Velik požar v Dravogradu - MONTER DRAVOGRAD

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

flatron napisal/-a:To je res, ampak se zavedate, da so še slabše opremljena kot Dravograd in brez znanja in izkušenj. Kaj ti pomaga ta pa ta tečaj, če pridobljenega znanja nisi nikoli uporabil v praksi.

:idea:
Ker sem svoje mnenje v zvezi z županjo že povedal, se v temi nisem oglašal, saj je bila intervencija po mnenju vseh uspešna. Vendar me je pa tale navedek močno zbodel, zlasti me zanima, zakaj so gasilci brez znanja, kljub temu, da so se izobraževali na tečajih.

Ne pluj v lastno skledo, če si gasilec, si tudi ti lahko kriv, da so brez znanja, s tem, ko si pa to napisal, si jih dokaj jasno opredelil za nesposobne.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
mihael
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a mihael »

Ravno danes sem bil v Monterju in sem si lahko poblizu ogledal nastalo škodo in velikost požarišča. Objekt je res dokaj velik in si kar predstavljam kako je tukaj zgledalo, ko je bil ogenj v strehi.
Tudi moja pohvala gre vodju intervencije, prilagam pa še nekaj slik.

Z gasilskim pozdravom: NA POMOČ!
Priponke
monter 1.jpg
monter 3.jpg
Zadnjič spremenil mihael, dne 30. November 2004, 22:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
mihael
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a mihael »

Še dve.
Priponke
monter 2.jpg
monter.jpg
Uporabniški avatar
Bošta71
Kraj: Koroška Dravograd

Odgovor Napisal/-a Bošta71 »

Oskar napisal/-a:Dobro bi bilo zapisat tudi kako je z plani nabave v vaši GZ.
Nikakor mi ne gre v račun kako sta lahko samo dve vozili z vodo v celotni gasilski zvezi ! :shock:
Pa kaj za vraga kopujete same kombije ali kaj ?
Oskar,verjetno ni bilo plana :?: GVC ki so ga pred enim mesecem dobili gasilci Črneč, je prvo vozilo po mislim da osemnajstih če ne dvajsetih letih. Zdaj se pa čudi :shock: :lol:
Dolg jezik ima kratek spomin.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
L.p. Bošta71
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Bošta ko tole berem imam približno tak izraz kot tale stric v tvojem profilu... :roll: :lol:

Čestitke za dobro posredovanje, Miranu pa za korekten nastop na TV!
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
andrej.k
Kraj: PGD Cerklje na Gorenjskem

Odgovor Napisal/-a andrej.k »

imate kaksen seznam vasih vozil v zvezi?
lp andrej
PGD Cerklje na Gorenjskem <---- say no more
Uporabniški avatar
Bošta71

flatron napisal/-a:Prijatelj me je opozoril, naj pogledam na gasilski forum, saj se menda tam pišejo zanimive reči o požaru na Monterju, »zanimive« kolikor za koga. :shock:
Zdi se mi, da vedno, kadar je požar v občini Dravograd in je potrebna pomoč GZ Ravne pride do »kregarije« z županjo Dravograda. Županja se očitno ne zaveda, da je ona odgovorna za požarno varnost Dravograda. Pa saj ne gre denar iz njenega žepa, ampak iz proračuna občine, in če se tam na leto ne najde nekaj denarja tudi za GZ Ravne je to sramota, saj vemo, da denar za nogomet, pa v Dravogradu sploh ni problem.
Nekateri pišete, zakaj rabijo gasilci PGD Dravograd pomoč Zavoda, če so v zvezi še štiri druga gasilska društva. To je res, ampak se zavedate, da so še slabše opremljena kot Dravograd in brez znanja in izkušenj. Kaj ti pomaga ta pa ta tečaj, če pridobljenega znanja nisi nikoli uporabil v praksi.
Vodja intervencije v soboto ravnal popolnoma pravilno. Na tako zahtevni intervenciji je potrebna previdnost in potrebno je zaščititi tudi gasilce ne samo premoženja, zato menim da IDA na intervenciji ni nikoli preveč.

