Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

RECEPTI ZA "GASILSKE JEDI"

Ta podforum je namenjen vsem, ki verjamejo, da poleg gasilstva obstaja še kakšna druga reč na svetu. V njem bodo teme, ki nimajo neposredne povezave z gasilstvom, vendar bi jih radi predebatirali v skupnosti našega foruma.

Moderator: Rafter

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objava BAČO » 7. julij 2006, 9:16

PREBRANAC S KRANJSKO KLOBASO

Za 2 osebi potrebujemo:

850 gramsko konzervo ( pločevinko ) prebranca
1 par kranjskih klobas

Priprava:

Količino PREBRANCA prilagodimo glede na število lačnih oseb, stresemo vsebino iz pločevink v pekač in damo v segreto pečico ( 220 ۫ C ), v vroči vodi pa posebej kuhamo kranjske klobase, ki naj vrejo cca. 15 min. Nato jih vzamemo iz kropa in jih položimo v pekač na delno pečen prebranac. Vse skupaj pustimo še nekoliko časa v pečici, da se na fižolu naredi skorjica in da se kranjske klobase nekoliko zapečejo. Nato na krožnik serviramo pošteno porcijo prebranca in pol kranjske klobase, zraven pa ponudimo kruh.

Jed je kot naročena za utrujene gasilce, ki pridejo iz daljših intervencij, ker lahko pločevinke s prebrancom imamo vedno na zalogi, pa tudi kranjske klobase običajno ostanejo po občnih zborih in so lahko dalj časa v zamrzovalnikih. Jed pa je izredno hitro pripravljena, pa tudi zelo hranljiva, le za vetrove naj odgovarja vsak sam :lol: :twisted: .

Želim vam dober tek !!!

BAČO :microwave:
Priloge
Prebranac.JPG
Hitro in enostavno do obroka.
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabnikova podoba
BAČO
moderator
moderator
 
Objave: 2115
Registriran: 5. maj 2005, 12:19
Lokacija: Dol pri Hrastniku

Objava nejč » 7. julij 2006, 13:34

BAČO a bo ta recept za prebranac bol gost al redek in razkuhan :D :wink: :?:
Uporabnikova podoba
nejč
 
Objave: 1220
Registriran: 31. januar 2005, 18:07
Lokacija: Dvorjane

Objava BAČO » 7. julij 2006, 13:40

nejč je napisal:BAČO a bo ta recept za prebranac bol gost al redek in razkuhan :D :wink: :?:


Prebranac bo gost in hrustljavo zapečen :P .

LP BAČO :spam:
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabnikova podoba
BAČO
moderator
moderator
 
Objave: 2115
Registriran: 5. maj 2005, 12:19
Lokacija: Dol pri Hrastniku

Objava Gregor K. » 8. julij 2006, 14:13

99% receptov objavljenih v tejle temi nima popolnoma nobene veze z gasilci, edino da so objavljeni na gasilskem forumu in ne v kuharski knjigi odkoder sicer izhajajo. :?

Če je že naslov teme Recepti za gasilske jedi, potem je smiselno napisati recepte za jedi, ki so pripravljene v kar se da kratkem času in imajo ustrezno hranilno vrednost, torej bi lahko poslužile kot zalogaj gasilcem v primeru daljših intervencij, ob masovnih nesrečah itd itd... :!:

Preklemansko dvomim da bo kdo šel v takem primeru kuhati jagodovo juho ali mariniranega brancina. :roll:
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabnikova podoba
Gregor K.
moderator
moderator
 
Objave: 3061
Registriran: 16. februar 2003, 13:20
Lokacija: Nekje na poti...

Objava pes » 8. julij 2006, 14:35

gregor =D> =D> =D> =D>
Uporabnikova podoba
pes
moderator
moderator
 
Objave: 2137
Registriran: 6. marec 2003, 10:44

Objava ANDY » 18. september 2006, 7:22

PIZZA ( pica ) navadna ali klasika

SESTAVINE:

40dkg moke
3dkg kvasa
sol
2dcl vode
šunka
nariban sir
kečap
origano
gobe(šampinjone)


POSTOPEK:

Testo:

V mešalnik damo malo moke,kvas, malo zmešamo, dodamo še ostalo moko in sol(pol male žličke)da dobimo kepo. Na pekaču stegnemo kepo in pustimo pol ure,da vzhaja.

Ostalo:

Kečap namažemo po testu,dodamo origano. Za tem po testu položimo šunko, dodamo nariban sir ter potresemo z gobami.

