Proračuni gasilskih društev 3. in 5. kategorije

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
HellBird

Proračuni gasilskih društev 3. in 5. kategorije

Odgovor Napisal/-a HellBird »

Pozdravljeni,

ker bom mogoče v naslednjem mandatu prevzel vodenje našega društva me zanima kako imate urejeno financiranje gasilskih društev s strani občine/lokalne gasilske zveze, konkretno me to zanima za društva 3. in 5. kategorije.

Kakšen je vaš letni proračun društva in koliko od tega dobite s strani občine/lokalne gasilske zveze? Ali ta sredstva uporabljate izključno za operativno dejavnost ali tudi za kaj drugega?

Ker je stvar mogoče malo občutljiva za debato mi lahko seveda zneske napišete tudi v privatno sporočilo!

Hvala!

Lep pozdrav,
Marko Zaletel
PGD Trbovlje-mesto
Uporabniški avatar
Seko
GE: PGD Žetale
Kraj: Žetale
Kontakt:

Re: Proračuni gasilskih društev 3. in 5. kategorije

Odgovor Napisal/-a Seko »

Pozdravljen Marko,

Veliko podatkov o občinah oziroma društvih katere te zanimajo, glede njihovega financiranje, je moč dobiti z veljavnih proračunov občine (glej postavko Obramba in ukrepvanje v izrednih razmerah).

Največ sredstev iz občinskega proračuna se pridobi na na osnovi podpisanih pogodb o opravljanju javne gasilske službe, določena sredstva se v nekaterih občinah lahko dobi tudi na drugačne načine (sofinanciranja, spodbujanje,....). Glede porabe sredstev pa je je vse predmet pogodbe.

Upam da sem ti kaj pomagal. :)

Lep pozdrav
Nejc Sakelšek - nejc@sakelsek.com
Operativni gasilec
PGD Žetale
jsinic
GE: Sv. Jurij v Slov. go

Odg: Proračuni gasilskih društev 3. in 5. kategorije

Odgovor Napisal/-a jsinic »

Zdravo

Podatke o financiranju društev lahko dobiš na spletni strani Erar (Aplikacija za prikaz porabe javnega denarja v Republiki Sloveniji) https://erar.si/.

Lp
Odgovori