Požar na Komarči nad slapom Savica

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
FIRE_TIGER

Odgovor Napisal/-a FIRE_TIGER »

Čudovite slike . Ampak če si tolk slkou pol si vrjetn bl mal pospravljal tm gor. [b]A si mal bl turista zganjou :D kakor je nekdo iz vašega društva rekel meni ker sem imel fotoapart s seboj [/b]. No ja pa sej nima veze važn da ste se vsi iz vašega društva zadnji dan vozili s helikopterjem še clelo tisti ki niso bili tam kot gasilci ampak kot [b]planinici[/b]. Nekateri pa smo lahko čakali bogu za hrbtom cel dan pa še poklicat nismo mogl da bi nas kdo iskat pršu. Pa to ne leti samo na tebe ampak, sej ti že veš na koga, samo "glavne jajca" si pa imu zraven že zjutraj na samem začetku pa upam da ne boš zanikal. Kako bi se pa ti počutil če bi mogu cel dan čakat na Gorjušah pa te razn redkih izjem še v mar ne bi nihče vzel. Poleg vsega pa bi 4-je oz 6 ljudi kar dosti pripomoglo k hitrejšemu pospravljanju glede na to da je helikopter tako in tako letel še enkrat na Črno jezero. Pa že iz tega stališča, da je blo sploh treba zjutraj vstat in it ni fer do nas ki smo tam ostal. Dokaj neprijateljska poteza morm rečt. Ampak zdej je že mimo vse skupaj samo pozabljeno pa ne bo nikoli!

Pa lep pozdrav vsem na forumu!
NA POMOČ!
Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
GE: Lukovica
Kraj: Trnjava
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure Čokl »

In potem meni pravijo, da sem zleht. :twisted:
C c c! Fire Tiger, upam da imas za take obtozbe zelo trdne argumente.
Me prav zanima, kaj porece Blaz. :lol:
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
gost

požar na komarči

Odgovor Napisal/-a gost »

Res dobro da se od fovšarije ni na Gorjušah kaj na novo vžgalo.

lp Elizabeta
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Fantje veseli bodite da je požar pogašen in da živite v tako lepem koncu Slovenije (čeprav tudi naš ni tako slab :wink: ) :!:
Sramota je da se oponašajo stvari med gasilci :!: :cry:

Pri nas nad Iglo nisem slišal niti enega kaj tožiti če je nesel kakšno cev več ali pa šel kdaj večkrat gor po stezi.

V slogi je moč 8)

LP!
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
Jani
Kraj: Kranjska Gora
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jani »

Saj ne vem, kaj je Fire Tiger tako narobe napisal.

Če jaz prav razumem,so jih prosili za pomoč, oni so ob dogovorjeni uri tam čakali, niso pa dočakali prevoza. Za to je najbrž kriv vodja.

Tudi jaz bi bil hud, če bi nas nekdo prosil za pomoč, nato bi pa več ur čakali na dogovorjenem mestu za prazen nič. Sedim lahko tudi doma na kavču.

In tudi to ima prav, da šest ljudi veliko pripomore k hitrejšemu pospravljanju opreme po intervenciji.

lp Jani :| :|
Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
Kontakt:

Ce je bilo res tako, ni problema. Zanimivo pa bi bilo slisati se drugo stran. Pocakajmo se malo... :twisted:
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
Uporabniški avatar
blaz
Kraj: Zasip

Odgovor Napisal/-a blaz »

Odgovor Fire Tiger:

Priznam, bolj malo sem pospravljal, pa ne zato, ker bi toliko slikal ampak, ko sem jaz z zadnjo vožnjo prišel na Komarčo je bilo večino stvari pospravljenih, vse cevi so že bile povite. S pospravljanjem smo končali ob 10:30, helikopter je pa prišel po opremo okrog 14:00. Iz tega se da sklepati, da je bilo še veliko časa za slikanje tudi po končanju dela.
Glede prevoza tistega planinca, če sem bolj natančen planinke, se pa zmeni z vodjem intervencije, ker ji je prevoz ponudil on sam.
Zakaj se pa niste peljali z isto vožnjo kot jaz pa ne vem, smo vam povedali, da je še za dva prostora, vaš odgovor je pa bil, da se hočete peljati vsi štirje skupaj in tako ste ostali na Gorjušah.
Kot vem niste bili sami na Gorjušah, če pa ne znate prosit nikogar, da bi vam povedal kaj se dogaja ali vas prepeljal do signala Si-mobila ali posodil telefon, pa ni moj problem. Pa ne prosim name stresat jeze, ker vam je Miha odnesel ključe od kombija.
Za prevoz bi se pa tudi lahko zmenil z tistim, ki je usmerjal helikopter na Gorjušah, je imel zvezo z pilotom in vodjem intervencije, če praviš, da je še enkrat letel na Črno jezero.
Pa da ne boš mislil, da si samo ti čakal na helikopter, prejšno soboto sem tudi jaz preležal celo dopoldne na Gorjušah v čakanju helikopterja, ker je odšel gasit na Vogel, in sem bil tudi že ob osmih na mestu. So pa bili zato člani vašega društva že na Komarči.

