Luka pa kje ti živiš?. Ali kaj poznaš tipizacijo vozil? In katero vozilo se predpisuje za gasilska društva tretje kategorije in več oz. katera oprema je notri. Malo to preštudiraj potem pa klobasaj take kozlarije.Luka19 napisal/-a:Najprej je bila ideja GVC-ja v vsako vas, sedaj se pa že rojeva nova ideja, orodje za TR in usposobljeno osebje v vsako vas. Pa kaj mislite, da smo mi totalitarna gasilska država?
Moje mnenje je, da je trenutno stanje v državi dokaj optimalno in je vsako leto le nekaj primerov, kjer bi bilo zelo upravičeno, da bi določena manjša enota posedovala tudi orodje za TR in ga dejansko tudi uporabila.
Jaz gledam to nekoliko bolj z ekonomskega stališča, koliko stroškov bi navrglo uresničevanje takšnih idej... Tole kar bom zapisal, se sliši sicer neokusno, vendar smo to računali na fakulteti!!! Vrednost človeškega življenja za državo je približno 1/12 cene spodobnega TRV - 2d-ja (to vozilo sem vzel izključno za lažjo predstavo). Kolikokrat se pa v naši ljubi domovini naredi, da ponesrečenec umre zaradi prepočasne pomoči gasilcev? Če v državni upravi sedi kakšen ekonomist, potem še dolgo ne bo opreme za TR v manjših enotah, kaj še kaj več...
In vrednost človeškega življenja. 1/12 TRV-2d znese od 50 mio bivših SIT okoli 4.16 mio ali okoli 17400 € da ti bo lažje. Ali si ti z lune padel ali kaj? A toliko ste naračunali na vašem faksu? Me pa prav zanima na kateri faks hodiš, da ste dobili takšen logičen rezultat. Pa saj si res neokusen do onemoglosti.
Okvirna cena (zavarovalniška) če hočeš, za človeško življenje, ki premine recimo v prometni nesreči znaša reci in piši 750.000 €. Se pravi skoraj 4 tvoje TRV-je z dvigalom če smo neokusni. Ja prav si prebral.
Je pa statistika zaje.... reč. Statistično takih klobasarij, kot si jih napisal ti v zgornjem postu, ni na našem forumu niti vsak teden.