No, danes sem na sprejemu pri ministru Erjavcu po uradnem zaključku kar sam vprašal mentorja Steklarne kako je bilo, saj se je ravno zapletel v pogovor z vodstvom reprezentance.dragom napisal/-a:jaz imam informacijo, da so odšli domov ter da so pravi čas oddali predlog za pritožbo vodstvu, potem nekdo zavaja ...
Po pogovoru lahko podam mnenje, ki pa je seveda samo moje, bolj v podrobo pa bi morali poročati fantje sami. Torej, nihče od tekmovalcev ni vedel, da jim je eden od sodnikov dosodil prestop, saj v petek desetarji niso podpisovali zapisnikov štafete
Če bi namreč sodnik poročal o napaki in bi desetar to vedel, bi bila še možna pritožba , po objavi rezultatov pa nič več in takrat so fantje pravzaprav šele izvedeli, da naj bi nekdo naredil napako na štafeti.
Je pa očitno, da je šlo za zamenjavo tekmovalcev s strani sodnika, saj so prestop naredili Avstrijci, iz posnetka naše štafete pa je razvidno, da pri Steklarni ni šlo za prestop.
Kot sem napisal, pa je bilo to znano šele po objavi rezultatov, ko so bile na listi napisane kazenske točke, po tem času pa žal ni več nikogar, ki bi še lahko vlagal pritožbo.
Fantje so nasankali po nedolžnem, to je sigurno, žal pa se po preteku časa, ki je določen s tekmovalnimi pravili, zadeve ni dalo spreminjati. Tako ostane grenak priokus, vendar upam, da to fantom ne bo odvzelo volje, ampak jih bo še podžgalo pri njihovem delu in bodo v Ostravi vrnili udarec.
Tisto o odhodu pa brez skrbi, da nekdo zavaja. Kajti če bi res odšli zaradi razloga, ki si ga navedel, potem bi jih morali izključiti iz reprezentance. Verjemi pa, da je bila taktika zadnjega večera takšna kot je bila in kot taka pravilna
LP
Janez