Uporaba signalizacije ob intervencijah
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Strinjam se z uporabo modre luči in sirene na intervenciji. Seveda jih nič kolikokrat slišim na ta račun od naših starejših članov, ki še vedno živijo v bivši jugi, ko je bil zakon pir in šnops ne pa sirena in modra luč. Žal je težko takim kaj dopovedati ali obrazložiti...včasih bi najraje ustavil in jih lastnoročno zmetal iz vozila.
Drugače pa po izkušnjah:BELE utripajoča prednja žarometa sploh ponoči vozniki prej opazijo kot modro bliskavico..pa tudi zakonsko je uporaba le teh dovoljena.Tako da če imate opcijo si nabavite napravico,ki vam bo preklapljala med dolgimi in zasenčenimi lučmi.
Lep pozdrav in čim mirnejšo pomlad želim.
Drugače pa po izkušnjah:BELE utripajoča prednja žarometa sploh ponoči vozniki prej opazijo kot modro bliskavico..pa tudi zakonsko je uporaba le teh dovoljena.Tako da če imate opcijo si nabavite napravico,ki vam bo preklapljala med dolgimi in zasenčenimi lučmi.
Lep pozdrav in čim mirnejšo pomlad želim.
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
Mogoče veš približno ceno?
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Baje zadevo dobavlja in montira neki "medicinski tehnik" iz Lj. Drugače je pa zadeva dokaj draga. Približek cene in pa točen naziv podjetja bom probal dobiti oz. dobim v ponedeljek. Po informaciji pa bi zadevo znal za bistveno manj denarja narediti g.Mihelič iz š.Loke. Baje da je on Loki to namontiral za čist normalen in sprejemljiv znesek.
TOČNO TAKO INFORMACIJO SEM TUDI JAZ DOBIL!!!!
Hazard ima baje to stalno na zalogi...cena je pa odvisna. Giblje se lahko tudi okoli 50 jurčkov.Sam zdej ne vem za kateri model točno mi je to povedal...vem da obstajajo tudi bele bliskavice,ki so bistveno dražje.
Dajem pa + k uporabi sirene in modre luči hkrati...čeprav bi mi nekateri v našem društvu zato včasih dali kar eno na gobec kot so se izrazli...pa pustmo take govorice...dokler vozim jaz in sem odgovoren zase in še ostalo ekipo bo sirena in modra luč prižgana skoraj vedno,če ne vedno.
Hazard ima baje to stalno na zalogi...cena je pa odvisna. Giblje se lahko tudi okoli 50 jurčkov.Sam zdej ne vem za kateri model točno mi je to povedal...vem da obstajajo tudi bele bliskavice,ki so bistveno dražje.
Dajem pa + k uporabi sirene in modre luči hkrati...čeprav bi mi nekateri v našem društvu zato včasih dali kar eno na gobec kot so se izrazli...pa pustmo take govorice...dokler vozim jaz in sem odgovoren zase in še ostalo ekipo bo sirena in modra luč prižgana skoraj vedno,če ne vedno.
-
Vrsho
- moderator

- GE: PGD Šentvid
- Kraj: Šentvid pri Ljubljani
Tudi pri nas v društvu so nekateri proti vožnji s sireno! Jaz pa pravim vse za večjo varnost!
Kaj pa recimo stroboskopi v lučeh? Če je kdo gledal film Fast & furious jih je lahko videl na osebnih avtomobilih - tiste bele močne luči, ki jim lahko uravnavaš frekvenco utripanja. Imajo pa nekateri tomontirano tudi v civilnih avtomobilih v Sloveniji kot dodatek, da je vozilo bolj opazno. Seveda tega nimajo prižganega med vožnjo!
Kaj pa recimo stroboskopi v lučeh? Če je kdo gledal film Fast & furious jih je lahko videl na osebnih avtomobilih - tiste bele močne luči, ki jim lahko uravnavaš frekvenco utripanja. Imajo pa nekateri tomontirano tudi v civilnih avtomobilih v Sloveniji kot dodatek, da je vozilo bolj opazno. Seveda tega nimajo prižganega med vožnjo!
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
-
Vrsho
- moderator

- GE: PGD Šentvid
- Kraj: Šentvid pri Ljubljani
Če bi vedel o čem govoriš, bi bilo tut v redu! Pojma nimam, katerega Walkerja imaš v mislih.rafter napisal/-a:A to misliš take kot jih ima Walker - Texas Ranger ?Vrsho napisal/-a:Kaj pa recimo stroboskopi v lučeh?![]()
![]()
Upam, da me ne bo Peter tepu, ampak na tej strani imate eno debato o stroboskopih pa je skor vse pojasnjeno notr.
http://www.mobisux.com/tabla/showflat.p ... 31&fpart=1
Tole je pa še en link (filmček), kjer si lahko ogledate, kako to izgleda na osebnem avtu.
http://mactron.sytes.net/video/2Fast%20 ... 2F2F_1.AVI
- man 14.284
- Kraj: Zgornja Bistrica