dvižni stolp za reflektor

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
slavc

dvižni stolp za reflektor

Odgovor Napisal/-a slavc »

pozdravljeni.

Zanima me, ali ste v zadnjem času kaj nabavljali stolpe za dvig reflektorjev (zračne, mehanske .....). Kakšne so bile kaj cene? jaz sem dobil predračun za 400.000,00 sit. Pnevmatski stolp, dvig z zrakom iz jeklenke, višina dviga 2,9m tristranski reflektor. Ne rabimo nobenega luksusa ampak stolp, da dvignem reflektor in najbo po solidni ceni, tale se mi zdi malo zasoljena ali pa ne?

prosim če mi lahko kaj svetujete

Slavc
Uporabniški avatar
binep
Kraj: Podnart
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a binep »

Za naš društvo nam ga je nabavljal in montiral Pušnik. Za ceno zej težko povem, ker bi moral pogledati v pogodbo in specifikacijo cen, ker se je montiral takrat ko se je izdelovala nadgradnja na GVC, če pa res želiš se bom pa tud to potrudu.

Drugače pa ne kopujte stolpa, ki se dviga z zrakom iz "jeklenke" oziroma tlačne posode. Poj je čisto vseeno, če se ga dviga ročno pa še bolj sigurno je, saj nikol ne veš, kdaj ti bo v tlačni posodi zmanjkalo zraka. Sigurno je pa najboljša varianta da se potegne zrak iz rezervoarja zraka na vozilu!!!

LP

Bine
Uporabniški avatar
binep
Kraj: Podnart
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a binep »

Sem poiskal. Pnevmatsko teleskopski steber 2 X 1000W, višina 3,6m cena 470.000 sit brez DDV

LP

Bine
Andrej
Kraj: Duplje

Odgovor Napisal/-a Andrej »

Pnevmatske stolpe proizvaja EURO GV-biši BMD (Darko Brunjak). Cena je odvisna predvsem od velikosti-višine dviga, možnosti in izvedbe elevacije in rotacije (ročno ali električno) ter znaša od 500 do 700 ksit.

Andrej
slavc

Binep, Andrej. Hvala za odgovor, po vajinem odgovoru zgleda, da imam ugodnejši predračun. Ta stolp je možno dvigniti tudi z zrakom iz kompresorja ali pa z posebno ročno tlačilko. Ali so mehanski stolpi bolj zanesljivi?

Slavc
Uporabniški avatar
Jani
Kraj: Kranjska Gora
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jani »

Moje mnenje je, da je v 21. stoletju škoda človekove energije, da bi kaj na roke...

Razen seveda, če je problem v financah, pa še to je bolje malo počakati, da se še malo denarja nabere.

lp Jani
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kraj: Lukavci
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Drago »

Jani :o, če bi ti vedel za katero mašinco je ta stolp namenjen, bi ( po moje ) sprožil dobrodelno akcijo :P :wink:

lp DC :lol:
Uporabniški avatar
Jani
Kontakt:

O mater... Če je to Slavc O., je pa tudi forumovec, pa je pozabil geslo, a ne!

lp Jani
Uporabniški avatar
Jaka
Kraj: Podhom

Odgovor Napisal/-a Jaka »

Kakšen stolp bi bilo najbolje vgraditi v vozilo, pogosto ni samo stvar financ ampak je tudi odvisno od teže reflektorjev in pogostosti uporabe. Za društvo I. kategorije, ki ima običajno 2 - 3 intervencije letno, bi bila po mojem investicija v nevem kako kompliciran (in drag) stolp za razsvetljavo neracionalna, razen če je vsa ostala oprema nabavljena in finance niso problem). Stolp, ki ga dvigneš ročno, pa tudi nagib reflektorjev ročno naravnaš, je v takšnih primerih najzanesljivejši in sigurno ne bo zatajil, ko ga bo potrebno po dolgem času uporabiti.
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

E Jaka, vidiš, to je modrost!

Zato imamo pri nas črpalko tako na ročni kot na električni vžig :twisted:

Stolp pa mehanski! Saj ga ne goniš gor pa dol, da bi se lahko utrudil. Mehanski pride cenejši, če gledamo pa prestiž je pa druga stvar...
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
slavc
Kraj: kokoriči

Ta " modri "javascript:emoticon(':idea:')v našem PGD ju so staknili glave in ugotovili, da za primerno ceno stolpa ne bomo mogli nabaviti. Denar bomo raje porabili za nakup druge potrebne opreme. Ker pa imamo kar nekaj raznih mojstrov so dobili zadolžitev, da pogruntajo neko zadevo za dvig reflektorja o rezultatih Uspehih ali neuspehih vas bom obvestil.

Slavko
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Slavc za kakšen avto to nabavljate? če želite lahko pridete rešitev gledat k nam... Kako visok steber pa imate v mislih?
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
Mato
Kraj: Bukovica

Odgovor Napisal/-a Mato »

Slavc živjo

Mi smo ga naredili sami dvig je preko jeklene vrvi 3mm in elektromotorja z reduktorjem. Je teleskopski dve stopnji višina dviga cca. 3m ima pa tudi vtrenje in nagib električno krmiljeno.
Ker je na tamiču imamo reflektorje 2x500W in generator na odgonu 4.5 Kw.
Imaš pa še možnost dviga z zobato letvjo. tu pa je možna samo ena stopnja dviga, topa veš koliko je max visina nadgradnje x2

Če imate strojnike ki imajo strižnico in frezalni stroj imate lahko stolp narejen za 50 do 100 tisoč sit.
Mato :wink:
Počasi da ne ustrelite (pogasite) samega sebe!! (vojak Švejk)
slavc
Kraj: kokoriči

Mato pozdravljen. Hvala za tvojo objavo. Sem vedel da pri Slovencih ne gre brez domačih mojstrov, še posebej pri gasilcih. Imamo mojstre , ki jih ti omenjaš, naš predsednik je namreč po poklicu strugar in je sposoben izdelati takšno zadevo. Če je možno bi te prosil za skico vašega stolpa, ker rabimo samo idejo kako se spraviti zraven. Bil bi ti hvaležen če mi jo pošlješ po ZS ali pa jo daš na forum mogoče bi jo še kdo rabil.

Zahvaljujem se že vnaprej :wink:

Slavko
Uporabniški avatar
Jani
Kontakt:

Ja, Slavek, nekako se mi zdi, da takemu stroju mehanski stolp ne bi ravno pristajal. [-X Je pa ta Matov stolpek kar fletna zadevica, sem videl na lastne oči. =D>

lp v Kokoriče!

Jani
Odgovori