TRAGEDIJA NA DOLENJKI
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Ja, PGD Trebnje ima koncesijo za TR in to že od aprila 1997, omemba koncesije PGD Trebnje je bila v tej temi že velikokrat omenjena.Šumadinac napisal/-a:
Sploh če se je nesreča zgodila v občini Trebnje, je logično, da bi posredovala enota iz Trebnjega, in za to intervencijo ni bil pogoj koncesija za TR, čeprav PGD Trebnje ima to-vsaj nekdo je to napisal v post!
Urban
Našega dela ne bo zmanjkalo!!!
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Tudi, če jo bodo imeli, mi verjetno rezultatov ne bomo izvedeliDenis napisal/-a:Ali bodo imeli poklicni gasilci kakšno analizo glede tega primera če se že tako veliko govori o njem bi bilo pametno.
Torej, iz objav do sedaj je bilo ugotovljeno, da področje pokriva lokalna enota I. kategorije, osrednja enota pa je Mirna Peč. Ne eden ne drugi nista bila aktivirana.
Zakaj
Recimo zaradi neustreznega operativnega načrta.
Kaj pa, če je ReCO delal po navodilih? To je sicer špekulacija, vendar, kaj če so na ReCO dobili obvestilo, da se je pripetila prometna nesreča. Običajno pokliče tisti, ki prvi pripelje mimo. Če je obvestilo obsegalo samo podatke o prometni nesreči, potem v času obvestila še ni gorelo. Zato je ReCO obvestil samo koncesionarja.
Kaj pa se je dogajalo vmes je pa srž problema. Ali je ReCO iskal povratno informacijo od prijavitelja, kaj se dogaja na mestu? Koliko je bilo prijaviteljev? Kakšna obvestila so podali? (to se sicer vse lahko preveri). Ali je kdo sporočil, da so se vozila vžgala? S koliko gasilci in opreme je koncesionar prišel na kraj? Ali je bilo sil za gašenje in reševanje dovolj? Ali je bil mogoče med vožnjo na intervencijo obveščen, da je prišlo do požara? Ali je zahteval dodatno pomoč? Ali bi ReCO lahko na lastno iniciativo (to itak vem, da ne sme) aktiviral dodatne enote, takoj, ko je izvedel za požar?
Lahko, da izid intervencije ne bi bil nič drugačen, toda vseeno je potrebno ugotoviti, ali so napakam (nedvomno so bile storjene) kriva papirologija, za katero se birokrati tako radi skrivajo, ali pa je šlo še za kaj drugega.
Vem, preveč vprašanj, odgovorov pa nikjer, saj se v takih primerih vsi poskrijejo, je najbolj varno.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kontakt:
1. Janez-pa saj PGD Trebnje so očitno nosilci koncesije!!!Janez Koncilija napisal/-a: Zato je ReCO obvestil samo koncesionarja.
Ali bi ReCO lahko na lastno iniciativo (to itak vem, da ne sme) aktiviral dodatne enote, takoj, ko je izvedel za požar?
2.Pomojem lahko, vsaj jaz sem že dobil občutek, da se to kdaj pa kdaj zgodi, namreč mi smo bili že nekajkrat aktivirani na prometno nesrečo--KAO zaradi možnosti požara--kar je vsekakor pravilno, ampak na najhujše nereče pa nismo poklicani...
Glede na posnetke, je bilo v ognju vse-in to kmalu po nesreči--tudi policisti so vezani na OKC in so pomojem sigurno javili, da avtomobili gorijo, zato bi ReCO lahko aktiviral še najbljižje gasilce....
LP pa srečno
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
- Marko Novak
- moderator

- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt:
No moje menje oziroma vedenje pa naj me kdo popravi,i če se motim.
Na GRC Novo mesto dežura 6 gasilcev. Tako, da je lahko izvozilo max 5 gasilcev! Nato verjetno kličejo naslednjo izmeno. Na samem kraju je bilo nudenih kar nekaj gasilnih aparatov (iz tovornih vozil....) vendar policija ni dopustila pristopa do gorečih vozil.Verjetno vsi veste zakaj....
Glede prerekanja kdo bi morala izvoziti in kdo ne.
Za moje pojme te katastrofe nebi rešilo niiti društvo ki bi bilo na kraju v 3min. Pa še to, napaka je v tem da ni bilo na kraju gasilcev iz PGD Trebnje!
Naj pa nekdo iz PGD Trebnje napiše s katerimi vozili posredujeje ob prometnih nesrečah.
Za ostala društva pa mislim da bi bili na kraju istočasno z ento iz GRC Novo mesto....
LP Marolt
Na GRC Novo mesto dežura 6 gasilcev. Tako, da je lahko izvozilo max 5 gasilcev! Nato verjetno kličejo naslednjo izmeno. Na samem kraju je bilo nudenih kar nekaj gasilnih aparatov (iz tovornih vozil....) vendar policija ni dopustila pristopa do gorečih vozil.Verjetno vsi veste zakaj....
Glede prerekanja kdo bi morala izvoziti in kdo ne.