LP, Blaž
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Verjetno se niso peljali zato, ker gasilci morajo držati skupaj na intervenciji in ne plesati vsak po svoje. Miha pa ni mogel imeti ključev od kombija, ker je bil kombi v garaži gasilskega doma.

Je pa neodgovorno ravnanje vodje intervencije (pa kdor koli je to bil), da pusti 20% ljudi za katere je odgovarjal, bogu za hrbtom, brez prevoza, hrane, pijače in v negotovosti do kdaj se bo to vleklo (bog ne daj, da bi jih kdo obvestil kako in kaj), vleklo pa se je celih 8 ur. Če bi se to meni zgodilo, bi bil vodja intervencije verjetno potreben torbice PP.

In še majhno vprašanje za vse: Kakšno se Vam zdi ravnanje vodje intervencije v tem primeru?

Jezni Gost
Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
Kontakt:

Sodeč po prebranem se mi zdi nedopustno. Vodja intervencije MORA poskrbeti za slehernega gasilca, prisotnega na intervenciji. :twisted:
Uporabniški avatar
blaz

Gost ne vem od kot ti podatek 20%. Kolikor je meni znano so na Gorjušah ostali štirje z Bleda. Če pa je ostal še kdo se pa opravičujem in se strinjam, da bi bilo treba vodjo za ušesa.
Je pa res, da jih je kar nekaj ostalo na Gorjušah, recimo tudi trije iz našega društva, ampak to je bilo že vnaprej dogovorjeno, da bodo razdelili opremo katero bo prinesel helikopter.
Da se je pa oprema potem namesto na Gorjuše nosila v Fužino, je pa kriv vodja pilotov na Brniku (mislim, da se piše Klinar), ker je hotel porabiti manj goriva, da bi ne bilo potrebno še enkrat iti tankat na Brnik. Do tega sklepa je prišlo šele popoldne. Kdo je o tem obvestil čakajoče na gorjušah pa ne vem in zakaj niso bili obveščeni tudi Blejci.

Glede kombija: Miha je povedal, na Komarči, da je tistim, ki čakajo na Gorjušah odnesel ključe. In sem sam sklepal, da so prišli s kombijem. po tvojih besedah sodeč, so se pripeljali s nečim drugim.

Blaž
Uporabniški avatar
FIRE_TIGER

Odgovor Napisal/-a FIRE_TIGER »

No saj so ostali že povedali to kar naj bi tudi jaz. (Jani, Jure, jezni gost,...)
Glede prostora za dva ti lahko še enkrat napišem kar sem ti rekel že v nedeljo. "VSI ALI NOBEDEN" kar se mi zdi tudi prav če smo iz istega društva in smo se tudi sami tako zmenili. Kar se tiče ključev in kombija si slišal pa še to bi lahko vedel da je bil kombi od PGD Selo in ne naš.
Pa to da si tudi ti enkrat čakal cel dan je nekaj drugega, ker je bil pač takrat požar na drugem koncu tokrat pa je šlo za nekaj drugega če se razumeva.

Na Pomoč!
Uporabniški avatar
blaz

FIRE_TIGER

To da ste prišli z Selani nisem vedel. In tudi ne vem po čem sklepaš, da naj bi jaz to moral vedeti. Edino, če si me z kom zamenjal. In tudi za helikopterski prevoz nisem jaz skrbel, jaz sem vam samo povedal koliko nas gre z nasledno vožnjo in koliko je še prostora. In takrat nisem vedel, da bo to zadnja vožnja.
Če je pa bila intervencija pomankljivo vodena, pa mislim, da bi se bilo potrebno pritožiti komu drugemu.

Blaž
Uporabniški avatar
blaz

Za vse ostale.
Da ne bo kakšnih napačnih zaključkov: Jaz z vodenjem intervencije nima nič, sem bil samo udeleženec.

Blaž
Gost

Ja pa mal si se hotu pomembnega delat pa ne rečt da ni res!
Kdo se je pa skoz uglašou kolk jih gre na helikopter... <alpa si samo ponavljal besede ki jih je izrekel kdo. To pa ne vem pa me tudi ne zanima. Men je bistvo da sem slišal komando, kdo gre na helikopter,iz tvojih ust.
Gost

Še sedaj nisem dobil odgovora!!!

Jezni gost
Odgovori