Tunelski bojevnik PGD Bistrica ob Tržiču

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
mundat
GE: Gornja Radgona
Kraj: PGD Gor. Radgona

Tunelski bojevnik PGD Bistrica ob Tržiču

Odgovor Napisal/-a mundat »

V Sloveniji imamo še enega novega tunelca - PGD Bistrica ob Tržiču! Vse čestitke ob tem novem vozilu...naj vam dobro služi.... =D> =D> =D>

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

še enkrat čestitke... =D>

več slik na:
https://picasaweb.google.com/pgdbistric ... C1625TUNEL#
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Uporabniški avatar
gradbenik miha
GE: poznavalec

Odg: Tunelski bojevnik PGD Bistrica ob Tržiču

Odgovor Napisal/-a gradbenik miha »

Čestitke tudi iz moje strani. =D>

Miha
Uporabniški avatar
pepči
Kraj: Zagorje ob Savi

Re: Tunelski bojevnik PGD Bistrica ob Tržiču

Odgovor Napisal/-a pepči »

Čestitam še za en uspešen projekt te vrste v Sloveniji!
PGD Bistrica pri Tržiču:
- Ste torej koncesionarji za predor Ljubno?
- Ima vozilo katere novejše specifike v nadgradnji v primerjavi z ostalimi "istimi" tunelci iz obdobja 2004...?!
- Zakaj ne nadgradnja tipa AT3?
- Verjamem da ni nizka, a vendarle, če ni skrivnost-cena (ZS)
Uporabniški avatar
mundat

mislim da je bila cena 550.000 € ...
- avto je pa namenjen za predor Ljubno, zakar imajo tudi sklenjeno pogodbo z URSZR
predsednik društva
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Ljubelj :-D
Uporabniški avatar
mundat

ups :oops:
LJUBELJ
predsednik društva
Uporabniški avatar
pepči
Kraj: Zagorje ob Savi

Odgovor Napisal/-a pepči »

Moja napaka, res da Ljubno in Ljubelj nista veliko oddaljena ...torej ne pokrivajo avtocestnega ...
Uporabniški avatar
mundat

Kje ste zdaj vsi tisti Rosenbauer feni??? A je kaka razlika med Radgonskim in Bistriškim? 8)
Pa ne me narobe razumet...ful jim privoščim da so dobili tako zelo pomembno zadevo s svoje društvo... =D> =D>
predsednik društva
Štefan

Odgovor Napisal/-a Štefan »

Mislim da je prva razlika v tem da je celotna konstrukcija v Bistriškem vozilu vijačena, v Radgonskem pa varjena. Kdor ne loči v čem je razlika škoda zanj.
Druga razlika je v podvozju vozila 4x4 ali 4x2.
Tretja razlika je v vlečni napravi
Četrta razlika je v opremi v vozilu ( podaljški, vozički za prestavitev vozil, agregat,....)
Peta razlika je v dolžini vozila
Šesta razlika je v teži vozila ( tukaj nisem prepričan toda 15t se mi zdi kar malce malo, sploh na to da se govori da ima vozilo precej več opreme kot v obstoječih vozilih)
Jaz vidim cca 100.000 razlik ;)

Res da ima Radgonsko vozilo nekaj dodatne opreme in novih rešitev, sigurno je tudi funkcionalno, toda jaz slovenskemu proizvajalcu ne bi zaupal takšnega vozila.

Vsem pa seveda čestitam in želim da bi vozila dobro uporabljali.
gost slovenia

Odgovor Napisal/-a gost slovenia »

Najprej čestitke obema društvoma, naj vam vozilo služi.

Sem natančno prebral in pregledal obe temi o tunelcih in prišel do kar nekaj ugotovitev o kateri nebi, da ne bomo šli predaleč. Bom pa načel eno za bolj pokončno držo vseh nas Slovencev, katere nam manjka.

