Odnos do mladine

Moderator: mailo

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
PATRIKUS

Odnos do mladine

Odgovor Napisal/-a PATRIKUS »

Jaz sem odprl to temo da rečemo kakšno o tem naslovu katerega sem zapisal.Jaz sem mladinec pri PGD RADVANJE pa se mi malo bolj grdo gledamo saj so razna tekmovanja ter obletnice za katere nobeden nič ne pove.Imam en primer:

Saj veste ko je Oskar objavil da bo tekmovanje v Nedeljo v Malečniko zato nobeden nič ni rekel potem še imam en primer.
Imeli smo zadnjič obletnico društva spet nobeden nič ni rekel,izvem drugi dan da je bla obletnica ter so me vprašali kje sem bil.

Saj danes se dobimo člani v društvo kao srečanje po dolgem času.In bom nagovoril našo mentorco za ta 2 primera ji bom povedal in me zanima kako bo reagrirala :?: :idea:

Zastavim vam vprašanje kako je pri vas to. Mene malo zanima kako imate vi to orjeno.Ker sam iz izkušen vem da če naredimo kaj dobrega za njih smo dobri drugače pa smo za njih nič. :evil: :shock:

LP PATRIKUS =;
Na mladih svet stoji!
TUTA
Kraj: PGD Tolmin

Odgovor Napisal/-a TUTA »

Jst sem tudi mladinec v PGD Tolmin in morm povedat da nas mentor obvesti o vsem kar je organizerano izven društva. Za stvari kar je organizerano v drutvu pa lahko prebereš na tabli z obvestili (tudi metor to sicer pove na vajah).

Še nikoli ni šlo kaj mimo brez da nam bi mentor povedal. :D

Ponavadi nas prosijo tudi za pomoč pri pripravi prireditve, dogotka,... :)

Luka
v službi ljudstva- NA POMOČ
Luka Tuta
Uporabniški avatar
strogi
Kraj: Trnovo

Odgovor Napisal/-a strogi »

SVETOVAL BI TI, DA SE NAJPREJ POGOVORIŠ Z VAŠO MENTORCO. ONA VAS JE DOLŽNA OBVEŠČATI O RAZNIH MLADINSKIH TEKMOVANJIH. :evil: V KOLIKOR PA TO NEBO ZALEGLO LAHKO TO SPROŽIŠ NA ZBORU MLADIH.

V NAŠEM DRUŠTVU SE Z MLADINO DOBIVAMO ENKRAT TEDENSKO MED ŠOLSKIM LETOM. MENTOR JIH REDNO OBVEŠČA O RAZPISIH ZA RAZNA MLADINSKA TEKMOVANJA.....

L.P.
STROGI
To kar vemo je kapljica, česar ne vemo je morje.
Uporabniški avatar
NATALIJA
Kraj: PARIŽLJE

MLADI

Odgovor Napisal/-a NATALIJA »

V našem društvu se z mladimi večkrat vidimo in slišimo, tako, da ni takšnih težev. Tako se vedno udeležimo parad, tekmovanj in ostalih srečanj ali aktivnosti.

Malo drugače pa je z pionirčki, saj se zgodi, da pozabijo uro in datum vaj in kaj drugega. Tako se ob zaključku vaj dogovorimo za naslednji termin, kar jim tudi napišem na obvestilo staršem. Prav tako dobijo obvestilo kdaj in kje je kakšno tekmovanje.

Kadar pa je v kakšnem mesecu več aktivnosti, napišem seznam le - teh, saj so potem tudi starši seznanjeni.

Veliko članov naše MK že ima internet in tako, jim lahko kakšno obvestilo pošljemo kar v elektronski obliki. :computer:

lp :lol:
tinček
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a tinček »

Patrikus nevem,če imate mladinsko komisijo v vašem PGD,če je še nimate ti priporočam,da si jo ustanovite.Dobra stvar MK je v tem,da si naredite plan dela za tekoče leto in ta plan potrdi UO društva in stvar bo stekla.Vsaj v našem drštvu je tako in do sedaj še nismo imeli dobenih problemov.
DREVO BREZ KORENINE JE KOT GASILCI BREZ

MLADINE
Uporabniški avatar
Matej Z.

Odgovor Napisal/-a Matej Z. »

V društvu v katerem delujem, sem prvo leto mentor mladine, in tudi pri nas nimamo ustanovljene MLADINSKE KOMISIJE. Se pa z veseljem pozanimam kako deluje, kakšne so njene prednosti, slabosti, predvsem pa vaše izkušnje s tega področja. Prosim če se razpišete.
Uporabniški avatar
Estera

Odgovor Napisal/-a Estera »

Prednosti je veliko. Vsako leto naredimo letni plan in potem na sejah preverjamo izvajanje le tega. V primeru nepopolnih ekip imamo izredni sestanek tako da si mentorji pomagamo med sabo. Vse skupaj postane bolj uradno in na papirju. Mislim če nekdo nekaj obljubi mora to tudi izpolniti.
Moram reči da pri nas lepo sodelujemo.

