Vaja EU DANEX 2006

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org
Kraj: smokuč

Odgovor Napisal/-a Milan Dubravac »

Ja odslej bo del inštruktorjev v teh oblekah.
To ni ameriški slog.
Obleke so evropske (Bristol), le barva je rumena. Po svetu je veliko gasilcev oblečenih v to barvo, v ZDA približno polovico.

To ne pomeni da vas bodo inštruktorji kaj slabše učili verjemite.
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Malo iz konteksta ampak vseno vse več takšnih oblek po moje v ameriškem stilu se pojavlja tudi pri nas le zakaj že ????
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org

Ponesrečenci so bili v bistvu vedno na robu ali izven nevarnega območja. Še najbolj so bili izpostavljeni pri vaji z amonijakom, vendar smo mi zelo hitro postavili vodno zaveso in ustavili širjenje. Igranje samih ponesrečencev in njihovo maskiranje je bil boljši del vaje moram priznati.
Uporabniški avatar
Sul
Kraj: Skofja Loka

Odgovor Napisal/-a Sul »

Čestitke udeležencem za zelo uspešno izpeljano vajo. Po slikah sodeč mi je bila vaja dobro zastavljena, saj se je delalo v skoraj realnih pogojih kar pa se za nivo evropskega obsega že v bistvu spodobi. Še enkrat, bravo fantje.

Dušan
Kot ti je že Milan napisal, to ni obleka v ameriškem slogu vendar je pač druga zunanja tkanina, katera je trenutno v Sloveniji dobavljiva le v zlati barvi. Kot verjetno veš se imenjuje PBI gold.
Če te pa že zanima zakaj se nekatere enote odločajo za to varianto tkanine pa pod vozila in oprema odpri temo pa bomo še tam kakšno napisal.

LP Jaka
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Ćestitke za uspešno sodelovanje na vaji!!!

Bravo!!!

:wink:
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Oskar napisal/-a:Nihče nič ne napiše kako se je odrezala ekipa PP Cz iz MB. Pa ja ni kaj narobe šlo ? :shock: :D
No sedaj pa sem siguren , da je šlo nekaj narobe, ker nihče ne odgovori na moje vprašanje. Kaj hočemo, na napakah se učimo !
:evil:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org

Ni bilo nič katastrofalnega Oskar, mislim da so nastopili kar v redu, sploh na letališču v Kopenhagnu kjer sem jih spremljal. Je pa res, da fantje niso operativci in nimajo intervencij.
Celotna ''operacija'' je bila nadvse uspešna in nimamo se kaj sramovati.
Problem je , ker enote CZ pač niso prvi posredovalci in nikoli ne bodo.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Hvala za odgovor.
da podkrepim tvojo ugotovitev z primerom iz regijskega tekmovanja enot PP CZ.
Na delavni -ocenjevalni točki so morali oskrbet tri poškodovane in jih pripravit za prevoz v bolnico.
Ali veste kaj je bil naslov delavne točke ?

Gostilniški pretep !

to te buje :lol: :D :D :D :axed: :clubbed: :morons:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

So uživali statisti ha? :twisted:
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
Milek
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a Milek »

Takole, včeraj zvečer smo srečno prispeli domov :lol: Mislim, da bomo vsi udeleženci potrebovali nekaj dni, da "zložimo skupaj" vse kar smo doživeli :wink:
Na kratko rečeno bilo je enkratno doživetje!
V veliko čast smo si šteli, da smo lahko zastopali Slovenijo (in to ne na kakšnih dirkah :cry: )
Organizacija vaje je bila iz našega stališča dobra, vodstvo naše odprave se je trudilo, da ni prihajalo do težav.
Mi gasilci, smo pa dokazali, da imamo znanje in izkušnje ter smo vsakemu s ponosom, povedali da prihajamo iz Slovenije....
To, da je bila večina enote sestavljena iz inštruktorjev iz Iga, se je pa kasneje zelo hitro razvedelo med ostalimi udeleženci....
:shock: :oops:

Na koncu bi se rad zahvalil Milanu, ki je po mojem mnenju odgovoren, da se je ICZR Ig (posredno slovenska gasilreija) povezala z gasilskimi šolami iz Švedske... Mislim, da so plodovi tega sodelovanja že nekaj časa vidni na poligonu ICZR Ig ter tudi na vaji EU Danex 2006 smo dokazali, da ne zaostajamo niti milimetra za kolegi iz Evrope.... :wink:
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Milek napisal/-a:V veliko čast smo si šteli, da smo lahko zastopali Slovenijo (in to ne na kakšnih dirkah :cry: )
Tistemu, ki se mu ne jebe za vse, je tudi nastop na dirkah v čast. Vsaj meni je in podcenjevanje na temle "nivoju" se mi zdi žaljivo.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org

