Hazmat training program
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
O srečanju HazMat skupine so poročali tudi med poročili, mislim da na radiu Šport. Lepo, da je tudi medijsko podrprto in da o aktivnostih kaj izve tudi širša javnost.
http://users.volja.net/pgdihan
LP Brane
LP Brane
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Kraj: smokuč
No zaenkrat toliko, ob koncu pa kaj več.
http://www.mors.si/mors/tiskovno_sredis ... 0419_4.htm
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Povzetek:
"V paketu bodo tudi ustrezni ukrepi ob morebitnih terorističnih napadih z radiološkim, kemičnim in biološkim orožjem, to pa je sedaj zelo pomembno za vse države udeleženke."
Kaj je pomembno in kaj ni? No ja za moje pojme je pa vendarle več nesreč z nevarno snovjo v cestnem prometu industriji in tudi tako!
Ne pa da bi bil ta program sestavljen za napade skrajnih sil....
LP Marolt
Povzetek:
"V paketu bodo tudi ustrezni ukrepi ob morebitnih terorističnih napadih z radiološkim, kemičnim in biološkim orožjem, to pa je sedaj zelo pomembno za vse države udeleženke."
Kaj je pomembno in kaj ni? No ja za moje pojme je pa vendarle več nesreč z nevarno snovjo v cestnem prometu industriji in tudi tako!
Ne pa da bi bil ta program sestavljen za napade skrajnih sil....
LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
- Mateja
- HazMat Team
- Kraj: Topole in Gornji Logatec
- Kontakt:
Ne se bati fantje, program ima seveda vec poudarka na nevarnih snoveh, ki so "bolj obicajne", seveda pa je RBK se vedno tista draz, ki je vznemirljiva in naredi dobro novico, saj se vsem zacno tresti hlace. Ali pa vsaj vecini. Ce boste pridno delali z njim, se bo znanje zagotovo povecalo in utrdilo, to pa je konec koncev namen. Sami informativni deli so obsezni, hkrati pa vendar dovolj zanimivo sestavljeni, da se jih da brati po delih in da si jih lahko vedno priklicemo v spomin. Ampak kot receno, to je bil eden daljsih projektov v mojem zivljenju, ki je zahteval kar 1/26 celotnega zivljenja ... res pa je, da z leti delez postaja manjsi.
Lp, M.
Lp, M.
Znanost se ni začela z nami.
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

No srečanje je fuuuul uspelo in sem kar malo važen te dni. No malo nas omejujejo iz Hamletove dežele, tako da bodo CD-ji v kratkem na voljo. Dogovorili smo se tudi za nov projekt ''FIRE TRAINING'' program, ki bo podobno obdelal ogenj in požare. Res sem vesel, da smo tudi tu zraven. Nekaj bo seveda potrebno spet financ nekje nabrati, smo se pa s tem avtomatsko uvrstili med najrazvitejše na tem področju. Upam samo, da bom prepričal še odgovorne. No z naše strani bo poleg mene v projektu sodeloval tudi mag. Aleš Jug kar zagotavlja tudi prispevek naše države v ta projekt. Boste seveda o vsem obveščeni sproti.
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
- Mateja
- HazMat Team
- Kraj: Topole in Gornji Logatec
- Kontakt:
No, distribucijo bo pa že treba narediti uradno in z določenimi navodili. Predvsem pa upam, da ne bo cd obležal v predalu, saj si ga lahko vsak naloži na soj računalnik in se zabava s scenariji. Konec koncev naj bi bilo ob razdelitvi tudi usposabljanje ali praktični prikaz uporabe ter nekakšna delavnica. to se mi zdi vsaj pametna rešitev.
Lp, Mateja
Lp, Mateja
Znanost se ni začela z nami.
Eno vprašanje imam... kdo bo upravičen do tega CD-ja? Le koncesionarji in poklicni?!? Ali tisti, ki na Igu opravijo specialnost NS?!? Ali pa tudi ostali zainteresirani in uka željni gasilci?!? Osebno vem, da ga bom prej ali slej preko ene ali druge veze zagotovo dobila, toda zanima me, če ga bo npr. moje društvo lahko nabavilo ali pa celo tudi jaz kot gasilec?!? In pa... cena...?!?
Se že vnaprej priporočam za CD, še posebej zato, ker v našem društvu nimamo dosti operativnih "stručkotov" za to... z upanjem za odgovori in na novo pridobljeno znanje pa...
...lp
bp
Se že vnaprej priporočam za CD, še posebej zato, ker v našem društvu nimamo dosti operativnih "stručkotov" za to... z upanjem za odgovori in na novo pridobljeno znanje pa...
...lp
bp
Eno vprašanje... kaj če sem tip, ki bom to takoj posredoval dalje drugim inštitucijam... kaj pa če sem tip, ki živi v mestu, kjer - če poči ena od "kartuš" v eni od velikih firm, 200000 ljudi ne bo mirno spalo, vse prve enote pa bodo šle k vragu... vklučno z mojimi 20 do 30 zlatimi operativci, ker jim niti IDA in ostali heci ne bodo pomagali...
žalostno, ampak resnično... sploh veste, koliko RKB oblek ima drugo največje slovensko mesto... in povprečna doba ene obleke na intervencijiu je 20 minut...
milan, ti veš... a ni to sramota?!?
lp
bp
žalostno, ampak resnično... sploh veste, koliko RKB oblek ima drugo največje slovensko mesto... in povprečna doba ene obleke na intervencijiu je 20 minut...
milan, ti veš... a ni to sramota?!?
lp
bp