Zanima me ...

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
postati gasilec

Odg: Zanima me ...

Odgovor Napisal/-a postati gasilec »

Pozdravljeni,
ker živimo v času materialnih dobrin in se vse vrti okoli denarja, sem se odločil, da se pridružim 133.000 (in še vsak dan več) prostovoljcem v gasilstvu. star sem 16 let. kot sem nekje zasledil lahko opravim izpit za gasilca pripravnika. Zanima me, kaj lahko s takim nazivom opravljam ( grem na intervencije)? Ali je možno postati gasilec-reševalec ali kaj podobnega?
Hvala za odgovore
NA POMOČ
mlakerk
GE: Laško
Kraj: Laško

Odgovor Napisal/-a mlakerk »

postati gasilec napisal/-a:Pozdravljeni,
ker živimo v času materialnih dobrin in se vse vrti okoli denarja, sem se odločil, da se pridružim 133.000 (in še vsak dan več) prostovoljcem v gasilstvu. star sem 16 let. kot sem nekje zasledil lahko opravim izpit za gasilca pripravnika. Zanima me, kaj lahko s takim nazivom opravljam ( grem na intervencije)? Ali je možno postati gasilec-reševalec ali kaj podobnega?
Hvala za odgovore
NA POMOČ
Pozdravljen!

Lepo,da si se odločil,da postaneš del nas in začneš kariero gasilca in s tem pomagati sočloveku,ki potrebuje pomoč itd.. =D> Glede na to,da si star 16 let lahko greš delati nadaljevalni tečaj za pridobitev čina gasilec vendar še prej moraš narediti osnovni tečaj za gasilca. Ko boš postal član društva v tisti občini al KS v kateri boš član PGDja ti bo poveljnik povedal kako in kaj je s tem in kdaj se bota začela ta dva tečaja v vaši Gasilski zvezi pod katero spada vaše društvo. Mi imamo tako in pomojem vse GZ,da ko se nabere zadostno število pripravnikov se potem na nivoju GZ naredi tudi nadaljevalni tečaj za gasilca.Čin gasilec-pripravnik imaš od 16-18 leta ;) S tem nazivom lahko hodiš tudi na intervencije vendar pomagaš pri napajanju,trojaku,pri sanaciji požara,usmerjanje prometa,...Na hitro sem ti malo razložil kako in kaj..Če sem kaj pozabil ti bodo še napisali moji kolegi .. :wink:
http://www.pgd-lasko.si/

GZ Laško --> PGD Laško--> GE Laško
TRADICIJA - POGUM -PONOS
postati gasilec

zahvaljujem se vam za hiter odgovor
pozdrav iz Kamnika
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

mlakerk , kar dobro napisano le tisto o odhodu na intervencijo pred 18 letom in pred činom gasilec je bolj tak tak. O tem odloča poveljstvo.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
mlakerk
GE: Laško
Kraj: Laško

Odgovor Napisal/-a mlakerk »

postati gasilec napisal/-a:zahvaljujem se vam za hiter odgovor
pozdrav iz Kamnika
Nauči se,da gasilci se med seboj vsi tikamo..vsi smo tovariši,bratje,kolegi ;))...Tako je tudi kot je dodal kolega Oskar..O odhodu na intervencijo določa poveljstvo..Sporoči nam kako in kaj je bilo :wink:
http://www.pgd-lasko.si/

GZ Laško --> PGD Laško--> GE Laško
TRADICIJA - POGUM -PONOS
postati gasilec

no tkole je zdej
letos mamo v Kamniku tečaj za gasilca pripravnika, tko da grem prvo nedelo v mescu v GD.
Če tečaj opravm mam na začetku zagotovljeno mesto fotografa na terenu pa kej druzga malga, naprej bomo pa vidl
pozdrav
Uporabniški avatar
gubina
Kraj: LJ-okolica

Odgovor Napisal/-a gubina »

postati gasilec napisal/-a:no tkole je zdej
letos mamo v Kamniku tečaj za gasilca pripravnika, tko da grem prvo nedelo v mescu v GD.
Če tečaj opravm mam na začetku zagotovljeno mesto fotografa na terenu pa kej druzga malga, naprej bomo pa vidl
pozdrav
se tikamo, pravilno slovnico pa tudi uporabljamo :!: dobrodošel v gasilske vrste.
di-du-di-du
aleks97

Odgovor Napisal/-a aleks97 »

