Danes je bilo predano svojemu namenu osem vozil za prevoz NUS. Svečanost je bila kratka in ob malih stroških. Deci pijače, čaj , obložen kruhek (sem ga zamudil). Vse je bilo končano v manj kot uri.
Mimogrede se mi je utrnila primerjava rompompoma ob predaji enega GVM v PGD. Pa dobro, tam je nekaj drugače saj delamo bolj volontersko.
Pri delo z NUS pa je pač bolj profesionalno, ampak nič manj zagnano, odgovorno in nevarno delo, ki še zdaleč ni dovolj nagrajeno. Mislim , da smo po desetih letih zaslužili ustrezan avto. Opli so bili pač bencinci in niso utrezali ADR.
O vozilu bo napisal kaj več Robi, ki ga že pridno študira. Baje ni haloškega hriba ki ga ne bi zmogel, avto mislim.
Gasilec 77: Postopek ob najdbi NUs, odkrivanju , odvozu in uničenju je dokaj kompleksna naloga za vsako enoto. Kot pri požarnih intervencijah je tudi tu vsaka različna. O tem bom napisal kdaj drugič , sem zmantran kot pes.
Le še to bi dodal. Ob 12 uri sem bil dogovorjen da me v službi zamenja sodelavec in pripadnik naše enote Robi. In glej hudiča , ob 11.30 se pojavi požar na stanovanjski hiši in moj odhod po vozilo je bil pod vprašanjem. Potem pa še kakšno uro pozneje najdba nus v Kidričevem in še Robi je moral na intervencijo. Pa se je srečno končalo, le minister Erjavec, direktor Žmavc , general Lipič ter ostali gostje so pač malo počakali Štajersko delegacijo.
Ko dobim fotke jih dodam.
Lep večer in mirno noč vsem gasilcem ter mirno roko vsem pirotehnikom kjer koli ste že.