V nočnem požaru v bližini Bohinja je ogenj terjal življenje moškega. Gre za lastnika stanovanjske hiše, v kateri je zagorelo. Ogenj je poleg tega uničil še ostrešje in zgornje nadstropje objekta. Vzrok požara in višina gmotne škode še nista znana.
Ob 2.42 ponoči je izbruhnil požar v stanovanjski hiši na Laškem Rovtu v občini Bohinj. Požar so pogasili gasilci PGD Savica Polje, Bohnijska Bistrica, Stara Fužina, Srednja vas, Gradišče, Bohinjska Češnjica, Studor in poklicni gasilci GARS Jesenice, so zapisali na Upravi RS za zaščito in reševanje.
Bi lahko kdo ki je bil prisoten kako je povedal kako je potekala intervencija. A so kakšne slike
Tukaj bi omenil samo nekaj. Sramotno se mi zdi, da mora STARA Jeseniška lestev v Bohinj, Blejska pa baje pokvarjena v garaži. Kaj bi bilo, da človega nebi mogli rešiti, ker ni lestve v bližini. Odgovorni bi se lahko mal zamislili. Osebno se mi zdi relacija Jesenice-Bohinj malo prevelika za lestev(ali ima kdo podatek koliko časa je trajala vožnja?). Kaj če bi na Jesenicah v tistem trenutku tudi potrebovali lestev...Čudne stvari se dogajajo.
Kaj kmalu ti bo jasno zakaj je tako in kako bo v prihodnosti! Sicer če si pa sam gasilec, bi pa že lako vedel kako bo s tem! Lestev je potebovala 40 min do kraja požara!
Lp., Luka...
samo en komentar napisal/-a:Tukaj bi omenil samo nekaj. Sramotno se mi zdi, da mora STARA Jeseniška lestev v Bohinj, Blejska pa baje pokvarjena v garaži. Kaj bi bilo, da človega nebi mogli rešiti, ker ni lestve v bližini. Odgovorni bi se lahko mal zamislili. Osebno se mi zdi relacija Jesenice-Bohinj malo prevelika za lestev(ali ima kdo podatek koliko časa je trajala vožnja?). Kaj če bi na Jesenicah v tistem trenutku tudi potrebovali lestev...Čudne stvari se dogajajo.
fajn članek o tej tematiki je v zadnji številki revije 112
Zelo lep članek je napisan v reviji 112 glede ogroženosti in potrebe po avtolestvi. Mislim pa, da na tej intervenciji ni ključno vlogo igrala lestev.
Zadeva se je končala tako kot se je. A se je mogoče kdo vprašal koliko kilometrov občinskih cest bi se lahko saniralo za vsoto nove avtolestev. Tudi na cestah se dogajajo nesreče in vse več jih je zaredi slabih cest in tudi vse več smrtnih.
Moderatorji skrbimo da je v temi tisto o čem priča naslov. Torej, naj nekdo napiše kako je potekalo, kaj je tisto kar je bilo dobro in kaj bi se dalo izboljšat.
Verjetno se strinjate, da je takšnih bolj "političnih gasilskih debat" že dovolj na tem forumu. Čeprav so tudi to problemi ki so upravičeno deležni debate. Ampak naj bo tu govora o gašenju požara v Laškem rovtu.
moderator
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Oskar oprosti - popolnoma sem tvojega mnejnja glede slednja vsebini teme - vendar me je pogrelo.
Nek nadpametni anonimnež ugotavlja: "Tukaj bi omenil samo nekaj. Sramotno se mi zdi, da mora STARA Jeseniška lestev v Bohinj, Blejska pa baje pokvarjena v garaži."
Prvo: Res jesniška lestev ni najmlajša. Je pa vzorno in redno vzdrževana. Funkcionalno brezhibna. Pri lestvah je pomembno kako so vzdrževane in koliko obratujejo. Lestev, ki opravi vsako leto le nekaj minut dela je lahko mladenka, vendar je nezanesljiva.
Drugo: Jeseniški fantje so eksperti za delo s svojo lestvijo. Imel sem priliko biti z njimi pri obnavljanju znanja, kapo dol.
Tretje: "Blejska pa baje pokvarjena v garaži." Pravilno, da niso uporabili lestve, ki ima ugotvljeno pomanjkljiivost. Moti me že baje. Torej ne veva nič točnega. Kakšna je okvara, v kakšni faze odpravljanja okvare so na Bledu - o tem nič. Samo "baje".
Spomnim se, ko je ljubljanska lestev "zaštekala". Dva tedna je reva stala napol izvlečena na dvorišču, dokler ni prišel serviser in jo spravil k sebi. Ni enostavno odpraviti okvare. Tudi ni pametno, da vsak ki ima komplet mehanikarskih ključev popravlja po svoje.
Prepričan sem, da se je vodja pravilno odločil za zahtevo po po avtomehanski lestvi, pravilno so mu zagotovili ustrezno lestev in kolior je meni znano so požar tudi uspešno pogasili.
Smrt in poškodba sta, po mojih informacijah, nastopila pred prihodom gasilcev, torej v fazi odkrivanja požara.
prišlo je do požara v dnevni sobi od koder se je skozi okno razširil na ostrešje in mansardo objekta. gasilska enota je začela z gašenjem prostora, kjer naj bi se nahajala pogrešana oseba. izveden je bil notranji napad, ki se je moral umakniti do stabilizacije razmer in ponoviti iskanje(drugič uspešno). ostale enote so gasile ostrešje objekta pri čemer je bilo potrebno uporabiti avto lestev. zaradi omejenega vira vode sta bili dve MB prepeljani s snežnim teptalcem do reke od koder je bil pritok neomejenih količin vode. po omejitvi ognja se je odkril del strešne kritine in so se gasila manjša žarišča po celotnem ostrešju.