Zanima me ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
postati gasilec
Odg: Zanima me ...
Pozdravljeni,
ker živimo v času materialnih dobrin in se vse vrti okoli denarja, sem se odločil, da se pridružim 133.000 (in še vsak dan več) prostovoljcem v gasilstvu. star sem 16 let. kot sem nekje zasledil lahko opravim izpit za gasilca pripravnika. Zanima me, kaj lahko s takim nazivom opravljam ( grem na intervencije)? Ali je možno postati gasilec-reševalec ali kaj podobnega?
Hvala za odgovore
NA POMOČ
ker živimo v času materialnih dobrin in se vse vrti okoli denarja, sem se odločil, da se pridružim 133.000 (in še vsak dan več) prostovoljcem v gasilstvu. star sem 16 let. kot sem nekje zasledil lahko opravim izpit za gasilca pripravnika. Zanima me, kaj lahko s takim nazivom opravljam ( grem na intervencije)? Ali je možno postati gasilec-reševalec ali kaj podobnega?
Hvala za odgovore
NA POMOČ
Pozdravljen!postati gasilec napisal/-a:Pozdravljeni,
Hvala za odgovore
NA POMOČ
Lepo,da si se odločil,da postaneš del nas in začneš kariero gasilca in s tem pomagati sočloveku,ki potrebuje pomoč itd..
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
mlakerk , kar dobro napisano le tisto o odhodu na intervencijo pred 18 letom in pred činom gasilec je bolj tak tak. O tem odloča poveljstvo.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Nauči se,da gasilci se med seboj vsi tikamo..vsi smo tovariši,bratje,kolegipostati gasilec napisal/-a:zahvaljujem se vam za hiter odgovor
pozdrav iz Kamnika
-
postati gasilec
no tkole je zdej
letos mamo v Kamniku tečaj za gasilca pripravnika, tko da grem prvo nedelo v mescu v GD.
Če tečaj opravm mam na začetku zagotovljeno mesto fotografa na terenu pa kej druzga malga, naprej bomo pa vidl
pozdrav
letos mamo v Kamniku tečaj za gasilca pripravnika, tko da grem prvo nedelo v mescu v GD.
Če tečaj opravm mam na začetku zagotovljeno mesto fotografa na terenu pa kej druzga malga, naprej bomo pa vidl
pozdrav
se tikamo, pravilno slovnico pa tudi uporabljamopostati gasilec napisal/-a:no tkole je zdej
pozdrav
di-du-di-du
-
aleks97
Hm... nevem kako naj začnem no ja gasilska mladina (mladinci) naj bi oktobra izvedli vajo z MB podobna bi bila tisti ki jo imajo člani A. in sicer gašenje vrtne hiške + požar razširjen že na manjši gozd. izveden bi bil trodelni napad in z odvzemom vode iz požarnega bazena v vasi. Zanima me ali bi se lahko kot imitacijo požara hiško preprosto zažgalo na varni razdalji od gozda hiška bi merila 220cmx170cmx160cm (dxšxv) ali je to s strani zveze sprejemljivo? že v naprej se zahvaljujem za odgovore! ps. za vsak primer bi bilo operativno vozilo in cisterna v polni pripravljenosti in polnimi moštvi. saj mladinci naj bi se z potrebnim orodjem pripeljali z traktorjem + prikolica.
-
aleks97
naj se navežem na predhodnika. star sem 15 let nimam nobenega tečaja in čina pa sem zrisal že 4 meddruštvene vaje-seveda pod budnim očesom našega poveljnika. naj se pohvalim da kar se zakonodaje tiče vem malo več kot poveljnik hehehe. bil sem na 2 intervencijah seveda stabili manjši (gozdni požar, poplave na lj barju-z MB sva si na ti 
aleks97 napisal/-a:Hm... nevem kako naj začnem no ja gasilska mladina (mladinci) naj bi oktobra izvedli vajo z MB podobna bi bila tisti ki jo imajo člani A. in sicer gašenje vrtne hiške + požar razširjen že na manjši gozd. izveden bi bil trodelni napad in z odvzemom vode iz požarnega bazena v vasi. Zanima me ali bi se lahko kot imitacijo požara hiško preprosto zažgalo na varni razdalji od gozda hiška bi merila 220cmx170cmx160cm (dxšxv) ali je to s strani zveze sprejemljivo? že v naprej se zahvaljujem za odgovore! ps. za vsak primer bi bilo operativno vozilo in cisterna v polni pripravljenosti in polnimi moštvi. saj mladinci naj bi se z potrebnim orodjem pripeljali z traktorjem + prikolica.
in zakaj to ne povprašaš v vašem društvu in zvezi?
te stvari so vse izvedljive z ustreznimi pogoji.
di-du-di-du
ker toliko veš o gasileriji me res čudi, da sploh kaj povprašaš tule na forumu.aleks97 napisal/-a:naj se navežem na predhodnika. star sem 15 let nimam nobenega tečaja in čina pa sem zrisal že 4 meddruštvene vaje-seveda pod budnim očesom našega poveljnika. naj se pohvalim da kar se zakonodaje tiče vem malo več kot poveljnik hehehe. bil sem na 2 intervencijah seveda stabili manjši (gozdni požar, poplave na lj barju-z MB sva si na ti
di-du-di-du
-
aleks97
stanje je takšni ker toliko vem o GASILERIJI sva z poveljnikom pregledala priročnike pa ni nič omenjeno v njih poleg teh podobnih vaj društvo še ni prakticiralo, GZ pa je podala odgovor da je izvedljivo z pogoji katerih še sami ne vedo natančno...
-
aleks97
no ja gubina ali bi bil vseeno tako prijazen in napisal malo natančneje o teh pogojih
-
aleks97
to velja tudi za vse ostalealeks97 napisal/-a:no ja gubina ali bi bil vseeno tako prijazen in napisal malo natančneje o teh pogojih
ne bom iskal kje piše, zatorej:gasilska mladina lahko počne gasilske stvari do polnoletnosti in do podelitve čina gasilec po opravljenem tečaju za gasilca pod nadzorom gasilcev-mentorjev. lažja in nezahtevna dela ter kurirsko službo, pomoč pri prenosu opreme in podobno.aleks97 napisal/-a:to velja tudi za vse ostalealeks97 napisal/-a:no ja gubina ali bi bil vseeno tako prijazen in napisal malo natančneje o teh pogojih
po podelitvi čina in sprejetju v operativno enoto lahko pričnejo z operativnim delom gasilca na intervencijah in vajah.seveda izvajajo naloge in dela po komandi vodje enote.
delo z motorno brizgalno v takmovanju imenovano kot trodelni napad izvajajo polnoletni člani gasilkih enot.že to nekaj pove.
verjetno imate v mislih, da bi mladinci pač opravili sestavljanje sesalnega voda in B voda do trojaka ter izvedbo C napadov od trojaka ostala dela pa gasilci-operativci, ki vedo kaj in kako, torej delo z MB in delo na ročniku ter samo gašenje.
di-du-di-du