Fa................. kok hudičevo ste pametni.
ravno zaradi tega je čedalje manj komentarjev, ker takoj vse skritizirate. Prvo kot prvo začnite komentarje z KAKO TO ne pa ZAKAJ.
malo pomislite če te nekdo vpraša Zakaj si zamudil? se tako pričneš branit, poveš tudi kakšno neresnico, če se to zgodi na forumu seveda ni nihče mazohist da se bo vrgel vam volkovom.
Če te nekdo vpraša kako to da si zamudil? mu pač odvrneš ja j.. ga gužva na cesti....
Torej da se vrnem k temi tega vprašanja. Moje mnenje, je, da so v nepopolni osebni zaščitni opremi gasilci domačega društva. Malo se zamislite, kako so opremljene enote 1. kategorije, koliko imajo zares usposobljenih operativcev ter koliko jih je v povprečju vedno na razpolago.
(ne pametujte in ne teorizirajte -> DEJSTVA NA PLAN).
Če boste delali takokot delate sedaj, da vse povprek kritizirate potem boste začeli sami zabijat žeblje v lastno krsto. Lahko je pametvat o tem kako mora biti gasilec oblečen, kaj pa ko ni sredstve za to, pa ne mi rečt, ja župan mora poskrbet za to, lepo vas prosim, koliko je občin, koliko je gasilckih enot???? Realno je tako, da se stanje izredno izbolšuje toda ne moremo čez noč opremiti vse operativce, ker enostavno ni interesa.
Se bom dotaklnil še špičalnikov.
Glede špičalnikov je pa takole, sam sem član enote, 1. kategorije, recimo da sem izobražen gasilec (GČ, IDA, tehnični, radioveze, bolničar, inštruktor, modul A,..) pa ne boste verjeli da sem se naučil bistvenih stvari za preživetje v ognju šele letos ko sem opravil modul A?????
Kaj mi to pove? Pove mi to, da so vsi sami pametnjakoviči. Vsi, NGČ-ji, GČ-ji niso vredni popolnoma nič ker mi do takrat ni nihče z konkretnim argumentom povedal kaj in kako.
Torej kot enota 1. kategorije imamo GV-V1 s špičalnikom seveda, do letos smo tudi mi na VSEH vajah delali popolnoma narobe. Sedaj mi pa povejte koliko vodij enot 1. kategorije je samih prišlo do tega?
Vsi samo pametujete kaj in kako se ne sme, POVEJTE KAKO SE MORA. Naj se najde junak, in naj odpre temo, kjer bomo debatirali o načinu vadbe,.....
Veliko se moramo še naučiti, vodstvo pa predvsem o načinu vodenja, komuniciranje po radio vezah,........
Če ne bo junaka bom jaz odprl temo (čez par dni, da vidm če se bo kdo opogumil
(se opravičujem, mi je tole ležalo že nekaj časa na duši)