Hm... nevem kako naj začnem no ja gasilska mladina (mladinci) naj bi oktobra izvedli vajo z MB podobna bi bila tisti ki jo imajo člani A. in sicer gašenje vrtne hiške + požar razširjen že na manjši gozd. izveden bi bil trodelni napad in z odvzemom vode iz požarnega bazena v vasi. Zanima me ali bi se lahko kot imitacijo požara hiško preprosto zažgalo na varni razdalji od gozda hiška bi merila 220cmx170cmx160cm (dxšxv) ali je to s strani zveze sprejemljivo? že v naprej se zahvaljujem za odgovore! ps. za vsak primer bi bilo operativno vozilo in cisterna v polni pripravljenosti in polnimi moštvi. saj mladinci naj bi se z potrebnim orodjem pripeljali z traktorjem + prikolica.
aleks97

naj se navežem na predhodnika. star sem 15 let nimam nobenega tečaja in čina pa sem zrisal že 4 meddruštvene vaje-seveda pod budnim očesom našega poveljnika. naj se pohvalim da kar se zakonodaje tiče vem malo več kot poveljnik hehehe. bil sem na 2 intervencijah seveda stabili manjši (gozdni požar, poplave na lj barju-z MB sva si na ti :lol:
Uporabniški avatar
gubina

aleks97 napisal/-a:Hm... nevem kako naj začnem no ja gasilska mladina (mladinci) naj bi oktobra izvedli vajo z MB podobna bi bila tisti ki jo imajo člani A. in sicer gašenje vrtne hiške + požar razširjen že na manjši gozd. izveden bi bil trodelni napad in z odvzemom vode iz požarnega bazena v vasi. Zanima me ali bi se lahko kot imitacijo požara hiško preprosto zažgalo na varni razdalji od gozda hiška bi merila 220cmx170cmx160cm (dxšxv) ali je to s strani zveze sprejemljivo? že v naprej se zahvaljujem za odgovore! ps. za vsak primer bi bilo operativno vozilo in cisterna v polni pripravljenosti in polnimi moštvi. saj mladinci naj bi se z potrebnim orodjem pripeljali z traktorjem + prikolica.

in zakaj to ne povprašaš v vašem društvu in zvezi?

te stvari so vse izvedljive z ustreznimi pogoji.
di-du-di-du
Uporabniški avatar
gubina

aleks97 napisal/-a:naj se navežem na predhodnika. star sem 15 let nimam nobenega tečaja in čina pa sem zrisal že 4 meddruštvene vaje-seveda pod budnim očesom našega poveljnika. naj se pohvalim da kar se zakonodaje tiče vem malo več kot poveljnik hehehe. bil sem na 2 intervencijah seveda stabili manjši (gozdni požar, poplave na lj barju-z MB sva si na ti :lol:
ker toliko veš o gasileriji me res čudi, da sploh kaj povprašaš tule na forumu.
di-du-di-du
aleks97

stanje je takšni ker toliko vem o GASILERIJI sva z poveljnikom pregledala priročnike pa ni nič omenjeno v njih poleg teh podobnih vaj društvo še ni prakticiralo, GZ pa je podala odgovor da je izvedljivo z pogoji katerih še sami ne vedo natančno...
aleks97

no ja gubina ali bi bil vseeno tako prijazen in napisal malo natančneje o teh pogojih
aleks97

aleks97 napisal/-a:no ja gubina ali bi bil vseeno tako prijazen in napisal malo natančneje o teh pogojih
to velja tudi za vse ostale [-o<
Uporabniški avatar
gubina

aleks97 napisal/-a:
aleks97 napisal/-a:no ja gubina ali bi bil vseeno tako prijazen in napisal malo natančneje o teh pogojih
to velja tudi za vse ostale [-o<
ne bom iskal kje piše, zatorej:gasilska mladina lahko počne gasilske stvari do polnoletnosti in do podelitve čina gasilec po opravljenem tečaju za gasilca pod nadzorom gasilcev-mentorjev. lažja in nezahtevna dela ter kurirsko službo, pomoč pri prenosu opreme in podobno.
po podelitvi čina in sprejetju v operativno enoto lahko pričnejo z operativnim delom gasilca na intervencijah in vajah.seveda izvajajo naloge in dela po komandi vodje enote.
delo z motorno brizgalno v takmovanju imenovano kot trodelni napad izvajajo polnoletni člani gasilkih enot.že to nekaj pove.
verjetno imate v mislih, da bi mladinci pač opravili sestavljanje sesalnega voda in B voda do trojaka ter izvedbo C napadov od trojaka ostala dela pa gasilci-operativci, ki vedo kaj in kako, torej delo z MB in delo na ročniku ter samo gašenje.
di-du-di-du
Odgovori