Želim vam Dober tek v ,,novi sezoni,,!
Uporabnikova podoba
ANDY
 
Objave: 1534
Registriran: 7. november 2004, 18:34
Lokacija: RAČE pri Mariboru

Objava Jure Čokl » 18. september 2006, 10:00

Dodatek Andyjevi pizzi - omaka iz pelatov in testo

Omaka:

Konzerva pelatov (ali zrelih paradižnikov, tudi sveži so okusni)
Sol
Poper
Rožmarin
Origano
Bazilika

Pelate narežemo na dribne koščke. Pazimo da sok paradižnikov ne izteče. Nato dodamo sol, poper, origano, malo rožmarina in bazilike. Dobro premešamo. Če želimo, da je omaka bolj razpuščena, da v njej torej ni večjih koščkov, jo zavremo in ves čas mešamo, da se paradižnik razpusti. Nato jo premažemo po testu in nadaljujemo postopek kot je napisal Andy.

Testo:

2 jedilni žlici oljčnega olja
sol (pol čajne žličke)
moka (350g za 4 osebe)
mlačna voda (pol skodelice)
1 dcl piva

Testo zamesimo v večji plastični posodi, najbolje ovalni. Zmešamo vse sestavine, nato testo dobro pregnetemo da odstopi od posode, pokrijemo in pustimo na toplem (vendar ne v pečici) da počiva pol ure. Nato testo še enkrat pregnetemo, najbolje ročno na pomokani delovni površini. Testo oblikujemo in položimo v pekač, kjer ga dokončno raztegnemo.

Ostalo je stvar okusa. Dober tek.
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
Uporabnikova podoba
Jure Čokl
Piranja
 
Objave: 1733
Registriran: 1. maj 2003, 21:06
Lokacija: Trnjava
GE: Lukovica

Objava ANDY » 20. september 2006, 19:53

Namaz iz vrta:
osebno moj recept!!!


Najprej zrežeš na majhne kockice:

30 kom paprik (lepše izgleda, če so različnih barv)
5-6 velikih čebul
5 večjih paradižnikov

2 glavici česna
2 nepekoča feferona

To zavreš v:
2 dcl kisa za vlaganje
1-2 dcl vode


Posebej zmešaš in dodaš, ko zgornja mešanica zavre:
2 veliki žlici sladkorja
1 velika žlica soli
0,5 kg gorčice
2,5 dcl olja


To kuhaš še 5 minut in še toplo zapreš v kozarce. Je za 7-8 litrskih kozarcev, ki jih z veseljem odpremo in vsebino namažemo na kruh ko se vrnemo iz kakšne intervencije. Zraven pa kakšen kos klobase ali pečenke....
DOBER TEK
Uporabnikova podoba
ANDY
 
Objave: 1534
Registriran: 7. november 2004, 18:34
Lokacija: RAČE pri Mariboru

Objava ANDY » 22. september 2006, 14:17

NAMAZ IZ MALANCANOV

Potrebujemo:

2 večja malancana
5 večjih strokov česna
***250 ml lahke majoneze***
sol in poper po okusu

Postopek:

Malancana zavijemo vsakega posebej v alufolijo in pri 150 stopinjah C pečemo v pečici približno 2 uri.
Razvijemo folijo, malancane olupimo, dobro ožamemo in skupaj s česnom sesekljamo ali zmeljemo. Solimo, popramo in zmešamo z lahko majonezo.
Ohladimo.
Namaz lahko uporabljamo na kruhu ali toastu, uporaben pa je tudi kot hladna omaka k mesu ali ribam. V hladilniku ga lahko hranimo tudi 14 dni v zaprti posodi!

*** Uporabimo lahko tudi domačo majoneza.
Je ne znate nardit?
OK - drugi teden je na vrsti DOMAČA MAJONEZA.***

DOBER TEK
Priloge
melancana2.jpg
MALANCANI ali JAJČEVEC
Uporabnikova podoba
ANDY
 
Objave: 1534
Registriran: 7. november 2004, 18:34
Lokacija: RAČE pri Mariboru

Objava Mirček » 25. september 2006, 12:49

DOMAČA MAJONEZA

Za 4 dcl potrebujemo :

4 jajce
4 dcl olja
4 žličke gorčice
limonin sok
sol po okusu

PRIPRAVA :

Jajce ubijemo in ločimo beljake od rumenjakov. V rumenjake po kapljicah dodajamo belo olje (1 kapljica na 5 sekund vsaj na začetku prvih 3 minut nato lahko hitreje drugače se sesiri ) in neprestano miksamo z največjo hitrostjo. Ko smo zmešali vso olje in jajce dodamo gorčico limonin sok in sol po okusu
Obilo uspeha pri pripravi.

