Pozdravljeni,
ker bom mogoče v naslednjem mandatu prevzel vodenje našega društva me zanima kako imate urejeno financiranje gasilskih društev s strani občine/lokalne gasilske zveze, konkretno me to zanima za društva 3. in 5. kategorije.
Kakšen je vaš letni proračun društva in koliko od tega dobite s strani občine/lokalne gasilske zveze? Ali ta sredstva uporabljate izključno za operativno dejavnost ali tudi za kaj drugega?
Ker je stvar mogoče malo občutljiva za debato mi lahko seveda zneske napišete tudi v privatno sporočilo!
Hvala!
Lep pozdrav,
Marko Zaletel
PGD Trbovlje-mesto
Proračuni gasilskih društev 3. in 5. kategorije
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Re: Proračuni gasilskih društev 3. in 5. kategorije
Pozdravljen Marko,
Veliko podatkov o občinah oziroma društvih katere te zanimajo, glede njihovega financiranje, je moč dobiti z veljavnih proračunov občine (glej postavko Obramba in ukrepvanje v izrednih razmerah).
Največ sredstev iz občinskega proračuna se pridobi na na osnovi podpisanih pogodb o opravljanju javne gasilske službe, določena sredstva se v nekaterih občinah lahko dobi tudi na drugačne načine (sofinanciranja, spodbujanje,....). Glede porabe sredstev pa je je vse predmet pogodbe.
Upam da sem ti kaj pomagal.
Lep pozdrav
Veliko podatkov o občinah oziroma društvih katere te zanimajo, glede njihovega financiranje, je moč dobiti z veljavnih proračunov občine (glej postavko Obramba in ukrepvanje v izrednih razmerah).
Največ sredstev iz občinskega proračuna se pridobi na na osnovi podpisanih pogodb o opravljanju javne gasilske službe, določena sredstva se v nekaterih občinah lahko dobi tudi na drugačne načine (sofinanciranja, spodbujanje,....). Glede porabe sredstev pa je je vse predmet pogodbe.
Upam da sem ti kaj pomagal.
Lep pozdrav
Odg: Proračuni gasilskih društev 3. in 5. kategorije
Zdravo
Podatke o financiranju društev lahko dobiš na spletni strani Erar (Aplikacija za prikaz porabe javnega denarja v Republiki Sloveniji) https://erar.si/.
Lp
Podatke o financiranju društev lahko dobiš na spletni strani Erar (Aplikacija za prikaz porabe javnega denarja v Republiki Sloveniji) https://erar.si/.
Lp