Špricanje v disko meglo...
Kaj storiti da bi pritegnili mladino okrog 15-18 let k gasileriji?
Mladina nekako do 15. leta obiskuje vaje in tekmovanja, tam se naučijo prenašati brentače, ciljati, razvijati cevi, teči štafeto in vsa leta gulijo eno in isto.
Oprostite prosim, ampak mladina v puberteti si želi akcije!(

)
Ne vem zakaj, ampak pri nas nimamo nobenih problemov s sedanjo mladino, vsi radi hodijo na vaje in ostale prireditve, problem je pri generaciji stari od 20-30 let, kar pa je posledica prejšnje vzgoje in prejšnjih mentorjev.
Letos smo jim kupili mizo za namizni tenis, šli smo na izlet v gasilki muzej na Vransko, ter v muzej motociklov, nato pa na kosilo. To je zelo malo, pa vendar veliko, glede na to, da do pred dvema letoma niso bili deležni nobene pozornosti razen ene pice enkrat letno.
Tudi letos sem imel drug namen (obisk akvarija, GB Maribor ipd.), ampak mi je podpredsednik društva priredil celo sceno na seji UO, češ da jih je nesmiselno voziti tako daleč ipd. Potem pa najbolje, da gremo gledat kar sosedovo dvorišče in kup gnoja na njem, zagotovo ga ni še nihče videl
No, ampak zanimanje mladine je čedalje večje, ne boste verjeli, zlasti deklet (pa nisem tako lep da bi hodile mene gledat

). In ne za tekmovanja, ampak za operativo. Če bi jim pustil bi šle kar gasit