Piščančja solata z ajdovo kašo:
sestavine:
-1 kurja prsa
-glavica endivje (ali kakšna druga solata)
-1 rdeča, 1 rumena paprika
-svež paradižnik
-mocarela sir (male krogljice)
-mešane gobice
-sladka smetana
Narežemo in v kozici popražimo čebulo. Dodamo (jogurtov lonček 180g) kašo ter mešamo dokler kaša ne zadiši. Dodamo sol,poper ter zalijemo z vodo (1:2). Ko se kaša že malo omehča, dodamo narezane gobice ter zalijemo s 1,25dl sladke smetane. Tik preden je kaša končana, odstranimo pokrovko in pustimo da odvečna voda izkhapi, da kaša postane kompaktna (ne pocasta).
Piščančja prsa razkoščičimo in jih narežemo na male koščke. Začinimo jih s soljo,sojino omako, origanom, mleto sladko papriko, curyem, ščepcem čilija ter dodamo 2 žlici olivnega olja. Pustimo v marinadi najmanj 10min. Na malem ognju meso popečemo do zlato-rjave barve.
Endivjo otrebimo in jo zmešamo po želji (sol,česen,bučno olje, kis).
Na pripravljen krožnik najprej damo nekaj žlic kaše, ostali prostor zapolnimo z solato. Okoli narežemo paradižnik ter sir.
Svežo papriko narežemo na male koščke in potresemo po vrhu.
Na vrh dodamo še vroče meso ter serviramo.
pa dober tek
