Požari na vozilih

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
sergej

Odgovor Napisal/-a sergej »

Lep pozdrav,

ogledal sem si filmček, bil je očitno posnet na nekem treningu, torej ne v namene predstavitve gašenja.
V realni situaciji, nekje na cesti, če bi že kdo imel gasilnik, tudi ne bi bil zaščiten, tako da je filmček po mojem realen prikaz avtomobilskega požara.

Avtomobili največkrat zagorijo v predelu motorja (puščanje cevi goriva ali olja na motorni blok, visoka temperatura), ali v predelu armature (žice, elektrika, plastika), lahko tudi na zavornem sistemu (iztekanje olja in visoka temperatura). Na filmu se lepo vidi iztekanje goriva, preko motornega bloka in nato vžig.

Najbolj učinkovito gašenje je v prvih trenutkih s prahom, ali penilom.
Po pravici povedano, v filmu prah ne bi imel preveč ugodnih učinkov, saj ne zbija temperature (vroč motor in dotakanje novega goriva).

drugače pa se da avtomobil hitro in učinkovito pogasiti s penilom (reklame ne smem delat a ne)
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

prah
Slika

VT - po 5s
Slika

zanima me kaj je s tem magnezijem? ce lahko kdo kaj vec pove... (ni bolse da pogasis predn sploh pride do menjalnika? voda?penilo?)

glede filmcka pa , zascitna obleka? tak kot se je kadilo pa bi tud lahko kdo IDA gor dal :roll:
Uporabniški avatar
Razby
Kraj: Brezje na Gorenskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Razby »

Magnezij reagira z vodo;to je tako ,kot bi na ogenj dajal bencin. Poiskusite z aluminijevim prahom, prižgite svečo naj gori ter vzami aluminijev prah in ga pihni nad ogenj in boš videl reakcijo, nekaj takega se zgodi tudi z magnezijem.
Vse, česar popolnoma ne obvladamo, je nevarno. In to, kar obvladamo, je še nevarnejše; potem postanemo lahkomiselni.

Pavel Razboršek
Uporabniški avatar
Pero

smo v srednji soli kurli magnezijove palcke, in vem kako to zgleda :), samo kaksne so kolicine magnezija v prej omenjenih delih?
s tem mislim kako to "pokanje" zgelda, koliko je nevarno, itd ...
Uporabniški avatar
Strnad
Kraj: Zgornja Dobrava

Odgovor Napisal/-a Strnad »

Če je magnezij v bloku motorja, ni za reskirat in da bi ga polival z vodo... saj to ve že vsak gasilc, samo "ziher je ziher"in zato še enkrt povemo, da Magnezij in voda ne gresta skupaj... Ker čene.. vsi vemo, kaj sledi...
Uporabniški avatar
Pero

no prav to kaj sledi me zanima kak zgleda ? :?
dobovsek

Odgovor Napisal/-a dobovsek »

V galeriji so dodane nove slike, ki mi jih je poslal nek kolega iz primorske. Na njih se lepo vidi na žalost kako nekateri ljudje reagirajo ob požaru vozila.

Lp Rok :D
Uporabniški avatar
Beli
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Beli »

No še ena slikca kako se je mularija spravila kurtiti avte pri nas. Mularija se vozi z neregistriranimi avti po bolj odročnih krajih, ko jim je vožnje dost na "gas" dajo kamen, iz hladilnika spustijo vodo, rezultat pa veste kakšen bo!!

LP
Priponke
P1010003_resize.JPG
PATRIKUS

Odgovor Napisal/-a PATRIKUS »

Ce imas denar za avto,imas za gasilni aparat :D

LP PATRIKUS 8)
Na mladih svet stoji!
Uporabniški avatar
Denis
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Denis »

Ena reakcija na magnezij.

No vprašanje pa je kako vedeti da so sestavni deli vozila iz magnezija ?
Priponke
Požar vozila volan iz magnezija (2).jpg
Ta hudi PGD VRBJE.
Uporabniški avatar
Pero

denis hvala ! to sem mislo :)
huh zhleda kr hudo :roll:
Odgovori