Uporaba signalizacije ob intervencijah

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
GASILEC 1

Odgovor Napisal/-a GASILEC 1 »

Strinjam se z uporabo modre luči in sirene na intervenciji. Seveda jih nič kolikokrat slišim na ta račun od naših starejših članov, ki še vedno živijo v bivši jugi, ko je bil zakon pir in šnops ne pa sirena in modra luč. Žal je težko takim kaj dopovedati ali obrazložiti...včasih bi najraje ustavil in jih lastnoročno zmetal iz vozila.
Drugače pa po izkušnjah:BELE utripajoča prednja žarometa sploh ponoči vozniki prej opazijo kot modro bliskavico..pa tudi zakonsko je uporaba le teh dovoljena.Tako da če imate opcijo si nabavite napravico,ki vam bo preklapljala med dolgimi in zasenčenimi lučmi.
Lep pozdrav in čim mirnejšo pomlad želim.
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Mogoče veš približno ceno?
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

To sem pri nekaterih že opazil nisem pa nikoli se v to poglobil .
Zaupaj ceno in mesto nabave oz. montaže....
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
GASILEC 1

Baje zadevo dobavlja in montira neki "medicinski tehnik" iz Lj. Drugače je pa zadeva dokaj draga. Približek cene in pa točen naziv podjetja bom probal dobiti oz. dobim v ponedeljek. Po informaciji pa bi zadevo znal za bistveno manj denarja narediti g.Mihelič iz š.Loke. Baje da je on Loki to namontiral za čist normalen in sprejemljiv znesek.
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

Te zadeve imajo tudi pri PREMIER-HAZARD ADRIJA, kontaktna oseba pa je g. Verbančič.
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

TOČNO TAKO INFORMACIJO SEM TUDI JAZ DOBIL!!!!
Hazard ima baje to stalno na zalogi...cena je pa odvisna. Giblje se lahko tudi okoli 50 jurčkov.Sam zdej ne vem za kateri model točno mi je to povedal...vem da obstajajo tudi bele bliskavice,ki so bistveno dražje.

Dajem pa + k uporabi sirene in modre luči hkrati...čeprav bi mi nekateri v našem društvu zato včasih dali kar eno na gobec kot so se izrazli...pa pustmo take govorice...dokler vozim jaz in sem odgovoren zase in še ostalo ekipo bo sirena in modra luč prižgana skoraj vedno,če ne vedno.
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

Tudi pri nas v društvu so nekateri proti vožnji s sireno! Jaz pa pravim vse za večjo varnost! 8)

Kaj pa recimo stroboskopi v lučeh? Če je kdo gledal film Fast & furious jih je lahko videl na osebnih avtomobilih - tiste bele močne luči, ki jim lahko uravnavaš frekvenco utripanja. Imajo pa nekateri tomontirano tudi v civilnih avtomobilih v Sloveniji kot dodatek, da je vozilo bolj opazno. Seveda tega nimajo prižganega med vožnjo! 8)
Uporabniški avatar
boštjančk
Kraj: povžarija

Odgovor Napisal/-a boštjančk »

Nam je to vse uredil g. Pušnik, imamo pa v društvu člana, ki je avtoelektričar in nam je to naredil na drugem avtu. Sam material ni koštal skoraj nič, pa tudi dela ni za pol šihta.
Gobc me je zmer tepu!
Bivši član povžarske konjenice
Vrsho
moderator
moderator

Sem prej govoru z nekom, ki se vsaj mal spozna na avtoelektriko in pravi, da je potrebno vgraditi samo dodaten rele in potem vse skupaj vezati na stikalo za modre luči. Lahko pa bi imeli stikalo posebej, samo po mojem ni smisla. :oops:
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Tudi jaz sem dobil informacijo, da se zadeva da rešiti preko releja in da je džabe pare :)

Streboskopske bliskavice baje pridejo celega hudiča...
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Lahko bi se našel kdo in narisal shem z potrebnim priborom in elementi za izdelavo tega ....ter posredoval tu gor na forum shemo izdelave ...potem pa bi se "junaki" sami lotili tega podviga.. :twisted: :twisted:

pa bi bliskalo!!! :twisted: :P

Definitivno "strokovnjaki" shemo morte objavit !!! :twisted:
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Vrsho napisal/-a:Kaj pa recimo stroboskopi v lučeh?
A to misliš take kot jih ima Walker - Texas Ranger ? :twisted: :twisted: :twisted:
Vrsho
moderator
moderator

rafter napisal/-a:
Vrsho napisal/-a:Kaj pa recimo stroboskopi v lučeh?
A to misliš take kot jih ima Walker - Texas Ranger ? :twisted: :twisted: :twisted:
Če bi vedel o čem govoriš, bi bilo tut v redu! Pojma nimam, katerega Walkerja imaš v mislih. :lol:

Upam, da me ne bo Peter tepu, ampak na tej strani imate eno debato o stroboskopih pa je skor vse pojasnjeno notr.
http://www.mobisux.com/tabla/showflat.p ... 31&fpart=1
Tole je pa še en link (filmček), kjer si lahko ogledate, kako to izgleda na osebnem avtu.
http://mactron.sytes.net/video/2Fast%20 ... 2F2F_1.AVI
GASILEC 1

Poceni varianto belih utripajočih luči po današnji informaciji naredi firma ETS,Mihelič iz Loke.Cca.30000sit+ddv. Vsi interesenti stopite z njim v kontakt pa vam bo vse točno povedal. Pozdrav!
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Stroboskopi v lučeh-to ma pa VARNOSTI AVTO V F1 kr fajn poštimano

:lol:
Odgovori