Tekmovanje GZ Maribor

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Tekmovanje GZ Maribor

Odgovor Napisal/-a pes »

Izmed 24 gasilskih društev, združenih v Gasilsko zvezo Maribor, ki so ta konec tedna na atletskem stadionu na Poljanah v Mariboru tekmovala za pokale, so si udeležbo na regijskem tekmovanju 27. septembra zagotovila samo najboljša tri društva iz različnih tekmovalnih kategorij. Štirideset moških ekip, deset ženskih ekip in deset ekip starejših članov se je pomerilo v gasilsko-športnih disciplinah v različnih kategorijah. Maks Lešnik, predsednik gasilske zveze, to vsakoletno tekmovanje opisuje kot testiranje usposobljenosti gasilcev, ki je zelo pomembna pri gašenju požara in ostalih intervencijah. Gasilsko disciplino, najpomembnejšo gasilsko lastnost, ki zahteva spretnost in hitrost, pa sodelujoči pokažejo pri izvedbi vaje z motorno brizgalko.

Med člani A so bili najboljši gasilci iz Razvanja, Malečnika(Oskar a si tekmoval) :?: in Hoč, med člani B gasilci iz Razvanja, Dvorjan in Hotinje vasi, med članicami A so bile najboljše gasilke iz Malečnika, Peker in Korene, članice B imajo najboljšo ekipo v Dogošah, Hotinji vasi in Miklavžu, najboljši starejši gasilci pa so bili iz Pobrežja, Malečnika in Peker.

http://www.vecer.si/vecer2003/default.a ... 0800463865
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

tekmovanje

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Da , bil sem na tekmovanju in tekmoval za B moško desetino. Domov v Malečnik smo prinesli kar tri lepe pokale. Žal nisem mogel ostati do konca in na podelitvi. Če sem prav seznanjen so moji poklicni kolegi , ki nastopajo v B konkurenci dosegli zelo soliden čas 40 sekund, a žal so nekje še staknili neko napako. Do olimpijade na Hrvaškem jo bomo odpravili .
V članku v Večeru bi pa popravil besedo "motorno brizgalko" saj je mišljena motorna brizgalna. Brizgalka pa pomeni - ročnik. :o
Ja moji kolegi v desetini so pa rekli: "Če bi trenirali bi lahko celo zmagali" :D :D
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Odgovori