Najbolj pa me je zmotila cena Bistriškega, kot sem že pisal pri eni od tem je smo slovenci čudni, dajemo toliko denarja za vozila zato ker so pač tuja, otroke pa imamo lačne v šolah, kar ste verjetno vsi že slišali na TV. Problem je tu država ki to tako veselo plačuje in ne ščiti domačih proizvajalcev in delovnih mest. Nekdo je bil celo tako junaški, da je v teh kriznih časih napisal da 100.000,00 EUR ni vredno da se je vozilo izdelalo v Slo. Enostavno se je z tujim perjem kititi, za namene ki jih omenjam zgoraj pa ni. Tistemu ki je bil tako junški pomazarjam da kosilo stane recimo recimo 3,5 EUR na dan x 20 dni je to 70 EUR na mesec. Če 100.000, delimo z 70 dobimo 1.428 kosil. Sicer to nima veze z gasilskimi vozili ima pa veze z našo maralo in držo.
Tistega ki je to napisal tudi izzivam da donira eno mesečno kosilo, jaz se javim da jih bom 3 ko bo prilepil dokaz. To bom dokazal z tem da bom na forum prilepil položnico oziroma blagajniški prejemek oziroma bom dokaz poslal moderatorju po pošti.
trucker

Odgovor Napisal/-a trucker »

Štefan napisal/-a:Mislim da je prva razlika v tem da je celotna konstrukcija v Bistriškem vozilu vijačena, v Radgonskem pa varjena. Kdor ne loči v čem je razlika škoda zanj.
Druga razlika je v podvozju vozila 4x4 ali 4x2.
Tretja razlika je v vlečni napravi
Četrta razlika je v opremi v vozilu ( podaljški, vozički za prestavitev vozil, agregat,....)
Peta razlika je v dolžini vozila
Šesta razlika je v teži vozila ( tukaj nisem prepričan toda 15t se mi zdi kar malce malo, sploh na to da se govori da ima vozilo precej več opreme kot v obstoječih vozilih)
Jaz vidim cca 100.000 razlik ;)

Res da ima Radgonsko vozilo nekaj dodatne opreme in novih rešitev, sigurno je tudi funkcionalno, toda jaz slovenskemu proizvajalcu ne bi zaupal takšnega vozila.

Vsem pa seveda čestitam in želim da bi vozila dobro uporabljali.
#-o #-o #-o
Glavne in najpomembnejše komponente oziroma oprema za tunelca je pa v obeh vozilih enaka. Sicer pa vozilo Gornje Radgone dosti bolje založeno z opremo in uporabnejše, Tržiškemu se pa za tvojih 100.000 razlik takoj opazi v slabo izkoriščenem prostoru v nadgradnji kjer je še ogromno praznega prostora. Sicer pa če je Rosenbauer kupil Mettis očitno delajo zadosti dobro kvaliteto.
Uporabniški avatar
mundat

Ti pa maš neko ljubezen do šraufov! Glej, nekaj mi povej - kaj je lažje naredit? Aluminij skup z šraufom zategnit ali ga varit? Sicer pa nima veze. Zdaj pa se že držiš tega vijačenja kot pijan plota...ker druge razlike tak ne poznaš!
* 4x4 Bistrica ZIHER rabi glede na teren - mi tega nismo rabili - razlika v ceni 25.000 €
* Vlečna naprava - mi imamo električno - razlika v ceni napram hidravlični - 10.000 €
* Oprema vozila: Kaj rabiš pregled oči :shock: primerjaj opremo med obema:
* primerjaj razsvetljavo ( predvsem stolp ),
* primerjaj Weber-ja ( Bistriški še ima dvocevni sistem, cilindri so enojni...)
* podaljški, vozički....to je v obeh - aja, mi še mamo not podest za reševanje iz avtobusov in tovornjakov 8)
* agregat - ka pa te je tu razlika? Aja - na onem piše Rosenbauer - sori :lol:
* dolžina vozila: naš je res malo daljši - a zato ker je večji in ima več prostora je slabši? #-o
* 15 ton ti je malo???? Kaj pa bi ti mel? 24 tonca z prikolico? Mislim da so obstoječi Rosenbauerji težki cca 12ton - podvozje majo isto 15 tonsko....sicer pa če sam ne veš omejitev teže za GVC 16/25 vidim kolko maš pameti okrog gasilstva...

