Firbci na požaru
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- matjaž
- GE: Kostanjevica na Krki
- Kraj: Kostanjevica na Krki
Drži!
Vendar je včasih dobro tudi po "zgodovini" pobrskat, ter kaj na plano potegnat ter nato temo nadaljevati, ne pa samo nove teme odpirat za stvar, ki je že bila predebatirana.
Vendar je včasih dobro tudi po "zgodovini" pobrskat, ter kaj na plano potegnat ter nato temo nadaljevati, ne pa samo nove teme odpirat za stvar, ki je že bila predebatirana.
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"
Albert E.
Albert E.
Pozari na objektih
Ob 11.21 je v naselju Novi Svet v
obcini Logatec zagorel kozolec -toplar velikosti 9 x 10 metrov. V kozolcu je bila shranjena tracna
zaga za razrez hlodovine, elektri-
cni vitel, plug in dva motokulti-vatorja. Pozar, ki je kozolec in
vse stroje v njem unicil, so pogasili gasilci PGD Hotedrsica in Dolnji Logatec. Pri gasenju se je
lazje opekel vascan, ki je pomagal pri gasenju.
No o sami intervenciji ne bom govoril, ker nisem bil prisoten zaradi službenih obveznosti, v zvezi z krepko povdarjenim tistkom pa bi napisal samo tole: " ??????????????????????????????????????"
Kaj zavraga se grejo, po nekaterih vaseh....že tako je gasilec drugi na vasi, tudi tisti, ki nimajo blage veze, potem pa se na intervenciji poškoduje vaščan??
Res ne razumem in v zvezi s tem mislim, da se bom še krepko pozanimal kaj in kako je potekalo!
PS:O intervenciji samo toliko, da so naš PGD poklicali na pomoč ravno v času redne mesečne vaje-na kraj požara so odšli z GVC16/50 in GVV-1....
Ob 11.21 je v naselju Novi Svet v
obcini Logatec zagorel kozolec -toplar velikosti 9 x 10 metrov. V kozolcu je bila shranjena tracna
zaga za razrez hlodovine, elektri-
cni vitel, plug in dva motokulti-vatorja. Pozar, ki je kozolec in
vse stroje v njem unicil, so pogasili gasilci PGD Hotedrsica in Dolnji Logatec. Pri gasenju se je
lazje opekel vascan, ki je pomagal pri gasenju.
No o sami intervenciji ne bom govoril, ker nisem bil prisoten zaradi službenih obveznosti, v zvezi z krepko povdarjenim tistkom pa bi napisal samo tole: " ??????????????????????????????????????"
Kaj zavraga se grejo, po nekaterih vaseh....že tako je gasilec drugi na vasi, tudi tisti, ki nimajo blage veze, potem pa se na intervenciji poškoduje vaščan??
Res ne razumem in v zvezi s tem mislim, da se bom še krepko pozanimal kaj in kako je potekalo!
PS:O intervenciji samo toliko, da so naš PGD poklicali na pomoč ravno v času redne mesečne vaje-na kraj požara so odšli z GVC16/50 in GVV-1....
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Požari na objektih
Pri gasenju se je lazje opekel vascan, ki je pomagal pri gasenju.
V bistvu sem tudi zaradi tega odprl to temo, ker me je najprej zbodlo v oči, ko smo prišli na požarišče zaparkirane dovozne poti potem pa še
domačini, ki so reševali strojno opremo izpod kozolca. Bosi, kratka majica, kratke hlače mi pa kot marsovci
. Mislim, da sploh ni nič novega oz. čudnega to kar je napisal Šumadinac.