Janez rahlo nekorektno s tvoje strani. Nobenega podcenjevanja (jebanja) ni v Milekovi izjavi. Da je pa razlika velika mi pa kar verjemi, vsaj tebi kot operativcu je to upam jasno. Pač nekaterim prave operativne vaje pomenijo več kot tekmovanja po trenutnem sistemu. To je pa ja legitimna pravica kaj misliš?
Ali pa se takole vprašajva, kdo je bolj usposobljen operativec, tisti ki opravi in to zelo uspešno vse tiste scenarije ali tisti, ki opravi trodelca v 35 sekundah.
Ti bom ob priliki pokazal video filmčke z vaje pa bova pokomentirala.
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Fantje, a ni škoda. Taka lepa reklama za naše gasilstvo, za naše znanje in strokovnost. Potem se pa med seboj nekaj "prepimplavamo".
Vsak, ki tako uspešno zastopa slovenske barve v Evropi si zasluži pohvalo. Naj bo udeleženec vaje ali tekmovalec. Vsak je za to, da je prišel tako daleč, moral v to vložiti ogromno znoja, časa, žuljev, ...
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Milan Dubravac napisal/-a:Janez rahlo nekorektno s tvoje strani.
Verjetno z obeh strani, zato sem omenil nivo. V tako resni temi in ob pohvalnih ocenah z vseh strani ne bi pričakoval, da po dobro opravljeni nalogi ne nekdo, ampak čisto konkretni gasilec z imenom podcenjujoče zapiše zastopanje tekmovalne enote za barve Slovenije.

Milan, sam si napisal, da me smatraš za operativca, kar mislim, da v mojem okolju brez precenjevanja tudi sem, čeprav nekateri menijo drugače, vendar preko določenih dejstev pač ne morejo.

Res pa je, da " vržem" tudi trodelca 35, ampak to ni nič narobe. Sem že enkrat pisal, da je za to potrebno precej garanja, ki pa se obrestuje v dobri fizični pripravljenosti operativnega gasilca, kar bi moral biti sleherni.

Pa sem nekoč na tem forumu vprašal, ali kdo v celoti opravi teste fizične pripravljenosti, pa mi ni nihče odgovoril.Sam sem bil dokaj uspešen, verjetno veš, kdaj.

In na temo fizične pripravljenosti gasilcev sem pripravljen razpredati bilo kdaj.

Res pa je, Milan, da tudi vem, kam ciljaš. Nikoli pa nisem zagovarjal tistih in jih tudi ne bom, ki jim je gasilsko poslanstvo izključno tekmovanje, teh je verjetno v Sloveniji res preveč.

Vendar se ne da poslopševati, da dober operativec ne more biti tudi dober tekmovalec, ali pa obratno, kakor kdo hoče.

Se opravičujem, ampak, če mi kdo maha s trodelcem, je tako, kot bi pokazal rdečo cunjo.

Razen Oskarja seveda, on ima na to eksluzivno pravico.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org

Hmm
ja stvar je res drugačna no.
Tole je bil dogodek, ki je inštruktorjem zapustil tisto kar si že kar nekaj časa prizadevam, izbrisati jim slovensko majhnost iz glave.
To pač tekmovanja niso in ne bom jih več javno mešal, ker to ni operativa čeprav vem da se s tem ne strinjaš.
Dogodke ki sem jih zadnje mesece doživel po celem svetu pač gledam z drugimi očmi in to se boste morali navaditi. Smo blizu vrha najboljših operativcev na svetu in to z razmetavanjem praznih cevi nima nobene zveze.
Janez teh 15-20 inštruktorjev zna narediti približno 500 različnih gasilskih realističnih posegov in to se ne more enačiti z trodelcem pa kakorkoli ti mešaš čustva ali lokalne probleme zraven.
Jaz sem verjetno edini to spoznal, ker imam srečo da sem po svetu videl veliko operativnih gasilcev in njihovo znanje.
Pa je tu še nekaj dejstev, ki smo jih zadnje čase slišali od tujcev tako da lepo vas prosim vse ne mešajte mi teh tekmovanj z praktičnim izobraževanjem gasilcev lepo vas prosim!!
Ne razumete verjetno tega ta moment ampak boste v prihodnje.
Čas bo pokazal svoje...
Odgovori