Ti pa maš neko ljubezen do šraufov! Glej, nekaj mi povej - kaj je lažje naredit? Aluminij skup z šraufom zategnit ali ga varit? Sicer pa nima veze. Zdaj pa se že držiš tega vijačenja kot pijan plota...ker druge razlike tak ne poznaš!
* 4x4 Bistrica ZIHER rabi glede na teren - mi tega nismo rabili - razlika v ceni 25.000 €
* Vlečna naprava - mi imamo električno - razlika v ceni napram hidravlični - 10.000 €
* Oprema vozila: Kaj rabiš pregled oči

primerjaj opremo med obema:
* primerjaj razsvetljavo ( predvsem stolp ),
* primerjaj Weber-ja ( Bistriški še ima dvocevni sistem, cilindri so enojni...)
* podaljški, vozički....to je v obeh - aja, mi še mamo not podest za reševanje iz avtobusov in tovornjakov
* agregat - ka pa te je tu razlika? Aja - na onem piše Rosenbauer - sori
* dolžina vozila: naš je res malo daljši - a zato ker je večji in ima več prostora je slabši?
* 15 ton ti je malo???? Kaj pa bi ti mel? 24 tonca z prikolico? Mislim da so obstoječi Rosenbauerji težki cca 12ton - podvozje majo isto 15 tonsko....sicer pa če sam ne veš omejitev teže za GVC 16/25 vidim kolko maš pameti okrog gasilstva...
Zdaj pa mi je pritisk dvignilo - predvsem to da nebi zaupal slovenskemu proizvajalcu takega vozila. Najboljše da se odseliš v Avstrijo, ker očitno tebe Slovenija ni vredna. Kak maš jajca napisati taki stavek! Zato pa smo slovenci tam ki smo...zato ker si eni ( predvsem ti ŠTEFAN ) mislite da je tuje boljše!
PRIVOŠČIM BISTRIČANOM !!!! IZ VSEGA SRCA, ZATO KER VEM KAKO TEŽEK PROJEKT JE TO BIL...IN VEM KOLIKO SO IMELI PROBLEMOV...Sploh me ne moti da imajo Rosenbauerja...je njihova pravica kaj bodo kupili...motijo pa me tovji stavki, češ da slovenci nebi znali kaj takega naredit...mislim, oziroma sem prepričam DA SLOVENCI ZNAMO MARSIKAJ...samo priložnost rabimo!
Me zanima koliko vas je na tem forumu, ki ste sposobni speljat projekt nabave vozila v PGD v vrednosti od 400.000-600.000 € ?!?!?
Na prste ene roke bi jih lahko preštel...Tisti ki se delate pametne še niste bli zraven ko bi se rokavice kupovale...pametovat pa je najlažje... sicer pa Štefan - anonimno so lahko vsi pametni!
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva