TRAGEDIJA NA DOLENJKI

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
GE: Lukovica
Kraj: Trnjava
Kontakt:

TRAGEDIJA NA DOLENJKI

Odgovor Napisal/-a Jure Čokl »

O tem bomo verjetno napisali še marsikaj. V vsakem primeru pa je zadeva zelo žalostna. Fantom na terenu pa želim veliko sreče in naj se kmalu celi vrnejo nazaj v enote.

Najmanj šest mrtvih na dolenjki?
Požar se je razširil tudi na bližnji gozd

Črna kronika, 19. april 2005 17:42
Poljane - RTV Slo

Po neuradnih podatkih je v prometni nesreči na dolenjski hitri cesti v bližini Poljan umrlo najmanj šest ljudi.

Kot je poročal Radio Slovenija, so bili v nesreči na poljanskem klancu na hitri cesti med Trebnjem in Karteljevim udeleženi tovornjak, ki je prevažal osebna vozila, kombinirano vozilo in osebni avtomobil.

Kot so za MMC povedali na Policijski upravi Novo mesto sta bili v nesreči še dve osebi huje, dve pa lažje poškodovani. Cesta je še vedno popolnoma zaprta, na prizorišču pa so izvedenci sodne medicine.

Vsa v nesreči udeležena vozila naj bi zgorela, požar pa se je razširil tudi na bližnji gozd.
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
GE: Lukovica
Kraj: Trnjava
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure Čokl »

Še konkurenca ...

Črn dan na Poljanskem klancu
Novo mesto | 19.4.2005 | K.L.

V hudi prometni nesreči na Poljanskem klancu na hitri cesti Trebnje - Karteljevo je neuradno umrlo vsaj 6 oseb.

Ena najhujših nesreč v zadnjih desetih letih na tem odseku se je zgodila nekaj po 15. uri. Kot so nam povedali na Policijski upravi Novo mesto, je v nesreči bilo udeleženo več vozil.

Natančne okoliščine nesreče še niso znane. Neuradno naj bi do nesreče prišlo, ko je kombi trčil v naproti vozeči priklopnik, naložen z avtomobili. Nato je prišlo tudi do verižnega trčenja, saj je v priklopnik trčilo še vsaj šest za njim vozečih vozil. Pri tem je izbruhnil ogenj, ki se je razširil na vozila in na bližnji gozd.

Po neuradnih podatkih naj bi v nesreči umrlo vsaj šest oseb.

Hitra cesta pri Poljanah pri Mirni Peči je popolnoma zaprta, obvoz pa je urejen na relaciji Trebnje - Mirna Peč - Novo mesto.

:cry: :cry: :cry:
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Ob tem se spet odpre tisto vprašanje, okrog katerega so se na forumu že precej lomila kopija, vendar ga bo treba prej ali slej doreči!
Kaj če vozilo do prihoda koncesionarja zagori, v njem pa je ujeta oseba?

Ali se je morda prav to zgodilo v tem primeru ali ne, je seveda prekmalu in nesmiselno govoriti, zato počakajmo podrobnejših informacijah.

Je pa to nedvomno tako tragičen dogodek, da človek ostane brez besed... :cry:
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

Tukaj, se moram oglasiti še jaz, glede na vprašanje, ki ga je izpostavil Gregor K....dodam lahko le še tole: se mora res zgoditi kaj tako zelo tragičnega, da se, če se potem kaj razčisti??

PS:Se strinjam da je o tem še prekmalu govoriti...Tudi jaz ekipam, katerim so na terenu želim vse dobro, da zadevo kmalu uredijo!

