PLAKAT MESEC POŽARNE VARNOSTI
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
ojla
tudi meni je plakat všeč... brez odvečne navlake... všeč mi je tudi to, da ni "vsakdanji"... ko greš mimo plakata, ga vsaj malo z očmi ošvigneš, kaj to sploh je... kar je tudi namen plakatov, da NAJPREJ pritegnejo pozornost, šele nato sporočajo... sporočilo je kratko in jedrnato, na kratko tudi s slikco prikazano... še večji efekt sporočilnosti plakata daje belo ozadje in na sredini manjše "sporočilo"... in ta slogan ni kopiran od skirce kot je gast napisal
in če se ne motim... je plakat in njegova sporočilnost namenjena širši množici in ne gasilcem...
Lp
tudi meni je plakat všeč... brez odvečne navlake... všeč mi je tudi to, da ni "vsakdanji"... ko greš mimo plakata, ga vsaj malo z očmi ošvigneš, kaj to sploh je... kar je tudi namen plakatov, da NAJPREJ pritegnejo pozornost, šele nato sporočajo... sporočilo je kratko in jedrnato, na kratko tudi s slikco prikazano... še večji efekt sporočilnosti plakata daje belo ozadje in na sredini manjše "sporočilo"... in ta slogan ni kopiran od skirce kot je gast napisal
in če se ne motim... je plakat in njegova sporočilnost namenjena širši množici in ne gasilcem...
Lp
Vaja dela mojstra, če mojster dela vaje! 
-
Andrej Z.cestar
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Torej, potem pohalite avtorja: MORS oz. Upravo za zaščito in reševanje. Mogoče bomo pa "prestopili" k drugi firmi, saj se je v Mariboru videlo, da denarja ne manjkaAndrej Z.cestar napisal/-a:En boljših plakatov zadnje čase, brez nepotrebne navlake, enostaven in razumevajoč!
Aha, pa še koliko je pokasiral idejni snovalec enostavnega in razumevajočega plakata. Dokler so ga risali otroci, so dobili bore malo, če sploh kaj.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
- Jure Čokl
- Piranja
- GE: Lukovica
- Kraj: Trnjava
- Kontakt:
Meni se zdi plakat trapast.
Slogan je ukraden in nehote takoj pomislim na nekaj povsem drugega. Font črk je nepotrebno različnih dimenzij. Ideja je v osnovi jasna tudi brez tega. In glede na vsebino in slogan bi spodaj lahko pisalo tudi zavarovalnica Triglav ali kaj takega. Oblikovno tudi ne gre za noben presežek saj sem kaj takega videl že vsaj petkrat v različnih kontekstih. Med drugim tudi za viagro. Sam izbor barv je slab in vse prej kot gasilski.
Ampak ker so ga izbrali veliki modreci je najbrž dober in jaz nimam pojma.
Slogan je ukraden in nehote takoj pomislim na nekaj povsem drugega. Font črk je nepotrebno različnih dimenzij. Ideja je v osnovi jasna tudi brez tega. In glede na vsebino in slogan bi spodaj lahko pisalo tudi zavarovalnica Triglav ali kaj takega. Oblikovno tudi ne gre za noben presežek saj sem kaj takega videl že vsaj petkrat v različnih kontekstih. Med drugim tudi za viagro. Sam izbor barv je slab in vse prej kot gasilski.
Ampak ker so ga izbrali veliki modreci je najbrž dober in jaz nimam pojma.
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
koledar
hm... no coment... 
Saj vem, da smo tule tisti ki hvalimo v manjšini, ampak bom pohvalil tudi jaz.
Zakaj? Ker se mi zdi da je oblikovno glede na minula leta prinesel nekaj svežine, malo modernejši pristop. Pa naj bo slogan kopiran ali ne!
Kot ste nekateri že ugotovili je namen plakata da pritegne pozornost, da se človek ob njemu ustavi in prebere kaj nam sporoča. In z "minimalizmom" in belo površino mislim, da mu kar uspeva.
Namen plakata tudi ni prepričevati prepričane (gasilce) ampak je namenjen širši javnosti, pa da se ta ob tem malo zamisli!
Seveda ne pričakujem, da bomo vsi istega mnenja, amak ni pa treba takoj vsega popljuvati do temeljev.

Zakaj? Ker se mi zdi da je oblikovno glede na minula leta prinesel nekaj svežine, malo modernejši pristop. Pa naj bo slogan kopiran ali ne!
Kot ste nekateri že ugotovili je namen plakata da pritegne pozornost, da se človek ob njemu ustavi in prebere kaj nam sporoča. In z "minimalizmom" in belo površino mislim, da mu kar uspeva.
Namen plakata tudi ni prepričevati prepričane (gasilce) ampak je namenjen širši javnosti, pa da se ta ob tem malo zamisli!
Seveda ne pričakujem, da bomo vsi istega mnenja, amak ni pa treba takoj vsega popljuvati do temeljev.
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

- Jure Čokl
- Piranja
- GE: Lukovica
- Kraj: Trnjava
- Kontakt:
No če pričakuješ različna menja potem najbrž veš da je nasprotno od hvaliti grajati. Torej se ne čudi če si kdo drzne (bes ga plentaj) kakšno stvar (sploh če ima argumente) tudi kritizirati. Mislim da hvaliti vsako neumnost ravno tako ni na mestu, se ti ne zdi?Tomkat napisal/-a:Seveda ne pričakujem, da bomo vsi istega mnenja, amak ni pa treba takoj vsega popljuvati do temeljev.![]()
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
Se strinjam, da hvaliti vsepovprek tudi ne gre. In tudi jasno mi je, da je nasprotje hvaljenja grajanje.Jure Čokl napisal/-a:No če pričakuješ različna menja potem najbrž veš da je nasprotno od hvaliti grajati. Torej se ne čudi če si kdo drzne (bes ga plentaj) kakšno stvar (sploh če ima argumente) tudi kritizirati. Mislim da hvaliti vsako neumnost ravno tako ni na mestu, se ti ne zdi?Tomkat napisal/-a:Seveda ne pričakujem, da bomo vsi istega mnenja, amak ni pa treba takoj vsega popljuvati do temeljev.![]()
Hotel sem le reči, mogoče se nisem najbolje izrazil, da je normalno da so mnenja različna, da pa le ni tako hudo, da je čisto zanič.
Kot tudi ni tako dobro, da je najboljše.
Saj sem mogoče malo zakompliciral, ampak mislim da se zdaj bolje razumeva?
LP iz Celja
Tomaž K.