.php?catid=27&id=522

Vsem uporabnikom vozil želim srečno in varno vožnjo pri prevozu NUS ali brez!
Tehnika nam lajša življenje!
CZ

Odgovor Napisal/-a CZ »

Evo spet lep primer CZ kako dela s financami.
VPRAŠANJE:
1. ZAKAJ CZ POTREBUJE DRAGE OZ. NAJDRAŽJE JEEPE
2. KAJ NI KAKŠNEGA BOLJ POCENI PLANA
3. ZAKAJ JIM NE ZADOSTUJEJO, PANDE OZ. FRONTJERE ZA TAKŠNO DELO KOT GA OPRAVLJAJO (SO IZRABLJENE,POKVARJENE... ALI NISO VEČ TA VOZILA TAKO LEPA ZA NA CESTO)?
4. MODRE LUČI NA STREHI, ČEMU TO? :shock: (NIKOLI UPORABLJENE)

ČE BO ŠLO TAKO NAPREJ BODO TUDI SKORAJ NOVI UNIMOGI ZA ZAMENJAVO. NIKOLI SE NE VE?!

NEKO PGD PA SE BORI DA DOBI TITA BOGA 2,5MIO ZA MAZDO ALI KAJ PODOBNEGA!

PROSIM ODGOVORITE MI ČE SLUČAJNO VESTE ODGOVORE!? (OSKAR TI VRJETNO VEŠ) :evil: :evil: :evil:SRAMOTA

VI SE PA S TEM ŠE HVALITE!! :evil: :evil:
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Gost CZ LAND ROVER DEFENDER ni najdražji terenski avto se še kaj dražjega najde! :wink:
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
Matej B.
GE: Ptuj / Tržec
Kraj: Ptuj - Tržec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Matej B. »

Oskar lahko prosim objaviš nekaj fotk od novih LandRoverjev, (notranjost - tovorni prostor, itd.)??
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Matej B. napisal/-a:Oskar lahko prosim objaviš nekaj fotk od novih LandRoverjev, (notranjost - tovorni prostor, itd.)??
Oskar je zaradi že večkrat omenjenih težav s SiOL ADSLom off-line oz. na prisilnem dopustu, tako kot tudi nekateri drugi Forumovci (nejček, jdrozg...).
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Kdor piše z velikimi črkami je isto kot bi na koga kričal, so me učili.
Ker si dragi gost CZ v tej temi vsa vozila , ki jih uporablja CZ vrgel v isti koš , sem v dvomih , če bi ti sploh odgovarjal.
Zato te lepo prosim , da se registriraš in predstaviš če si dovolj pogumen.

Z NUS se ukvarjam od leta 1982 , sedaj pa takšna faušija ko smo končno dobili ustrezen avto za to nevarno delo, je pa višek nesramnosti.
Mene ne zanimajo pande pa nissani pa ne vem še kateri avti CZ , mene zanima vozilo, ki mora biti po predpisih ADR in to vozilo je. Vozilo , ki bo zmoglo vse haloške hribe v vsakem vremenu, drugače bom moral bombe nositi v rukzaku in takrat te dragi gost CZ vabim , da mi prideš pomagat. :twisted:
Nekaj pa je sigurno in se strinjam , da je v skladiščih preveč drage opreme , ki bi lahko bila koriščena in dana na razpolagom gasilskim enotam.

Sedaj sem pa jezen in grem v penzijon ! :twisted: :D
Uporabniški avatar
Matej B.
GE: Ptuj / Tržec
Kraj: Ptuj - Tržec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Matej B. »

Novega LandRoverja za NUS sem danes videl v vojaškem skladišču na Bežigradu v Celju. Posadka je 1+1, tovorni prostor je zaprt. Kaj več kot zunanjost pa nisem utegnil videti saj se je vozilo takoj odpeljalo iz skladišča kjer ima svoja vozila CZ.
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

land rover
Priponke
download.php.jpg
Uporabniški avatar
vinta
Kraj: GZ Starše

Odgovor Napisal/-a vinta »

Avto je pravi zdaj je še treba samo kako bombo poiskat da bo krščen.
Uporabniški avatar
Lenek
Kraj: Prepolje, Dravsko polje

Odgovor Napisal/-a Lenek »

Bomo vidli kak se bodo odnesli
BOJAN PAVEO 041/535-047
Lep pozdrav!!
Uporabniški avatar
mihael
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a mihael »

Oskar, saj nekaj ima pa gost CZ prav, res je v skladiščih CZ predvsem v Rojah toliko vozil in opreme, ki tam samo stoji in je nihče ne uporablja, tako da se dela večja škoda kot če bi to nekdo uporabljal :roll: .
Če si bil tam veš kaj mislim.
V tujini imajo prakso, da ta vozila in opremo dajo na uporabo gasilskim enotam, so pa še vedno v lasti CZ ( ali podobnih enot ), ko pride do potrebe jih enostavno tam prevzamejo.
Tak sistem bi lahko uvedli tudi pri nas, saj je žalostno, da nekatera vozila na števcu nimajo niti 500km.
To sicer ne paše v to temo, pa je bilo vseeno vredno povedati.
Oskar, če imaš kakšno sliko iz skladišča jo prosim objavi, da bodo ostali sploh vedeli o čem se pogovarjamo.
Vozilo, ki sta ga dobili pa je drugače enkratno in upam, da se bo tako tudi obneslo. Oskar srečno za volanom - pa čim manj akcij.

Z gasilskim pozdravom:

NA POMOČ!
Uporabniški avatar
tempiha
Kraj: Bližna okolica Maribora

Odgovor Napisal/-a tempiha »

Vsem uporabnikom teh vozil pa bi želel srečno in varno vožnjo.
LP.
Uporabniški avatar
pbb

Odgovor Napisal/-a pbb »

Še nekaj informacij o vozilih. Uporabnikom pa želim mirno roko. Pa srečno fantje ! :huh:

http://www.vecer.si/vecer2006/default.a ... 0304087951
če te je strah, delaj tisto česar te je strah !
Uporabniški avatar
Robert
Kraj: Gradiška

Odgovor Napisal/-a Robert »

No pa je tudi prišel krst vozila!
V enem tednu dve najdbi in kot po naročilu teren slab in razmočen.
Zelo velika razlika med Oplom in Land Roverjem-ni za primerjat.
Krst prestal z 5 in upam da tako naprej-le čistit ga je težje saj je večji.
PS Bom dal za buteljko za prvo intervencijo.
Odgovori