LP pa srečno
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Urban
Kraj: Benečija
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Urban »

Kaj naj rečem drugega kot zelo grozljiv začetek tedna na dolenjskih cestah. Včeraj smo posredovali pri prometni nesreči na avtocesti pri Biču, kjer sta umrli dve osebi danes pa morija manj kot pol kilometra stran od konca teritorja na katerem imamo koncesijo.
Kakšne so neuradne informacije vemo, upam do ko bodo izdali uradne ne bodo tako grozljive. Steber črnega dima požara se je videl tudi v Trebnje, ki je od kraja nesreče oddaljeno cca. 10 km.
Na kraj nesreče sta bila okoli 15. poslani dve vozili ZD Trebnje, kmalu za tem pa me je klical prijatelj, ki živi v bližini kraja nesreče in me obvestil o tem. Takoj za tem sem odšel v gasilski dom, prižgal postajo in čakal na poziv... ..., ki pa ga ni bilo.
Trebnje je popolnoma zabito z vozili iz H1 tako da je takorekoč neprevozno, najhitreje se giblješ peš...

LP Urban
Našega dela ne bo zmanjkalo!!!
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

In kateri gasilci so posredovali pri tej hudi in tragični nesreči??
Sedaj bo verjetno več povedano pri poročilih!
Tehnika nam lajša življenje!
NM

Odgovor Napisal/-a NM »

Dušan napisal/-a:In kateri gasilci so posredovali pri tej hudi in tragični nesreči??
Sedaj bo verjetno več povedano pri poročilih!
Hm, ni se dobro videlo, bilo je več gasilskih vozil, ampak so bila nerazpoznavna, samo za Novomeščane lahko rečemo, da so bili.
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Pravkar sem gledal po TV, res grozljivo. Nimam besed...
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
Ndrej
GE: PGD Prečna
Kraj: Prečna, Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ndrej »

Ja, videlo se je samo poklicne gasilce iz Novega mesta. Rečem lahko le to, da je skrajni čas da se tudi tam začne graditi avtocesta.
Urban
Kraj: Benečija
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Urban »

Neuradne informacije so se izkazale za prave ali celo hujše, oz kot je za Dnevnik na TV SLO1 izjavil poveljnim GRC Novo mesto Janko Gornik: "...do sedaj je 6 mrtivih, ko bomo pa tale avto obrnili pa ne vem koliko jih bo..."

Upam, da med žrtvami ni nobenga poznanega, ker se ob tej uri vrača veliko trebanjcev iz dela v Novem mestu.

Prijatelj, ki me obvešča s kraja nesreče pravi, da je na kraju razdejanje, kot da bi gledal ostanke vozil v osamosvojitveni vojni potem ko so jih povozili tanki. Ves čas polnijo vreče...

Urban
Našega dela ne bo zmanjkalo!!!
NM

Odgovor Napisal/-a NM »

Urban napisal/-a: Ves čas polnijo vreče...
Uf, ko sem tole prebral me je kar streslo... Morda veš kako je z voznikom belega kombija, ki naj bi zakrivil nesrečo? Bil je edini, ki ga ni zajel ogenj kolikor se je videlo, ampak so ga pa rezali ven kakor se je videlo na posnetku...
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Vombat napisal/-a:Ja, videlo se je samo poklicne gasilce iz Novega mesta. Rečem lahko le to, da je skrajni čas da se tudi tam začne graditi avtocesta.
Starka s koso je tudi tam. Čeprav je le bolj varna, saj ni nasprotnega prometa - če kak voznik pri vključevanju ne zapelje v nasprotno smer ( kot se je zgodilo pred kratkim).
Vsekakor pa podpiram izgradnjo avtoceste - če bi bila danes, bi bilo nekaj let prepozno!!!!!
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Slike. Vir: http://www.24ur.com

Brez besed... :cry:

Slika

Slika

Slika
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
sašo
Kraj: Kobarid

Odgovor Napisal/-a sašo »

Ali PGD Trebnje nima koncesije za TR :?: Mislim da jo ima :? Ne vem, ne morem se orientirati po posnetkih kje točno je to bilo, ali je bilo na gasilski meji z GRC Novo mesto, da ni bila aktivirana zgoraj omenjena enota :?: :!: Že zaradi obsega nesreče bi jo morali aktivirati. Koliko je pa GRC oddaljen od kraja nesreče :?:
Lep pozdrav, Sašo!
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Po TV je gasilec dejal, da so potrebovali 10 minut.
Odgovori