Specialne motorne žage
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- man 14.284
- Kraj: Zgornja Bistrica
Specialne motorne žage
Veliko opažam da je trend v novih dobro opremljenih vozilih tudi specialna motorna žaga!
Sami je še sicer nimamo bi jo pa nabavili v kratkem!
Od tisith ki jo imate me zanima kakšne so vaše izkušnje? Je nabava upravičena, se da res narediti to kar obljubljajo?
Zanima me tudi razlika med žago ki ima t.i "vida" verigo in med coutters edge motorno žago mislim da je v ceni kr precejšna razlika!?
Sami je še sicer nimamo bi jo pa nabavili v kratkem!
Od tisith ki jo imate me zanima kakšne so vaše izkušnje? Je nabava upravičena, se da res narediti to kar obljubljajo?
Zanima me tudi razlika med žago ki ima t.i "vida" verigo in med coutters edge motorno žago mislim da je v ceni kr precejšna razlika!?
Mene pa zanima zakaj te žage ne rade vžigajo
Poznam žago proizvajalca Jonsonred ( Švedska ) in, če nekaj časa ne vžigaš motorke ne rada vžge
Poznam žago proizvajalca Jonsonred ( Švedska ) in, če nekaj časa ne vžigaš motorke ne rada vžge
Nič na suho!
http://www.gasilcidvorjane.com
http://www.gasilcidvorjane.com
Motorne žage so kar problematična zadeva, pa ne samo Jonseredove ampak tudi druge. Mešanica ne sme biti stara, svečko zalije takoj tako da moraš imeti vedno rezervo raje dve. Pri gasilcih pa jo pa rabimo na intervenciji na vsake ... no eni večkrat drugi bolj poredko ali nikoli.nejč napisal/-a:Mene pa zanima zakaj te žage ne rade vžigajo![]()
Stati inu obstati. /Trubar/
Ja Franci, zato je pa nazarensko koristen tečaj za varno delo z motorno žagoFranci napisal/-a:
Motorne žage so kar problematična zadeva, pa ne samo Jonseredove ampak tudi druge. Mešanica ne sme biti stara, svečko zalije takoj tako da moraš imeti vedno rezervo raje dve. Pri gasilcih pa jo pa rabimo na intervenciji na vsake ... no eni večkrat drugi bolj poredko ali nikoli.
lp
"Ne boj se za pomoč, mi b`dimo dan in noč." Posvetilo Otona Zupančiča na praporu Gasilske župe Kamnik iz leta 1928.
"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
Očitno me nisi razumel: pisal sem o motorki kot zelo nezanesljivi zadevi glede delovanja in oz. zelo problematičnega vžiga ...gapex napisal/-a: Ja Franci, zato je pa nazarensko koristen tečaj za varno delo z motorno žago(teorija v Sežani, praksa na SGLŠ v Postojni). Veliko dobrih nasvetov oz. navodil. Tudi praktičnega dela se loti
podira, žaga..., samo potem pa odvisno od posameznika koliko obnavlja oz. koliko mu taka opravila padejo na pot.
![]()
Stati inu obstati. /Trubar/
Tudi lahko, da te nisem razumel.Franci napisal/-a:
Očitno me nisi razumel: pisal sem o motorki kot zelo nezanesljivi zadevi glede delovanja in oz. zelo problematičnega vžiga ...Kar se pa tečaja tiče koristna zadeva, ker brez papirja ni nič. Glede prakse pa mislim, da moraš biti malo talenta za to in pa še veliko fizikalca ..., sem kar kakšen dan preživel z njo (motorko) v gozdu ... tako da imam kar nekaj izkušenj.
"Ne boj se za pomoč, mi b`dimo dan in noč." Posvetilo Otona Zupančiča na praporu Gasilske župe Kamnik iz leta 1928.
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
No mi jo imamo že dalj časa...(tista z zgornje slike poleg vrvi je naša
)
Do sedaj nam je kar nekajakrat med intervencijami pomagala reševat oz. olajšat zadeve. (prodor do žarišč,prezračevanje,utrinaje podti...)
Tako z nastavkom za globino reza kot brez.
Strehe,podovi,predelne stene (tud gips),.....zanjo niso problem.Z "tapravo" verigo grize da ni res.

Do sedaj nam je kar nekajakrat med intervencijami pomagala reševat oz. olajšat zadeve. (prodor do žarišč,prezračevanje,utrinaje podti...)
Tako z nastavkom za globino reza kot brez.
Strehe,podovi,predelne stene (tud gips),.....zanjo niso problem.Z "tapravo" verigo grize da ni res.
tudi mi imamo motorno žago v avtomobilu pa do sedaj še nismo meli resnih težav z vžiganjem le te. Je pa res da redno pregledujemo orodje in naprave v samem vozilu lahko te pa klub temu pusti na cedilu.
Rabili smo jo pa največ za kakšne tehnične intervencije, kot so podiranje dreves in pogorelih kozolcev. za druge namene pa ne, ker nimamo posebne verige.
Rabili smo jo pa največ za kakšne tehnične intervencije, kot so podiranje dreves in pogorelih kozolcev. za druge namene pa ne, ker nimamo posebne verige.
- man 14.284
- Kraj: Zgornja Bistrica