Me pa zanima če obstajajo kakšni standardi glede orodja posebej na višjih tekmovalnih nivojih ( pokal itd). Posebej me zanima za rinko sesalnega koša na katero se prihakla vezalna vrv, mora biti toga ali je lahko gibljiva kot rinka za ventilno vrv???
Različna orodja na različnih tekmovanjih(sto ljudi sto čudi)
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- silvo_korez
- Kraj: žetale
Različna orodja na različnih tekmovanjih(sto ljudi sto čudi)
Ko hodimo malo tako okrog po tekmovanji naletimo na različne tipe orodja. Ponekod so cevi mehke, ponekod trde. Ponekod ima orodje določene pasti npr. ponavadii pade narazen vedno ista spojka itd.
Me pa zanima če obstajajo kakšni standardi glede orodja posebej na višjih tekmovalnih nivojih ( pokal itd). Posebej me zanima za rinko sesalnega koša na katero se prihakla vezalna vrv, mora biti toga ali je lahko gibljiva kot rinka za ventilno vrv???

- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Re: Različna orodja na različnih tekmovanjih(sto ljudi sto č
Kakor kdaj in kakor kjesilvo_korez napisal/-a:Me pa zanima če obstajajo kakšni standardi glede orodja posebej na višjih tekmovalnih nivojih ( pokal itd). Posebej me zanima za rinko sesalnega koša na katero se prihakla vezalna vrv, mora biti toga ali je lahko gibljiva kot rinka za ventilno vrv???![]()
Kvalitetnejše je pokalno tekmovanje, čeprav tudi tam orodje zagotavlja organizator, ki pa ni nujno, da je najboljši, vendar, če ga potrdi tehnični vodja in nadzornik tekmovanja s strani GZS, potem je zadeva rešena.
Na državnem tekmovanju pa so zadeve kar pošlihtane, vsaj nekaj zadnjih, na katerih sem sodeloval. Glede tiste rinke, za katero sprašuješ je pa tako, da se na vsake štiri leta nekdo spomni, da bi zadevo malo spremenili, enkrat je šlo celo tako daleč, da rinke sploh ne bi bilo, ampak bi okrog košare delali kar zanko. No predlagatelju ni uspelo in zaenkrat je obroč za pritrditev vezalne vrvi fiksen. Mogoče pa bo čez štiri leta drugačen.
Bom pa uporabil besede nekoga drugega, kar se tiče obiskov tekmovanj in nerganje čez orodje in sodnike. Sami se odločate, da se boste takšnih tekmovanj udeleževali in se morate z načinom sojenja in orodjem pač strinjati
"Tak smo se zmenli"- to pa so besede Dragotovega "dobrega"prijatelja, ki ne bodo nikoli pozabljene, čeprav je od tega minilo več kot 10 let in se je šlo ravno za vezalno vrv.
In od takrat se takšnih in podobnih dirk običajno ne udeležujemo več.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!