Firbci na požaru

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

Drži!
Vendar je včasih dobro tudi po "zgodovini" pobrskat, ter kaj na plano potegnat ter nato temo nadaljevati, ne pa samo nove teme odpirat za stvar, ki je že bila predebatirana.
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

Pozari na objektih

Ob 11.21 je v naselju Novi Svet v
obcini Logatec zagorel kozolec -toplar velikosti 9 x 10 metrov. V kozolcu je bila shranjena tracna
zaga za razrez hlodovine, elektri-
cni vitel, plug in dva motokulti-vatorja. Pozar, ki je kozolec in
vse stroje v njem unicil, so pogasili gasilci PGD Hotedrsica in Dolnji Logatec. Pri gasenju se je
lazje opekel vascan, ki je pomagal pri gasenju.

No o sami intervenciji ne bom govoril, ker nisem bil prisoten zaradi službenih obveznosti, v zvezi z krepko povdarjenim tistkom pa bi napisal samo tole: " ??????????????????????????????????????"
Kaj zavraga se grejo, po nekaterih vaseh....že tako je gasilec drugi na vasi, tudi tisti, ki nimajo blage veze, potem pa se na intervenciji poškoduje vaščan??
Res ne razumem in v zvezi s tem mislim, da se bom še krepko pozanimal kaj in kako je potekalo!

PS:O intervenciji samo toliko, da so naš PGD poklicali na pomoč ravno v času redne mesečne vaje-na kraj požara so odšli z GVC16/50 in GVV-1....
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Požari na objektih

Odgovor Napisal/-a Franci »

Pri gasenju se je lazje opekel vascan, ki je pomagal pri gasenju.

V bistvu sem tudi zaradi tega odprl to temo, ker me je najprej zbodlo v oči, ko smo prišli na požarišče zaparkirane dovozne poti potem pa še
domačini, ki so reševali strojno opremo izpod kozolca. Bosi, kratka majica, kratke hlače mi pa kot marsovci :evil:. Mislim, da sploh ni nič novega oz. čudnega to kar je napisal Šumadinac.
Lado

Odgovor Napisal/-a Lado »

Lep pozdrav!

Bi samo vprašal kateri zakon ali predpis prepoveduje reševanje imovine v primeru požara ali druge nesreče?

Šumadinac in Jože: Če so domačini še pred prihodom gasilcev reševali svojo imovino mislim, da je to njihov problem in so bili odgovorni sami za sebe
Lado

Odgovor Napisal/-a Lado »

Lep pozdrav!

Bi samo vprašal kateri zakon ali predpis prepoveduje reševanje imovine v primeru požara ali druge nesreče?

Šumadinac in Franci: Če so domačini še pred prihodom gasilcev reševali svojo imovino mislim, da je to njihov problem in so bili odgovorni sami za sebe!
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Zakon o naravnih in drugih nesrečah zavezuje občane , da storijo vse kar je v njihovih močeh in sposobnostih da preprečijo ali oblažijo nesrečo.

Točnega citata ne vem, zato se oproščam.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Franci
Kontakt:

Lado napisal/-a:
Šumadinac in Franci: Če so domačini še pred prihodom gasilcev reševali svojo imovino mislim, da je to njihov problem in so bili odgovorni sami za sebe!
Se popolnoma strinjam s tabo Lado, da je bilo to še pred prihodom gasilcev (vsak odgovarja zase), toda kaj pa po tem ...?
Uporabniški avatar
himi
Kraj: Dvorjane
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a himi »

Lado napisal/-a:Lep pozdrav!

Samo na kratko: noben zakon ne prepoveduje pomoči. Kot praviš je to njihov problem, pravi problem pa nastane šele, ko se komu kaj zgodi ( preiskava o vzrokih nesreče, zavarovalnica...). Ni tako enostavno kot zgleda na prvi pogled. :?: Dejstvo pa je , da smo gasilci opremljeni določeni intervenciji primerno in tudi strokovno usposobljeni za takšna opravila ( upam ).
Kdor še ni bil v nevarnosti, ne pozna svojega poguma !!!

http://www.gasilcidvorjane.com
Uporabniški avatar
FUC
Kraj: Komen

Odgovor Napisal/-a FUC »

Vsekakor vsakdo poskuša rešiti čim več svojega premoženja, kar pa ni po nobenem zakonu zahtevano. Pri tem veljajo le splošna načela zaščite svojega in sosedovega premoženja, ki pa so umevna že sama po sebi!
Problem je panika ko ljudje niso dovolj pazljivi.
Ni nam lahko!
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

AKO SOSEDOVA HIŠA GORI , PAZI NA SVOJO

(slovenski)
Uporabniški avatar
Franci
Kontakt:

Oskar napisal/-a:AKO SOSEDOVA HIŠA GORI , PAZI NA SVOJO

(slovenski)
Ne nalagat drv na ogenj slovenske "foušarije".
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Danes je pri Granitu Slovenska Bistrica na glavni cesti proti Konjicam zagorelo osebno vozilo. Ogenj je izbruhnil v predelu motorja.
sam sem stal v koloni pred mano pa vlačilec in manjši tovornjak, ko sem opazil kaj se dogaja sem pograbil moj gasilni aparat in letel do spredaj gorečega vozila ter začel z gašenjem ogenj se je začel že širiti v notranost vozila vendar sem lahko zadušil plamene , nisem mogo odpret motornega pokrova! Tako, da sem lahko le delno zadušil zadevo.
Pred mano je nekaj poskušal storiti voznik vlačilca vendar mislim da je imel še manjši gasilnik kot jaz. Dokončno so vozilo pogasili gasilci PGD Slovenska Bistrica

Poanta vsega tega pa je da se je okrog vozila zbrala množica ljudi okrog 10m od vozila in kričali, da bo vozilo eksplodiralo!! :shock: Ostali pa so se normalno vozili mimo tega gorečega vozila kot da se nič ne dogaja le ogledovali so si zadevo ter s tem še bolj povzročali zmedo!
Čudim se ali nihče od voznikov nima več gasilnega aparat v vozilu ali pa jim ga je škoda.?? :shock:
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Dušan napisal/-a: da je imel še manjši gasilnik kot jaz. :shock:
ja Dušan , pa ti imaš mali gasilnik , daj si nabavi večjega ! :D :D :wink: :cry:
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

Mislim, da če si že ponekod zmišljujejo, da je svetleči brezrokavnik obvezni del opreme v avtomobilu, nebi bilo nič slabega, če bi bil obvezen tudi ustrezen gasilnik.
S tem ne mislim, da je slabo, če imamo v avtomobilu omenjen brezrokavnik, samo lahko bi naredili še nekaj v tej smeri: :arrow: GASILNIK V VSAKO VOZILO :!: :!: :!:
LP BAČO
Zadnjič spremenil BAČO, dne 6. Julij 2005, 14:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
Franci
Kontakt:

Firbci na požaru

Dušan napisal/-a: Poanta vsega tega pa je da se je okrog vozila zbrala množica ljudi okrog 10m od vozila in kričali, da bo vozilo eksplodiralo!!
Velik problem tale folk, ki samo gleda nobeden pa nič ne ukrene, kar se pa gasilnega aparata tič mislim da jim ga je škoda ... :oops:
Odgovori