Dober tek !!!
:wave:
Lp Mirček
041 343 226

Razumen človek je tu in tam prisiljen da se napije , da bi lahko preživel z norci ( Hemingway )
Uporabnikova podoba
Mirček
 
Objave: 636
Registriran: 19. november 2005, 12:17
Lokacija: Miklavž pri Mariboru

Objava Mirček » 27. september 2006, 18:56

TATARSKA OMAKA

Vsem sestavinam iz majoneze dodamo še :

Kapre
Naribane ali pasirane kisle kumare
Sesekljan petršilj
Pasiran ribji file
Malo kisle smetane

Dosti užitka pri pripravi.

Dober tek !!! :wave:
Lp Mirček
041 343 226

Razumen človek je tu in tam prisiljen da se napije , da bi lahko preživel z norci ( Hemingway )
Uporabnikova podoba
Mirček
 
Objave: 636
Registriran: 19. november 2005, 12:17
Lokacija: Miklavž pri Mariboru

Objava Mirček » 29. september 2006, 14:09

AJVAR S HRENOM

Za 5 kozarcev potrebujemo :

4 kg rdeče paprike ( podolgovate )
8 dcl olja
1/2 l kisa za vlaganje ( razredčeni )
5 debelih korenin hrena
1 l gorčice
sol


PRIPRAVA:

Papriko zmeljemo in predcedimo skozi gazo. Zatem kuhamo z oljem in kisom 20. minut ( mešamo ) in solimo po okusu. Dodamo nariban hren in kuhamo še 5 minut. Ko se masa ohladi dodamo še gorčico. Nato damo v kozarce, prelijemo malo olja in zapremo.

Dober tek !!! :wave:
Lp Mirček
041 343 226

Razumen človek je tu in tam prisiljen da se napije , da bi lahko preživel z norci ( Hemingway )
Uporabnikova podoba
Mirček
 
Objave: 636
Registriran: 19. november 2005, 12:17
Lokacija: Miklavž pri Mariboru

Objava ANDY » 2. oktober 2006, 7:10

Špageti z gobovo omako


Sestavine za 4 osebe

špageti 400 g
olje 12 žlic
stlačen česen od 2 do 3 stroke
sardelni file od 2 do 3 kose
olupljeni paradižniki 300 g
sesekljane sveže gobe 300 g
sol
poper
origano
worcestrska omaka 6 žlic
peteršilj

Priprava

1. Na olju popražimo česen, sardelne fileje, paradižnike in sesekljane gobe.

2. Začinimo s soljo, poprom, origanom in na koncu dodamo worcestrsko omako.

3. Kuhamo 20 minut in nato v vrelo omako dodamo dobri dve pesti sesekljanega peteršilja.

4. Z omako prelijemo špagete.


Nasvet:
Namesto worcestrske omake lahko uporabimo tudi sojino omako.
Uporabnikova podoba
ANDY
 
Objave: 1534
Registriran: 7. november 2004, 18:34
Lokacija: RAČE pri Mariboru

Objava Mirček » 4. oktober 2006, 15:06

PEČENE TESTENINE

1/4 kg testenin
2 žlici kisle smetane
2 jajci
2 žlici parmezana
zelen petršilj

PRIPRAVA:

Testenine skuhaš v slanem kropu in jih odcediš, dodaš jajce , kislo smetano, parmezan in vse skupaj dobro premešaš. Daš v pomaščen pekač in pečeš dokler ni zlatorumeno.
Te testenine lahko damo kot prilogo k kakšni pečenki ali zrezku

Dober tek !!! :wave:
Lp Mirček
041 343 226

Razumen človek je tu in tam prisiljen da se napije , da bi lahko preživel z norci ( Hemingway )
Uporabnikova podoba
Mirček
 
Objave: 636
Registriran: 19. november 2005, 12:17
Lokacija: Miklavž pri Mariboru

Objava MICKA » 6. oktober 2006, 7:25

PIKANTNE TESTENINE


Sama priprava ni nič posebnega, izgleda pa nekako tako

Testenine skuhaš v slani vodi, v katero dodaš 3-5 pekočih feferonov.
ko so testenine kuhane, feferone odstranimo in testenine odcedimo. Testenine se sedaj lahko servirajo same z parmezanom, ali pa z katero koli omako za testenine.




Dodajanje feferonov naj bo od začetka bolj premišljeno saj ne vemo kako pikantno bodo gosti jedli.

Dober tek
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Uporabnikova podoba
MICKA
 
Objave: 1939
Registriran: 31. december 2002, 16:25
Lokacija: Slovenski Javornik

NazajNaprej

Nazaj na Splošno

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 0 gostov