Za moje pojme te katastrofe nebi rešilo niiti društvo ki bi bilo na kraju v 3min. Pa še to, napaka je v tem da ni bilo na kraju gasilcev iz PGD Trebnje!
Naj pa nekdo iz PGD Trebnje napiše s katerimi vozili posredujeje ob prometnih nesrečah.
Za ostala društva pa mislim da bi bili na kraju istočasno z ento iz GRC Novo mesto....
LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
To se nas večina strinja, da nebi nihče mogel preprečiti te katastrofe(če odštejemo kaj se je dogajalo pred in v trenutku nesreče), ampak če bi bili na kraju tudi njbližji gasilci(tudi če so brez koncesije, ker je šlo za požar) potem nam nebi bilo potrebno zastavljati vprašanj kot so:Marolt napisal/-a: Za moje pojme te katastrofe nebi rešilo niiti društvo ki bi bilo na kraju v 3min. Pa še to, napaka je v tem da ni bilo na kraju gasilcev iz PGD Trebnje!
-Zakaj so bili poslani SAMO gasilci iz NM, če je najbližja enota PGD Trebnje
-Ali je načrt alarmiranja ob teh dogodkih res tak, da pošljejo oddaljene gasilce prej, najbljižje pa kasneje oz. v tem primeru sploh ne?
-itd. itd.?
LP pa srečno na cesti
Šumadinac
Ni naša krivda, če nas niso poklicali!!!Marolt napisal/-a: Pa še to, napaka je v tem da ni bilo na kraju gasilcev iz PGD Trebnje!
V PGD Trebnje na prometne nesreče izvozimo z naslednjimi vozili:
- PV1 (škoda Octavia Kombi 1+2)
- GVC 16/15 (TRV-MB Vario 1+5)
- GVC 24/50 (MB Actros 1+2) samo v primeru, če smo obveščeni o požaru poleg prometne in pa na nočnih intervencijah za boljšo osvetlitev kraja nesreče
Našega dela ne bo zmanjkalo!!!
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kontakt:
To je čisto možno. samo, če se zadeva pusti tako, kot je, bo do takšnih primerov še prihajalo. In takrat bi se lahko mogoče izšlo drugače. kot se je sedaj. Torej, potrebno je odgovoriti na določena vprašanja, čeprav nekateri vztrajno omenjate Trebnje, jaz še vedno vztrajam na aktiviranju lokalne in osrednje enote, saj je šlo za požar.Marolt napisal/-a:
LP Marolt
Če zna kdo odgovoriti, zakaj nista bili enoti aktivirani, se bomo mogoče premaknili korak naprej. Tisti, da ne bi spremenili posledic, pa pustimo ob strani, kajti kaj bi bilo, če bi bilo.... Ni bilo in pika.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Čisto nihče ne krivi PGD Trebnje za kar koli ( mislim, da se tu strinjamo vsi ). Tudi mi smo že doživeli, da je bila prometna malo ven iz našega rajona, ker nismo bili klicani, smo sami ponudili pomoč ( bili smo v gasilskem domu ), pa je center rekel, da nas bo obvestil, če bo potrebno. Čakali smo kar nekaj časa, preden so se GZ Trbovlje javili, da so na kraju nesreče.
Kajne, sotovariši iz PGD Trebnje, kako so dolge te minute in kako trapasto se počutiš, ko se ponudiš, pa te iz ne vem kakega vzroka ne pokličejo. Pa naš izvoz ali pomoč državo nič ne stanejo.
Kajne, sotovariši iz PGD Trebnje, kako so dolge te minute in kako trapasto se počutiš, ko se ponudiš, pa te iz ne vem kakega vzroka ne pokličejo. Pa naš izvoz ali pomoč državo nič ne stanejo.
Ko bodo vsi na nivoju države imeli takšno, ali podobno mnenje, Janez, potem bo ...Janez Koncilija napisal/-a:To je čisto možno. samo, če se zadeva pusti tako, kot je, bo do takšnih primerov še prihajalo. In takrat bi se lahko mogoče izšlo drugače. kot se je sedaj. Torej, potrebno je odgovoriti na določena vprašanja, čeprav nekateri vztrajno omenjate Trebnje, jaz še vedno vztrajam na aktiviranju lokalne in osrednje enote, saj je šlo za požar.Marolt napisal/-a:
LP Marolt
Če zna kdo odgovoriti, zakaj nista bili enoti aktivirani, se bomo mogoče premaknili korak naprej. Tisti, da ne bi spremenili posledic, pa pustimo ob strani, kajti kaj bi bilo, če bi bilo.... Ni bilo in pika.
LP
Janez
Mislim, da, če že dodatne enote ne bi mogle rešiti življenja ( v tem primeru ne ), potem bi vsaj pomagale pri odstranjevanju razbitin, razbremenile bi gasilce iz Novega mesta, pa še drugače bi izgledalo, ko bi občani videli več gasilcev, ki se trudijo. Nekako bi potrdili, da nam ni vseeno !