Razlitje epoksi smole v tovarni ELAN

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org
Kraj: smokuč

Razlitje epoksi smole v tovarni ELAN

Odgovor Napisal/-a Milan Dubravac »

Kot smo že lahko prebrali v novicah je v Elanu danes prišlo do izlizja 15 ton epoksi smole. Na kraju je bila prisotna tudi naša enota. Žal kaj dosti nismo mogli pomagati, ker je tekočina pregosta za prečrpavanje. Prav tako niso mogli prečrpati snovi iz pooblaščenega podjetja ETOL. Sedaj se smola iz lovilnih bazenov čisti na roke. Delo še vedno poteka.
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Uporabniški avatar
rikli
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a rikli »

Zanima me kakšno nevarnost predstavlja ta smola za ljudi in okolje ?
Uporabniški avatar
edvard
Kraj: Komen

Odgovor Napisal/-a edvard »

Sreča da ni bil prednamaz za epoksi (še bolj smrdi pa zadet si ko mina če ga mažeš) smola k sreči nima tak močnega vonja-no za tako količino mi pa ni znano :?
DELAJ NAPAKE, AMPAK DELAJ JIH PRAVILNO! (LOESJE)

http://www.carnium.si
http://www.gasilcikranj.si
Uporabniški avatar
Stevči
Naj forumovec 2005
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Stevči »

Ker je bilo postavljeno vprašanje o škodljivosti epoksidne smole za ljudi in okolje, sem malo pogledal po internetu, če obstaja kakšen podatek o tem v slovenščini. In naletel na varnostni list podobnega izdelka sežanskega podjetja Mitol, ki izdeluje lepila. Ker nimam točnega podatka o izdelku in proizvajalcu, sem za informacijo priložil kar ta varnostni list, ker v glavnem veljajo splošne ugotovitve za epoksidne smole. Bolj natančno pa bi o tem izvedel iz varnostno tehničnega lista za konkreten produkt, ki se je v Elanu izlil. Za prvo silo pa naj bi tole kar držalo.
Priponke
VL EPOKOL 903 ZMA.pdf
(149.46 KiB) Prenešeno 292 krat
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

V Dnevniku danes piše, da je zelo vnetljiva. Tako da....??? Milan morda bi napisal kaj več o tej zadevi...bi šlo?
Odgovori