Požari na vozilih
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
-
sergej
Lep pozdrav,
ogledal sem si filmček, bil je očitno posnet na nekem treningu, torej ne v namene predstavitve gašenja.
V realni situaciji, nekje na cesti, če bi že kdo imel gasilnik, tudi ne bi bil zaščiten, tako da je filmček po mojem realen prikaz avtomobilskega požara.
Avtomobili največkrat zagorijo v predelu motorja (puščanje cevi goriva ali olja na motorni blok, visoka temperatura), ali v predelu armature (žice, elektrika, plastika), lahko tudi na zavornem sistemu (iztekanje olja in visoka temperatura). Na filmu se lepo vidi iztekanje goriva, preko motornega bloka in nato vžig.
Najbolj učinkovito gašenje je v prvih trenutkih s prahom, ali penilom.
Po pravici povedano, v filmu prah ne bi imel preveč ugodnih učinkov, saj ne zbija temperature (vroč motor in dotakanje novega goriva).
drugače pa se da avtomobil hitro in učinkovito pogasiti s penilom (reklame ne smem delat a ne)
ogledal sem si filmček, bil je očitno posnet na nekem treningu, torej ne v namene predstavitve gašenja.
V realni situaciji, nekje na cesti, če bi že kdo imel gasilnik, tudi ne bi bil zaščiten, tako da je filmček po mojem realen prikaz avtomobilskega požara.
Avtomobili največkrat zagorijo v predelu motorja (puščanje cevi goriva ali olja na motorni blok, visoka temperatura), ali v predelu armature (žice, elektrika, plastika), lahko tudi na zavornem sistemu (iztekanje olja in visoka temperatura). Na filmu se lepo vidi iztekanje goriva, preko motornega bloka in nato vžig.
Najbolj učinkovito gašenje je v prvih trenutkih s prahom, ali penilom.
Po pravici povedano, v filmu prah ne bi imel preveč ugodnih učinkov, saj ne zbija temperature (vroč motor in dotakanje novega goriva).
drugače pa se da avtomobil hitro in učinkovito pogasiti s penilom (reklame ne smem delat a ne)
Magnezij reagira z vodo;to je tako ,kot bi na ogenj dajal bencin. Poiskusite z aluminijevim prahom, prižgite svečo naj gori ter vzami aluminijev prah in ga pihni nad ogenj in boš videl reakcijo, nekaj takega se zgodi tudi z magnezijem.
Vse, česar popolnoma ne obvladamo, je nevarno. In to, kar obvladamo, je še nevarnejše; potem postanemo lahkomiselni.
Pavel Razboršek
Pavel Razboršek