flatron napisal/-a:Prijatelj me je opozoril, naj pogledam na gasilski forum, saj se menda tam pišejo zanimive reči o požaru na Monterju, »zanimive« kolikor za koga.
Zdi se mi, da vedno, kadar je požar v občini Dravograd in je potrebna pomoč GZ Ravne pride do »kregarije« z županjo Dravograda. Županja se očitno ne zaveda, da je ona odgovorna za požarno varnost Dravograda. Pa saj ne gre denar iz njenega žepa, ampak iz proračuna občine, in če se tam na leto ne najde nekaj denarja tudi za GZ Ravne je to sramota, saj vemo, da denar za nogomet, pa v Dravogradu sploh ni problem.
Nekateri pišete, zakaj rabijo gasilci PGD Dravograd pomoč Zavoda, če so v zvezi še štiri druga gasilska društva. To je res, ampak se zavedate, da so še slabše opremljena kot Dravograd in brez znanja in izkušenj. Kaj ti pomaga ta pa ta tečaj, če pridobljenega znanja nisi nikoli uporabil v praksi.
Vodja intervencije v soboto ravnal popolnoma pravilno. Na tako zahtevni intervenciji je potrebna previdnost in potrebno je zaščititi tudi gasilce ne samo premoženja, zato menim da IDA na intervenciji ni nikoli preveč.
Zanima pa me to, kaj si misli županja, če je letos kupila cisterno PGD Črneče, da lahko sedaj oni pogasijo vse?
Prav zgrozilo me je članek v Slovenskih novicah.
Citiram županjine besede, ko so jo klicali s centra:
»Kaj se vi hecate, ali kaj? Pokličite prostovoljno društvo iz Črneč.
Nekateri verjetno ne veste, da je županja Črnečanka in normalno, da navija za svoje, potem takem pa naj jih še primerno opremi z oblekami in z znanjem.
Županja: »Že dolgo imamo težave, saj je isti človek poveljnik prostovoljnega društva v Dravogradu zaposlen na gasilskem zavodu na Ravnah«.
Pa kaj, naj bo vesela, gasilce prav gotovo veseli, da imajo v svoji sredi Mirana, ki jih nenehno obvešča o vseh novostih na področju požarne zaščite in jih pošilja na izobraževanja.
Škoda je vsakeršnih besed, ker človeku preprosto postane slabo ob izjavah županje.
Vso podporo dam Bojanu Zavecu in Miranu Korošaku, saj sta v soboto ravnala pravilo.