Višji gasilski častnik

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
matej
Kraj: Ljubljana

Višji gasilski častnik

Odgovor Napisal/-a matej »

Lep pozdar vsem ljubiteljem gasilskega foruma.

Poseben pozdrav moderatorju foruma in njegovemu idejnemu vodji tov. Dobravcu.
Tako prostovoljci kakor poklicni gasilci smo rabili tak forum aza izmenjavo iskušenj, mnenj, in seveda problemih s kateri se prostovoljci zmeraj več srečujemo.
8)
Prosim za informacijo v zvezi tečaja za višjega gasilskega časnika (pogoje poznam in jih tudi izpopolnjujem).
Zanima me predusem glede sprejemnih izpitov kaj se tam zahteva ter ali bi mi bil mogoče kdo pripravljen odstopiti literaturo tečaja.

Že v naprej lepa hvala.

Z gasilskim pozdravom " NA POMOČ" :roll:
Uporabniški avatar
Jaka
Kraj: Podhom

Odgovor Napisal/-a Jaka »

Ja Matejček. Kakšno provokativno vprašanje. Se boš pa ja potrudil in naredil sprejemne izpite. :lol:
Veš, mogoče se bomo forumci res spomnili kakšnega vprašanja, ki je bilo aktualno v naših časih, ampak nihče ne zagotavlja, da boš vprašan (pisal) ravno to. Po Murphiju to ni mogoče. :twisted:
Če pa ti je razumljiv sistem gasilerije (organi, pristojnosti, predpisi) :idea: , izračuni (pretoki, izgube, poraba vode in pene) :idea: , taktika :idea: ... pa tako že vse znaš in ne bo problema.
Drugače pa takole: Preštudiraj pravne podlage, izračune taktiko, potem pa se slišimo.
Uporabniški avatar
metodg
GE: PGD Brezje na Gor.
Kraj: Brezje na Gorenjskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a metodg »

Matej, svetujem ti, da se pripraviš na sprjemni izpit. Niti ni tako lahek, kot bi pričakoval. Ko sva Jaka in jaz delal sprejemce, jih je polovica odpadla.

Preglej taktiko, izračune (pretoki, tlaki, ponilna števila...). Na sprejemnih pa samo brez panike, pa bo šlo..

Metod G. :D
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kraj: Lukavci
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Drago »

Sicer pa kdo se želi testirat naj se prijavi in opravili bomo "online sprejemni test", ki pa (seveda) ne bo "uradno veljaven" :D Vprašanja boste dobivali preko ZS in prav tako boste vračali odgovore. :twisted: za enega se to skor ne splača, če boste pa najmanj trije, pa gremo 8)

Da boste lahko rekli: "Splača se biti član FORUMA http://www.gasilci.org" :!: :lol: , aha, vprašanja bodo podobna "originalnim" in če boste odgovorili pravilno, je 90 % verjetno, da boste naredili tudi, ko bo šlo zares :shock:

LP
Uporabniški avatar
Jaka

Ha :D . Saj sem vedel, da je Drago fejst fant. :lol: . Malo bomo pa še drugi pristavili. :shock:
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

OK Jaka, če si za akcijo; jaz bom vprašanja zastavljal ti boš pa "popravljal" odgovore in razglasil rezultate :lol: samo da si še vse risbe pripravim v wordu pa lahko štartamo :!: :lol:

Tako fantje (lahko tudi dekleta) za "online sprejemni test" ranga VGČ je vse pripravljeno :!: zdaj pa hrabri (in pametni) javite se :!: :!: :lol:

aha, Jaka ti si pripravljen ?! :P
Uporabniški avatar
Jaka

Seveda. Ampak vsaj kašna dva deci :idea: ali pivo :P bi nama pa lahko po E-mailu poslali :arrow: , če bo uspešno opravljen sprejemni izpit. Ali ne :?: ?
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Jaka: po moje bova kr kak liter "fasala", ko bodo zainteresirani spoznali vse mučne razsežnosti sprejemnega :lol: nič, zdaj lahko itak samo čakava :roll: :twisted: bo pa to še en korak naprej, a ? :lol:

LP
Uporabniški avatar
Jaka

Upava lahko samo, da ne bo čakanje predolgo :shock: . Bom postal še bolj siv, kot sem že :oops: . Zato: kandidati. Hrabro.
Uporabniški avatar
JozeR
Kraj: Zagorje ob Savi

Odgovor Napisal/-a JozeR »

Jaz se prijavljam za test in pričakujem vprašanja. Upam, da se "odzivni čas" ne točkuje... :oops: :?

