Zanima me, če je res to, da so pred nekaj meseci sprejeli zakon, da ob prometni nesreči posreduje tudi domače društvo, kljub temu da nima koncesije in da sta hkrati aktivirana domače društvo in pa najbližje koncesionirano društvo.
Hvala
Kaj takega pa res ne bodo pisali v zakon, sicer pa je to posredno že nekaj časa zapisano v vseh naših področnih zakonih, še zlasti v Zakonu o gasilstvu. Je pa pred leti GZS v zvezi s temi primeri pred leti podala neka priporočila glede tega. Bi bilo poterbno malo pobrskati.pgdl napisal/-a: Zanima me, če je res to, da so pred nekaj meseci sprejeli zakon, da ob prometni nesreči posreduje tudi domače društvo....
Se opravičujem, ampak, nehajte no s takimi ...pgdl napisal/-a:Lep pozdrav.
Zanima me, če je res to, da so pred nekaj meseci sprejeli zakon, da ob prometni nesreči posreduje tudi domače društvo, kljub temu da nima koncesije in da sta hkrati aktivirana domače društvo in pa najbližje koncesionirano društvo.
Hvala

Na, pa me je Gapi prehitel za kako minuto.gapi napisal/-a:Kaj takega pa res ne bodo pisali v zakon, sicer pa je to posredno že nekaj časa zapisano v vseh naših področnih zakonih, še zlasti v Zakonu o gasilstvu. Je pa pred leti GZS v zvezi s temi primeri pred leti podala neka priporočila glede tega. Bi bilo poterbno malo pobrskati.pgdl napisal/-a: Zanima me, če je res to, da so pred nekaj meseci sprejeli zakon, da ob prometni nesreči posreduje tudi domače društvo....
V končni fazi je pa vse odvisno od načrta alarmiranja GE v občini, ki ga predpiše/podpiše župan, na predlog občinskega poveljnika/poveljnika GZ tam kjer GZ obsega le eno občino.

Tomaž, lepo si to napisal, a je treba biti tudi v teh primerih bolj ekspliciten. Če gre za požar na vozilu, ki je posledica prometne nesreče in je vozilo na cestišču, tu je pristojna izključno GEŠP enota, seveda se lahko, če je tako v načrtu, aktivira tudi kakšna lokalna enota, a nikakor brez GEŠP-a. Če pa gre za požar mirujočega vozila, ki je izven cestišča, to pa je izključno pristojnost lokalne gasilske službe in se enote aktivira po načrtu. Vsaj tako so meni enkrat razlagali na URSZR.mundat napisal/-a:Požari ( na vozilih ) so in bodo tudi pristojnost lokalnih enot in ne samo GEŠP.