Zanima me, če je res to, da so pred nekaj meseci sprejeli zakon, da ob prometni nesreči posreduje tudi domače društvo, kljub temu da nima koncesije in da sta hkrati aktivirana domače društvo in pa najbližje koncesionirano društvo.
Hvala

Moderator: Marko Novak
pgdl je napisal:Zanima me, če je res to, da so pred nekaj meseci sprejeli zakon, da ob prometni nesreči posreduje tudi domače društvo....
pgdl je napisal:Lep pozdrav.
Zanima me, če je res to, da so pred nekaj meseci sprejeli zakon, da ob prometni nesreči posreduje tudi domače društvo, kljub temu da nima koncesije in da sta hkrati aktivirana domače društvo in pa najbližje koncesionirano društvo.
Hvala
gapi je napisal:pgdl je napisal:Zanima me, če je res to, da so pred nekaj meseci sprejeli zakon, da ob prometni nesreči posreduje tudi domače društvo....
Kaj takega pa res ne bodo pisali v zakon, sicer pa je to posredno že nekaj časa zapisano v vseh naših področnih zakonih, še zlasti v Zakonu o gasilstvu. Je pa pred leti GZS v zvezi s temi primeri pred leti podala neka priporočila glede tega. Bi bilo poterbno malo pobrskati.
V končni fazi je pa vse odvisno od načrta alarmiranja GE v občini, ki ga predpiše/podpiše župan, na predlog občinskega poveljnika/poveljnika GZ tam kjer GZ obsega le eno občino.
mundat je napisal:Požari ( na vozilih ) so in bodo tudi pristojnost lokalnih enot in ne samo GEŠP.
Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 0 gostov