ADSL za 4 tolarje

Uporaba informatike v gasilstvu

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Alex74
GE: PGD Ravne na Kor.
Kraj: Prevalje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Alex74 »

Živijo.

Že pred leti sem se pogovarjal s kolegi v Španiji, ko so pravili, da imajo možnost ADSL na analognih linijah. Seveda sem takoj vprašal Telekom, če bo to kdaj možno pri nas in odgovor je bil enak kot že prej napisan. Stroški vzdrževanja analognih linij so baje previsoki in zato "izsiljujejo" z ISDNjem. :evil:

Pogodbe imam na mizi, samo izpolnit bo še treba. Seveda pa razmišjam o tem, kaj se bo v naslednjih dveh letih dogajalo. Baje smo pri cenah interneta med najcenejšimi v Evropi. Če se ne motim imajo v Grčiji za mesečni ADSL cene preko 30.000 SIT!!!

Bomo videli and hope for the best... 8)

Bye
A.
Uporabniški avatar
Skavt
Kraj: Nadlesk- Loška dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Skavt »

Tudi jaz sem v klubu 30.000! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Z znanjem raste dvom!
Matjaž Zupan

Odgovor Napisal/-a Matjaž Zupan »

Teoretično bi se dalo priključiti ADSL na običajno analogno linijo (ponekod v tujini se to baje že celo uporablja),vendar sam nekoliko dvomim v to. Zdaj imam namreč še navaden analogni modem hitrosti 56 KB/s,vendar te hitrosti nisem do danes še niti enkrat dosegel,kar verjetno pomeni,da naše analogne linije,večinoma zgrajene nekje v osemdesetih, niso dorasle takemu prenosu informacij.

Verjetno pa bo ob nakupu priključka ISDN možna tudi uporaba več linij,kar najbrž pri analogni liniji ne bo mogoče. Morda kdo misli,da sem pesimist,vendar Telekom ne bo pljuval v lastno skledo in kar tako priključeval dvojne ali celo trojne analogne linije za samo 30000 SIT,kolikor stane ADSL priključek in ob tem priključil še ADSL. Ker je zdaj akcija,kjer ISDN dobiš že od 20000 SIT naprej,niti ni misliti na kaj drugega,vsaj jaz ne bom čakal... :)
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

ADSL deluje po čisto drugačnem načinu kot analogni modemi oziroma tudi ISDN modemi. Ko imaš ADSL na primer lahko nemoteno telefoniraš, saj ni zasedena nobena linija. Pri ISDNju ti tako ostaneta dve prosti liniji in s tem tudi dve telefonski številki. :)
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

lp

Tud jaz sem še v Marcu naročil ADSL za "žal" 30.000 sit!! :x :x

Oskar nekaj me zanima so ti ga že priklopli?? Jaz čakam že dober mesec obljubljali so čakanje 3 tedne :cry: :x Se mi zdi da se jim nikamor ne mudi !! :evil: :twisted:
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Priklopili so ja priklopili in to v enem tednu. ker so vedeli da bo 1 aprila ta akcija so morali priklopiti ker drugače bi si naročniki premislili ko bi izvedeli za akcijo.
Če imaš koga pri Telekomu da ti uredi kaj hitreje , kati le telekomovci ti lahko zgradijo ADSL v tvoji centrali. Potem pride še možakar z modemom in ti ga vklopi. Pazi , da boš imal še kak 220 vtikač.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Odgovori