Višji gasilski častnik

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Jani
Kraj: Kranjska Gora
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jani »

Jaz sicer še ne izpolnjujem pogojev za opravljanje tečaja za pridobitev čina VGČ (ali tečaj za člane višjih poveljstev), bi se pa, če bo seveda to mogoče, vseeno rad malo potestiral. Nekaj sigurno ostane v glavi, pa mi bo čez tri leta na sprejemnih sigurno prav prišlo, če se ne bom že prej premislil.
Sicer pa znanje baje tako ali tako nič ne škodi!

lp Jani :mrgreen:
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kraj: Lukavci
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Drago »

Jani: Čez tri leta (ohohooo) boš pa lahko tukaj že popolnoma legalno opravil sprejemnega :shock: :lol: (nikoli ne reci nikoli) :lol: zato bo zares dobro, če že zdaj pričneš :twisted:

Jaka: Drži se rajši tiste "ljudske", da ta najbolj tumast lahko zastavi vprašanje na katerega geniji ne vedo odgovora :lol: sodnike povsod samo pretepajo :( itd. :roll: :lol:
Uporabniški avatar
pouzek
Kraj: Stara Vrhnika

VGČ - predčasna testiranja

Odgovor Napisal/-a pouzek »

Potem se pa tudi sam postavim v vrsto za on-line testiranje :D , čeprav je do napredovanja še daleč. Od viška glava ne boli.
Pravijo, da več ko veš, več lahko pozabiš :? . Pa naj bo.

NA POMOČ!!!
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

No zdaj nas je pa že kar nekaj za akcijo :shock: 1x je potrebno začet in danes od 20,30 do 22.00 ure smo lahko tozadevno on-line :twisted:
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Priče lahko potrdijo, da sem bil na "licu mesta" in da sem čakal do 21. ure, ker ni bilo videti konca (še manj pa začetka) vrste zainteresiranih za "možgansko rekreacijo", sem se raje umaknil :lol: (jaz itak imam odgovore) :lol:

še nekaj: on-line test je strogo zaupna zadeva in nihče ne bo zvedel (če ne boste sami povedali), da ste (že) poskusili in kolikokrat, še manj pa za rezultate :lol: za pokušino, eno od vprašanj:

6. Kaj je penilno število ?

a) penilno število je količina penila v peni izražena v %
b) pomeni razmerje med količino zraka in mešanico vode in penila v peni
c) penilno število je količina zraka v peni

LP

p.s.: jutri ob istem času vas zopet pričakujem :lol:
Uporabniški avatar
pouzek

on-line testiranje

Hojla!
A je interes za tole on-line testiranje upadlo? Jaz sem zadnjic prepozno videl popoldansko obvestilo za vecerni test :cry: , naslednji dan je bil pa tako petek, ko zvečer bolj redko sedimo za kompjuterji. Je mozno bolj tocno doreci urnik testiranja? Ali poteka testiranje le preko ZS in dejavnost ni vidna na forumu? :roll:

NA POMOČ!!!
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

pouzek:

Točno tako, test poteka v strogi ilegali :D ti se samo prijavi, če si upaš :lol

lp DC
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

(ne vem kir vrag mi je zbil samodejno prijavo :roll: ) pa tudi sicer je nalaganje vedno bolj "težko" zdaj pa ne vem, če je to samo pri meni :?:

DC
Uporabniški avatar
roman
Kraj: Celjska regija

Odgovor Napisal/-a roman »

Drago napisal/-a:(ne vem kir vrag mi je zbil samodejno prijavo :roll: ) pa tudi sicer je nalaganje vedno bolj "težko" zdaj pa ne vem, če je to samo pri meni :?:

DC
To se dogaja občasno tudi meni. Najbrž je kakšen ''heker'' na delu :lol:

Lp, Roman
Uporabniški avatar
pouzek

prijava

Potem se pa prijavljam, če si upam :D .

NA POMOČ!!!
Uporabniški avatar
Jaka
Kraj: Podhom

Odgovor Napisal/-a Jaka »

Stvar bo boljša z rešitvijo, ki jo je pogruntal Peter. Preberite si temo Online tečaji.
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Rače

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Lep pozdrav vsem skupaj!

Imam nekaj vprašanj v zvezi z pridobitvijo čina VGČ. In sicer sem prišel do informacije, da se na sprejemne izpite za VGČ org. smeri prijavi oseba, ki je določeno časovno član neke gasilske organizacije ter ima izobrazbo VII. stopnje. Sam nameravam doseči takšno stopnjo izobrazbe, zato me zanima, če je to res oziroma kako je bolje: ali čakati na ta trenutek ali pa sproti pridobivati čine.

Zanima pa še me, kakšna je v bistvu razlika med VGČ in VGČ org. smeri?

Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem!

LP, Sebastijan
Uporabniški avatar
binep
Kraj: Podnart
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a binep »

Sebastijan!
Upam, da se bo oglasil Metod ker je on tudi s pomočjo izobrazbe opravil tečaj za VGČ org.smeri. Vem samo to, da je iz čina gasilec takoj napredoval v VGČ org.smeri. Kakšna pa je razlika med VGČ in VGČ org.smeri pa nisem čist prepričan sem pa slišal da je čin VGČ org.smeri smeri nižji od VGČ nisem pa čist prepričan!!!

LP
Bine
Uporabniški avatar
Jaka
Kraj: Podhom

Odgovor Napisal/-a Jaka »

Binep : Sicer bi se moral oglasiti Metod, vendar naj povem, da on ni VGČ organizacijske smeri, temveč je opravil kompleten tečaj za VGČ s taktiko in vsem ostalim. :D . Z ustrezno izobrazbo (VI. ali VII. stopnje) ter ustreznimi leti staža v operativni enoti v PGD pridobiš pogoje za opravljanje tečaja za člane višjih poveljstev. Seveda pa še vedno ostane, da moraš opraviti sprejemni izpit. Zanj pa je potrebno tudi ustrezno znanje.
Nekoliko lažji pogoji so za organizacijsko smer, kjer opraviš samo prvi del tečaja (brez strokovnih predmetov) ter napišeš seminarsko nalogo iz organizacijskega področja.
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

OK fantje pa si poglejmo kaj na to temo pravijo PGS:

- Udeleženci (tečaja za VGČ org.) :

- Usposabljanja se udeležijo člani gasilske organizacije, ki aktivno delujejo v gasilski organizaciji in imajo višješolsko ali visokošolsko izobrazbo.

- Pogoj za usposabljanje:

- Tečaja za višjega strokovnega svetovalca se lahko udeleži član gasilske organizacije, ki ima najmanj tri leta aktivnega staža v gasilski organizaciji in splošno izobrazbo najmanj VI. stopnje.

Kar se pa tiče enakopravnosti pa takole: Nedvomno si v "gasileriji" želimo "višjega intelekta" :D zato so se tudi sprejeli novi čini za VGČ org. ali z drugimi besedami; status VGČ-jev je enakopraven. Eni pač delajo na boljši organizaciji (in so nam zelo potrebni) eni pa delajo na operativnem področju (in so enako potrebni) :twisted: in to bi naj bilo to :lol:

lp DC
Odgovori