HEROS čelada !

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Luli
Kraj: rob civilizacije

Odgovor Napisal/-a Luli »

stipi napisal/-a:Hvala za odgovor! A mogoče veš kakšna je cena tege (lahk na ZS)?

Lp Stipi
Malo pozno ampak vseeno :wink:

Cena v xxxx je 11,40€ / 2.732 SIT.
Dolžina ene minute je odvisna od tega na kateri strani WC vrat se nahajaš.
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Kdor pravi, da so Pab Fire čelade za resno intervencijo, potem ta še ni bil na resni intervenciji.
Nam so jih nekaj komadov vsilili pred nekaj leti, sedaj jih uporabljajo samo operativci bolj v ozadju, ostali Heros.

Zamere do Pab Fire: poleg tega, da ne nudi dovolj zaščite je še okorna, prevelika, ščitnik vratu pretrd in čelada kar skače, če pogledaš gor. Po mojem mnenju samo za PGD I. kategorije ( sorry prvokategorniki)
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

Ico napisal/-a:Kdor pravi, da so Pab Fire čelade za resno intervencijo, potem ta še ni bil na resni intervenciji.
Nam so jih nekaj komadov vsilili pred nekaj leti, sedaj jih uporabljajo samo operativci bolj v ozadju, ostali Heros.

Zamere do Pab Fire: poleg tega, da ne nudi dovolj zaščite je še okorna, prevelika, ščitnik vratu pretrd in čelada kar skače, če pogledaš gor. Po mojem mnenju samo za PGD I. kategorije ( sorry prvokategorniki)
:twisted: :lol:
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Uporabniški avatar
pilot

Odgovor Napisal/-a pilot »

Spet nekdo z večvrednostnim kompleksom!
Kdor živi od meča bo z mečem pokončan.
Uporabniški avatar
Ico
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

pilot napisal/-a:Spet nekdo z večvrednostnim kompleksom!
To pa spet ne.
Hočem samo povedati, da vem kaj govorim, saj mi število naših intervencij in pogostost uporabe čelad to omogoča - recimo lanskih 73 naših proti 36 intervencijam vseh 13 ostalih zagorskih društev. Naše društvo intervenira tudi ob prometnih nesrečah, kjer se Pab Fire najslabše obnese, saj si precej neokreten - predvsem zaradi trdega usnjenega ščitnika vrata.

Torej, če ne poskusiš - ne veš !
LP iz zagorske doline
Uporabniški avatar
pilot

Odgovor Napisal/-a pilot »

In kaj ma veze število intervencij pri zaščiti gasilca. Lahko maš samo eno intervencijo na let, pa še vseen rabš dobro zaščito glave. Tvoja objava mi je pa dala vedt, da mene in še velik drugih kot "prvokategornike" ni škoda.
Kdor živi od meča bo z mečem pokončan.
Uporabniški avatar
Ico
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Saj tudi s Pab Fire imaš določeno zaščito, samo, če imaš večje število in daljše intervencije, je dobro, da je oprema tudi kar se da udobna, funkcionalna, pa še kaj se bi dalo napisat. Oprema se pri pogosti uporabi hitreje uničuje, vsi pa vemo, da je z zamenjavo opreme križ in težava, saj moraš odgovorne kar dolgo prepričevati za nabavo druge. Vsaj tako je pri nas.

Zato ni prav, da mi v usta polagaš besede, katere nisem napisal. Vsakega gasilca je škoda in v društvu sem jaz tista tečka, ki si stalno prizadeva za nabavo ustrezne opreme. Sem pa trdno prepričan, da društvo z več intervencijami rabi boljšo in kvalitetjejšo opremo kot tisti, ki ima zanemarljivo številko, saj je večkrat izpostavljen nevarnostim, ki prežijo na nas. Nisem pa rekel, da zaščite sploh ne rabijo.

Ampak to je že druga zgodba za drugo temo in ne to...
LP iz zagorske doline
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Ico, ko so testiral rzlične čelade, je Pab fire zadražala največ udarcev od vseh. Ko bom skeniral teste ti jih pošljem v dokazilo.
stipi

Odgovor Napisal/-a stipi »

Lahko jih daš na forum, al pa tudi meni pošlješ na ZS.

Lp Stipi
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Jaja ni problema, so 4 strani in to sicer v angleščini, ker je tuja raziskava.
Uporabniški avatar
Ico
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

:shock: Kar težko verjamem, da so v tujini testirali hrvaško Pab Fire čelado
LP iz zagorske doline
stipi

Odgovor Napisal/-a stipi »

Ne vem, zakaj bi težko verjel! :shock: Izgleda, da so dolali teste na vseh čeladah ki obstajajo, madnje pa spada tudi hrvaška čelada PAB FIRE. Ni mi jasno, zakaj imaš toliko proti tej čeladi? Res je, da vsak hvali svojega konja, vendar tudi Heroska ni več najboljša čelada, saj jo je prehitel Gallet, katero uporabljajo tudi gasilci iz GB Ljubljana, za katere mislim da zelo dobro vejo katera čekada jim nudi največjo zaščito!!

Lp Stipi
Uporabniški avatar
NH30

Odgovor Napisal/-a NH30 »

Mislim,da se ni vredno prepirati glede kakovosti čelad različnih proizvajalce.Vsak bo trdil in hvalil svoje.Ne spremljam testov čelad,ampak na samem vrhu sta Gallet in Heros,ki imasta vsaka svoje prednosti in slabosti.
Tudi v našem društvu uporabljamo 20 x čelad GALLET F1S,ki se pri nas zelo dobro obnesejo.

Čelade Pab Fire pa žal ne poznam,in ne vem kako se obnesejo.
Le čevlje sodi naj kopitar! F.Prešeren
Uporabniški avatar
Ico
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

hec napisal/-a:Jaja ni problema, so 4 strani in to sicer v angleščini, ker je tuja raziskava.
Test - bo ?
LP iz zagorske doline
Uporabniški avatar
Ico
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

stipi napisal/-a:vendar tudi Heroska ni več najboljša čelada, saj jo je prehitel Gallet, katero uporabljajo tudi gasilci iz GB Ljubljana, za katere mislim da zelo dobro vejo katera čekada jim nudi največjo zaščito!!
Ne rečem, da je Heros najboljša, je pa dober kompromis med ceno in tistim, kar ponuja. Tudi Galletke se ne bi branil, samo, da pri nas na GZ pravijo, da je predraga. Žal finansiranje za zdaj teče še občina-GZ, radi bi to spremenili, se pa bojim, da ne bo šlo.

Da pa na GBL vedo, kaj je dobro, bi se seveda strinjal.....
LP iz zagorske doline
Odgovori