Rok Ušen-(Blondi) napisal/-a:Ne bi rad bil nesramen, ampak včasih se pa res najde kakšna cvetka.
Ko sem v Lj klical, da gori vozilo, me je na koncu vprašal "Če avto res gori?" Mogoče sem res javil dokodek malo premalo panično, ampak vseeno če imajo tvoje ime, priimek in izpisano telefonsko, bi takšna vprašanja lahko mirno izpuščali. Še posebno pa je v Lj moteče, da ko na centru pobere informacije o dogodku, da veže na Brigado, kjer še moraš enkrat ponoviti že enkrat povedano.
Lahko ti povem izkušnje, večkratne na isto temo.
"Gori avto na AC v smeri Kranj vzhod proti Naklem"
Ko gasilci pripeljejo na kraj ugotovijo, da je v motorju avta preplozala "dihtenga" in je v zrak ušla vsa hladilna tekočina. Normalno z velikim oblakom pare (za mimo vozečega pa dima).
Največji problem očividcev je ta, da od daleč opazijo nek dogodek, hitro telefonirajo v ReCO in se ne prepričajo kaj se resnično dogaja, ampak so prepričani, da je vse tako, kot so si sami zamislili. To ugotovijo šele gasilci z nepotrebnimi intervencijami, ki morajo nič kolikokrat, tako z lažne intervencije, na bolj oddaljeno pravo intervencijo, kot bi izvozili iz svojega PGD.
Praksa operatica v Reco ima potem za nekoga klicočega taka vprašanja za neverodostojna, ki pa nikakor niso ne nevmesna niti niso neupravičena.
Veste, vedno se morate pri svojih kritikah postaviti v vlogo operativca in ne v gasilca. V tem slučaju bo zadeva popolnoma drugačna in veliko bolj razumljiva. V kolikor pa za katero zadevo ne najdete pravih razlag ali odgovorov, se brez bojazni obrnite na vodja ReCO in pokumunicirajte z njim o vaših "nesporazumih". Izvedeli boste marsikaj kar boste v prihodnje gledali z drugačnim pogledom. Le če ne boste dobili željenega odgovora, potem planite na forum in kritizirajte. Prepričan pa sem, da korekten pogovor, že da željene rezultate in predvsem stvarno sliko zakaj tako in ne po vašem načinu razmišljanja, ki ni rečeno, da je vedno pravilen.