Zdaj pa mi je pritisk dvignilo - predvsem to da nebi zaupal slovenskemu proizvajalcu takega vozila. Najboljše da se odseliš v Avstrijo, ker očitno tebe Slovenija ni vredna. Kak maš jajca napisati taki stavek! Zato pa smo slovenci tam ki smo...zato ker si eni ( predvsem ti ŠTEFAN ) mislite da je tuje boljše!

PRIVOŠČIM BISTRIČANOM !!!! IZ VSEGA SRCA, ZATO KER VEM KAKO TEŽEK PROJEKT JE TO BIL...IN VEM KOLIKO SO IMELI PROBLEMOV...Sploh me ne moti da imajo Rosenbauerja...je njihova pravica kaj bodo kupili...motijo pa me tovji stavki, češ da slovenci nebi znali kaj takega naredit...mislim, oziroma sem prepričam DA SLOVENCI ZNAMO MARSIKAJ...samo priložnost rabimo!
Me zanima koliko vas je na tem forumu, ki ste sposobni speljat projekt nabave vozila v PGD v vrednosti od 400.000-600.000 € ?!?!?
Na prste ene roke bi jih lahko preštel...Tisti ki se delate pametne še niste bli zraven ko bi se rokavice kupovale...pametovat pa je najlažje... sicer pa Štefan - anonimno so lahko vsi pametni!
Zadnjič spremenil mundat, dne 17. December 2012, 0:06, skupaj popravljeno 1 krat.
predsednik društva
Uporabniški avatar
gradbenik miha
GE: poznavalec

Odgovor Napisal/-a gradbenik miha »

Jaz zelo spoštujem Slovenske izdelke. Osebno sem nov na forumu in se ne spoznam veliko na opremo gasilcev. Zato sem pri stvareh, ker se ne spoznam tiho. Štefan tebi priporočam pojdi v trgovino in si kupi čokolino ter se uči od starejših gasilcev.

Miha
Uporabniški avatar
jest_
GE: Podblica
Kraj: okolica Kranja

Odgovor Napisal/-a jest_ »

Fantje pomojem tema ni bila odprta z namenom "prepucavanja" kdo ima kaj in kdo ne, katero je daljše itd... Obe vozili smo "zakon" in vsi smo lahko še kako veseli, da je izvedba takih projektov v današnjem času sploh izvedljiva. Naj vam dolgo služita, predvsem v preventivne namene.

Lp, primož
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Joj fantje #-o ko prebiram obe temi me občasno kr mal k.... prtisne :? pa je sploh važno kdo je proizvajalec vozila ? Rosenbauer je eden izmed najnaprednejših v evropi to drži !!! Če pa kupiš vozilo identično vozilu izpred osmih let pa, pa nihče več ne mora reči da je to vozilo vrhunsko #-o kje je kakšen napredek ? kaj se je izboljšalo ? Jaz osebno ne vidim nobene izboljšave ........ naj me nekdo prepriča, da vozilo ATII ni zastarela tehnika, da enostopenjsa sveča in dvocevni sistem ni zastarel , da ne govorimo o modrih lučeh svetlobnem stolpu ter sirenah (je rosenbauer vgradil martin horn - odpade) ............če to kdo povzame to vozilo ni več vredno tega denarja, je pa še vedno uporabno, da ne bo kdo naribe razumel...........
Kar pa se tiče radgonskega tunelca .... drug proizvajalec, drugačna izdelava, drugačna cena (pa kljub temu je srce vozila enakega priozvajalca), vendar vsaj nekaj novega =D> pa naj kdo reče da z vgrajeno termokamero, led tehnologijo, škarjami RSX 200-107...........

Mislim da je povsem nesmiselno razglabljati kaj je kdo dobil za določeno vsoto denarja :roll:
Odgovori