Zanima pa me to, kaj si misli županja, če je letos kupila cisterno PGD Črneče, da lahko sedaj oni pogasijo vse?

Prav zgrozilo me je članek v Slovenskih novicah.
Citiram županjine besede, ko so jo klicali s centra:
»Kaj se vi hecate, ali kaj? Pokličite prostovoljno društvo iz Črneč.
Nekateri verjetno ne veste, da je županja Črnečanka in normalno, da navija za svoje, potem takem pa naj jih še primerno opremi z oblekami in z znanjem.
Županja: »Že dolgo imamo težave, saj je isti človek poveljnik prostovoljnega društva v Dravogradu zaposlen na gasilskem zavodu na Ravnah«.
Pa kaj, naj bo vesela, gasilce prav gotovo veseli, da imajo v svoji sredi Mirana, ki jih nenehno obvešča o vseh novostih na področju požarne zaščite in jih pošilja na izobraževanja.
Škoda je vsakeršnih besed, ker človeku preprosto postane slabo ob izjavah županje.

Vso podporo dam Bojanu Zavecu in Miranu Korošaku, saj sta v soboto ravnala pravilo.
:idea:
Flatron, očitno zelo dobro poznaš situacijo v Dravogradu.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
L.p. Bošta71
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Gregor K. napisal/-a:Čestitke za dobro posredovanje, Miranu pa za korekten nastop na TV!
Ter za sočne, a (po mojem mnenju) resnične izjave v Slovenskih novicah! =D>
Zadnjič spremenil Rafter, dne 30. November 2004, 23:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Bošta71

Gregor K. napisal/-a:Bošta ko tole berem imam približno tak izraz kot tale stric v tvojem profilu... :roll: :lol:

Čestitke za dobro posredovanje, Miranu pa za korekten nastop na TV!
Ma se trudimo po svoje, vendar pa to očitno ni nič vredno :cry:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
L.p. Bošta71
Primozter
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Primozter »

Vsa podpora tudi z moje strani Bojanu in Miranu, le tako naprej... :)

lp primož t.
Uporabniški avatar
Miran 70
Kraj: Dravograd Koroška

Odgovor Napisal/-a Miran 70 »

Izjave so resnične,vendar,kaj ko pa je sedaj igra v ozadju.Vendar počakajmo še malo.
Kjer je dim, je tudi ogenj.
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
Pozdravljena koroška,kjer koli si.
L.P.Miran 70
pepi

Odgovor Napisal/-a pepi »

Vem, da ne marate preveč gostov in njihove pripombe, ampak na uho mi je prišlo , da nameravajo zamenjat najprej poveljnika GZ !? :shock: :twisted:
Tak je to če opozarjaš na nepravilnosti.
Pepi

Odgovor Napisal/-a Pepi »

Verjetno mislite na poveljnika PGD Dravograd,da ga bodo zamenjali,ker se njemu maje stolček.On je tisti ki je opozarjal na nepravilnosti.
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

A bo ponovno politika posegala v stroko?

Ker je opozoril na nepravilnosti v lokalni skupnosti, bo izgubil funkcijo?

Sramota. :evil:
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Moje mnenje pa je tako . Če nameravajo zamenjati poveljnika PGD Dravograd , lahko to storijo samo tisti, ki so ga na to funkcijo postavili.
To pa so člani PGD Dravograd.
Po izjavi županje v Novicah , da imajo težave zato, ker je isti človek delavec Zavoda in poveljnik PGD Dravograd, pa lahko samo rečem živa žalost . Namesto , da bi bila srečna, da človek želi delat za dobro občanov tudi v prostem času, ga še šikanira !! :twisted:

Mi na forumu kaj dosti ne bomo mogli pomagat Miranu , da doseže svoj prav, dajem mu pa vso moralno podporo.
Upam pa samo , da bodo gasilci na analizi imeli jajca in ob tem požaru povedali kakšne težave imajo in se zavzeli za svojega poveljnika.
Če pa ne bo tako naj postavijo za poveljnika kar gospo županjo ! :twisted:

Ne vem ali sem zasledil , zanimivo bi bilo še mnenje poveljnika GZ Dravograd !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Odgovori