V bistvu sem tudi zaradi tega odprl to temo, ker me je najprej zbodlo v oči, ko smo prišli na požarišče zaparkirane dovozne poti potem pa še
domačini, ki so reševali strojno opremo izpod kozolca. Bosi, kratka majica, kratke hlače mi pa kot marsovci
-
Lado
-
Lado
Samo na kratko: noben zakon ne prepoveduje pomoči. Kot praviš je to njihov problem, pravi problem pa nastane šele, ko se komu kaj zgodi ( preiskava o vzrokih nesreče, zavarovalnica...). Ni tako enostavno kot zgleda na prvi pogled.Lado napisal/-a:Lep pozdrav!
Bi samo vprašal kateri zakon ali predpis prepoveduje reševanje imovine v primeru požara ali druge nesreče?
Šumadinac in Franci: Če so domačini še pred prihodom gasilcev reševali svojo imovino mislim, da je to njihov problem in so bili odgovorni sami za sebe!
Danes je pri Granitu Slovenska Bistrica na glavni cesti proti Konjicam zagorelo osebno vozilo. Ogenj je izbruhnil v predelu motorja.
sam sem stal v koloni pred mano pa vlačilec in manjši tovornjak, ko sem opazil kaj se dogaja sem pograbil moj gasilni aparat in letel do spredaj gorečega vozila ter začel z gašenjem ogenj se je začel že širiti v notranost vozila vendar sem lahko zadušil plamene , nisem mogo odpret motornega pokrova! Tako, da sem lahko le delno zadušil zadevo.
Pred mano je nekaj poskušal storiti voznik vlačilca vendar mislim da je imel še manjši gasilnik kot jaz. Dokončno so vozilo pogasili gasilci PGD Slovenska Bistrica
Poanta vsega tega pa je da se je okrog vozila zbrala množica ljudi okrog 10m od vozila in kričali, da bo vozilo eksplodiralo!!
Ostali pa so se normalno vozili mimo tega gorečega vozila kot da se nič ne dogaja le ogledovali so si zadevo ter s tem še bolj povzročali zmedo!
Čudim se ali nihče od voznikov nima več gasilnega aparat v vozilu ali pa jim ga je škoda.??
sam sem stal v koloni pred mano pa vlačilec in manjši tovornjak, ko sem opazil kaj se dogaja sem pograbil moj gasilni aparat in letel do spredaj gorečega vozila ter začel z gašenjem ogenj se je začel že širiti v notranost vozila vendar sem lahko zadušil plamene , nisem mogo odpret motornega pokrova! Tako, da sem lahko le delno zadušil zadevo.
Pred mano je nekaj poskušal storiti voznik vlačilca vendar mislim da je imel še manjši gasilnik kot jaz. Dokončno so vozilo pogasili gasilci PGD Slovenska Bistrica
Poanta vsega tega pa je da se je okrog vozila zbrala množica ljudi okrog 10m od vozila in kričali, da bo vozilo eksplodiralo!!
Čudim se ali nihče od voznikov nima več gasilnega aparat v vozilu ali pa jim ga je škoda.??
Tehnika nam lajša življenje!
Mislim, da če si že ponekod zmišljujejo, da je svetleči brezrokavnik obvezni del opreme v avtomobilu, nebi bilo nič slabega, če bi bil obvezen tudi ustrezen gasilnik.
S tem ne mislim, da je slabo, če imamo v avtomobilu omenjen brezrokavnik, samo lahko bi naredili še nekaj v tej smeri:
GASILNIK V VSAKO VOZILO

LP BAČO
S tem ne mislim, da je slabo, če imamo v avtomobilu omenjen brezrokavnik, samo lahko bi naredili še nekaj v tej smeri:
LP BAČO
Zadnjič spremenil BAČO, dne 6. Julij 2005, 14:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Firbci na požaru
Velik problem tale folk, ki samo gleda nobeden pa nič ne ukrene, kar se pa gasilnega aparata tič mislim da jim ga je škoda ...Dušan napisal/-a: Poanta vsega tega pa je da se je okrog vozila zbrala množica ljudi okrog 10m od vozila in kričali, da bo vozilo eksplodiralo!!