Požar na otoku Braču

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Milek
Kraj: Celje

Požar na otoku Braču

Odgovor Napisal/-a Milek »

Pozdravljeni;

sicer pozno, toda tega ne doživiš vsak dan, zato sem se odločil, da vam pokažem nekaj posnetkov. Dopust sem preživel na otoku Brač, v kraju Sutivan. Prvi dan (3. 8. 2008), me je v večernih urah preletel Canadair in to samo nekaj metrov nad mojim kampom. Približno 1 km od kampa, kjer sem bil, je prišlo do "manjšega" gozdnega požara, zaradi nedostopnosti za moštvo, sta gašenje prevzela letalo in helikopter (Mi 8). Gašenje sta izvajala približno eno uro. Naslednji dan sva s prijateljem zadevo preverila in ugotovila sva, da je gorela površina ca 600 kvadratnih metrov, od glavne ceste (Supetar - Sutivan) oddaljeno samo 100 metrov.

Pa še nekaj posnetkov...
Priponke
IMG_3302.jpg
IMG_3298.jpg
IMG_3297.jpg
IMG_3294.jpg
IMG_3293.jpg
Uporabniški avatar
Milek

Odg: Požar na otoku Brač

Pa še nekaj posnetkov...
LP
Priponke
IMG_3308.jpg
IMG_3305.jpg
Uporabniški avatar
Joco
GE: Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Joco »

torej so ga zaradi takojsnega odziva hitro pogasili.
si mogoce iz njihovih medijev izvedel vzrok pozara?
Ostanite to kar ste!!
Uporabniški avatar
Milek

Ja sem bil pozitivno presenečen, predvsem nad hitro intervencijo z aviacijo... =D> Ko sva naslednji dan gledala lokacijo požarišča, pa mi je bil jasen komentar domačina, da je tukaj sama "džungla" in da drug pristop ni možen.
Uporabniški avatar
SuZaNcA
Kraj: Ljubljana-BIZOVIK
Kontakt:

Odg: Požar na otoku Braču

Odgovor Napisal/-a SuZaNcA »

Milek napisal/-a:Približno 1 km od kampa, kjer sem bil, je prišlo do "manjšega" gozdnega požara,... Naslednji dan sva s prijateljem zadevo preverila in ugotovila sva, da je gorela površina ca 600 kvadratnih metrov, od glavne ceste (Supetar - Sutivan) oddaljeno samo 100 metrov.
Zanimivo da tako površino smatrajo pod manjši gozdni požar. Upam da mi ne bo potrebno drugi teden prilepit podobnih slikic iz Korčule.

LP
Suzi
Če v življenju srečaš limono, kupi tequilo in sol ter pokliči še mene :D
Rok Ušen
GE: Savinjska

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

Hja človek v tujini naleti na vse sorte. Tudi sam sem imel priliko enkrat v Medulinu opazovati, kako so gasili gozdni požar. Samo malo je bilo hecno, da so letala prišla iz Zadra šele po petih urah. Ta čas pa so se gasilci "matrali" na roke.
Rok Ušen, GČ I. st.
Uporabniški avatar
Don Micky
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Don Micky »

Pozdravljeni;

uf katero od tehle sličic bi pa Milek mirno lahko prilepil pod temo umetniške fotografije.... :)

Kolikor lahko spremljam dogodke na Hrvaškem sem vedno bolj prepričan, da so bolje organizirani od nas za posredovanje pri požarih v naravi. Gotovo je temu vzrok veliko število požarov, pa tudi velik davek, ki so ga lani plačali s tragedijo na kornatih. Povečali so svojo zračno floto, vedno več požarov gasijo iz zraka, pri požarih sodeluje tudi vojska in pa policija, katere osnovni namen je predvsem odkrivanje storilcev.
Gasilci naglas govorijo o svojem neurejenem statusu, ter o zastareli opremi in najpomembneje je, da o tem govorijo na javni televiziji in ne samo po gostilnah. Mislim, da na Hrvaškem ni več visokih predstavnikov med gasilci, ki bi si metali pesek v oči, češ da je status gasilca urejen, kot se to dogaja pri nas! Prepričan sem, da gasilstvo na hrvaškem napreduje bistveno hitreje kot pri nas in kmalu nas bodo ne samo ujeli, pač pa bistveno prehiteli.

LP!
Bolj star, bolj nor!
Uporabniški avatar
SuZaNcA
Kraj: Ljubljana-BIZOVIK
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SuZaNcA »

Danes sem se vrnila z dopusta na Korčuli. Vse bi bilo čisto normalno, če ne bi na relaciji Drvenik-Vinica zasledila 4 požare :!: saj vem da je na Hrvaškem marsikaj možno, vendar to je pa že kar "lepa" številka. Vse kaže na to, da so naši sosedje zelo dejavni.

LP
Suzi
Če v življenju srečaš limono, kupi tequilo in sol ter pokliči še mene :D
Odgovori