Na pomoč,
Jože
Uporabniški avatar
metodg
GE: PGD Brezje na Gor.
Kraj: Brezje na Gorenjskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a metodg »

Drago, Jaka!
Morda bi lahko prepričal Braneta (Jaka ga pozna...), ki ima program za izdelavo testov preko web-a in ves potreben hardware. Morda bi poskusno naredili tak test. Program je tako pameten, da ni potrebno nobenega popravljanja. Program popravi sam in te obvesti o rezultatu.

Kaj pravita??? :P :P

Metod G. :D
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Metod: To bi bilo seveda super :!:, vendar ostaja problem risanja, ki bi bil na takem programu (si mislim) teško rešljiv, ker zdaj je test zamišljen nekako takole:

Ker sami vemo, da 90 % tistih, ki so neuspešni "povozi čas" se bi na ta element tudi dalo največ povdarka na sledeči način:

- Ob točno določeni uri se pošlje po ZS 1. vprašanje - primer:

1. Kateri od naštetih zakonov vsebuje (spodaj) navedeni člen ?

Vsakdo lahko postane član in deluje v društvu pod enakimi pogoji. Če se v društvo včlani mladoletnik do dopolnjenega 15. leta, podpiše pristopno izjavo njegov zakoniti zastopnik, ki ga tudi zastopa v organih društva. Posebne pravice in dolžnosti članov iz prejšnjega odstavka, ureja temeljni akt društva.

a) Zakon o gasilstvu
b) Zakon o društvih
c) Zakon o DDV-ju

Kandidat kopira pravilen odgovor in ga pošlje na ZS od (primer) Jaka, meni pa pozvoni (na samo njemu znano številko telefona), za naslednje vprašanje, ki mu ga lahko v istem trenutku poziva tudi pošljem. To je potrebno zaradi poznejšega preverjanja efektivnega časa reševanja testa in tudi nič ne stane, ker ne bom dvigal slušalke :lol: Vprašanje kjer je potrebno risanje se pošljejo kot pripeta datoteka po e-mailu in se enako tudi vrnejo.

Po moje se bo tako lahko testiralo brez velikih dodatnih stroškov, seveda je pa vsaka boljša ideja zelo dobrodošla :idea: :twisted:

LP
Uporabniški avatar
Jaka

Drago: Mislim, da je Metodova ideja super. Vem, da je pri pisanju testov problem čas, vendar je tole naše predtestiranje namenjeno izključno samopreverjanju vsakega posameznika.
Tudi na testiranje pri GZS nihče ne bo mogel iti nepripravljen. Tako je tudi naše predtestiranje brez veze, če se bodo kandidati javljali samo zato, da spoznajo konkretna vprašanja.
Mnenja sem, naj bi se javili samo tisti kandidati, ki se res nameravajo prijaviti na tečaj za VGČ in ki se bodo resno pripravljali na testiranje.
Predlagam, da najprej sestavimo področja in opredelimo najnujnejšo literaturo, ki jo mora tisti, ki se bo hotel udeležiti predtestiranja, vsaj v osnovi poznati. Sedaj je časa še ves mesec november, da se kandidati pripravijo.
V tem času bomo razčistili možnosti za testiranje on-line (čas odgovanjanja na teste, pošiljanje testov itd). V prvih dneh meseca decembra bi lahko res izvedli testiranje on-line. Tako bo še dovolj časa , da posamezni kandidat ugotovi področja, na katerih mora poglobiti svoje znanje za uspešno opravljen test in udeležbo na tečaju.
Kaj mislita Drago in Metod o tem :?:
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Jaka: Saj sem rekel, da je Metodova ideja super, mogoče še bolj za druge nivoje oziroma specialnosti (sodniki npr) kjer so vprašanja v večini. To naše testiranje pa bi naj bilo bolj (če hočeš) razvedrilo kot (ne vem kako resna stvar :lol: , res pa je, da bi bil potreben bolj resen pristop pri pripravah tistih kandidatov, ki se bodo dejansko udeležili sprejemnega izpita. Kakorkoli že; "tu smo - naši smo" in (spet pouzek) "kjer je volja - tam je pot" :lol:

LP
Uporabniški avatar
Jaka

Že vidim, da sem vzel stvari preresno :oops: . Vem pa tudi, da so zabave zelo koristna stvar. Še posebej, če združiš oboje skupaj. :D :D
Če izvedemo on-line testiranje za sodnike bo pa sran... :shock: . Preberi si v rubliki TEKMOVANJA, kaj ostali mislijo o sodnikih. :twisted: :evil:
Pa nič zato. Poskusimo.
Odgovori