Preko mladinske komisije je tudi lažje obveščanje dotičnih. Organizira se tudi srečanje mladine, smučanje pa tudi ekskurzija za mentorje vendar je ta v okviru GPO.

Slabosti ni vsaj z moje strani ne. Ti pa kot predsedniku mladinske komisije PGD pripada tudi stolček v upravnem odboru. (če se ne motim)
Sero venientibus ossa.
Mojca
Kraj: Zagrad-Pečovnik

Odgovor Napisal/-a Mojca »

Tudi v našem društvu nimamo MK, vendar nam klub temu uspeva. Mentorici si ravno tako naredima plan za naslednje leto in se ga poskušala čimbolj držati. :oops:
Naša srečanja potekajo skozi celo leto, le v času počitnic si privoščimo pavzo. Termin določimo v začetku šol. leta in je fiksem, kako je lažje za naju, otroke in starše. V primeru kakšnih sprememb starše obvestima preko SMS, pošte ali kar listke razdeliva otrokom. Tako, da naši otroci dosti sodelujejo pri delovanju društva, žal pa se mi zdi, da je premalo aktivnosti v okviru zveze (kvizi, orientacije,...) :cry:
Jaz mislim, da se da marsikaj doseči in narditi, če je le volja je pa res, da nekateri starši premalo resno jemljejo gasilce in se to odraža tudi na otrocih.
Uporabniški avatar
mito
Kraj: Kostrevnica-Šmartno pri Litiji
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mito »

Estera napisal/-a:...Ti pa kot predsedniku mladinske komisije PGD pripada tudi stolček v upravnem odboru. (če se ne motim)
Se ne motiš
Piši, vendar ne piši neumnosti, v nasprotnrm primeru povej, da je to tvoje mnenje.
MITO.
Uporabniški avatar
Estera

Odgovor Napisal/-a Estera »

Pri nas je tako. Nisem pa bil prepričan da je temu tako.
Plunite v roke. Mentorji sosednjih društev se zberite in dogovorite.
Sero venientibus ossa.
Uporabniški avatar
Matej Z.

Odgovor Napisal/-a Matej Z. »

Če imam prav, se mladinska komisija ureja po pravilih ki so navedeni v priročniku za delo z mladino, O organiziranosi in delovanju gasilske mladine v prostovoljnem gasilskem društvu. Ali to drži.
tinček
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a tinček »

JA in je odgovorna UO.
DREVO BREZ KORENINE JE KOT GASILCI BREZ

MLADINE
Uporabniški avatar
nekky
Kraj: Notranjska - Ivanje selo
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nekky »

Cao!

Sem predsednica MK v našem društvu in mi je v interesu vedeti kako organizacija MK poteka po drugih društvih, sploh če pripombe in pohvale podajo pionirji oz mladinci. Na ta način mentorji dobimo povratne informacije o našem delu.

Verjemite, da ni lepšega občutka ko te mladež (ok sej tuk starej spet nism :roll: ) pocuka za rokav in vpraša: "kdaj mamo gasilce"... takrat vem da smo na pravi poti!

Kar se tiče slabega obveščanja iz strani mentorjev lahko rečem da je včasih teško zbobnati skupaj celotno ekipo, marsikdaj kdo zameša uro ali enostavno pozabi... trudimo se po najbolših močeh, vendar tudi mentroji lahko kdaj zatajimo! :wink:

Drugače pa poskušamo naš mladež čim bolj uvajati v dogajanje v društvu z čistilnimi akcijami, sodelovanjem na prireditvah, prisostvovanju na članskih in veteranskih vajah... kar je pač aktualno tisti čas.

LP
Nekky
Vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo!

Walt Disney
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Re: Odnos do mladine

Odgovor Napisal/-a pes »

PATRIKUS napisal/-a: Saj danes se dobimo člani v društvo kao srečanje po dolgem času.In bom nagovoril našo mentorco za ta 2 primera ji bom povedal in me zanima kako bo reagrirala :?: :idea:
LP PATRIKUS =;
Patrik, nič nisi napisal kaj sta se zmenla?
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

nekky napisal/-a: Drugače pa poskušamo naš mladež čim bolj uvajati v dogajanje v društvu z čistilnimi akcijami, sodelovanjem na prireditvah, prisostvovanju na članskih in veteranskih vajah... kar je pač aktualno tisti čas.

LP
Nekky
No, mi smo bili včeraj povabljeni na "jesenski piknik", se je kar dogajalo in veseli nas, da se sodelovanje med OŠ in gasilci krepi, saj nas redno vabijo k sodelovanju.

Kako je bilo videti, si lahko ogledate na tejle povezavi:

http://www.pgd-topole.si/galerija/thumb ... ?album=272

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Odgovori